Bravo/Marea 2.0 20v - iskustva (i pitanja) korisnika

Autor Zoki7466, 16 Listopad 2009, 12:48:33

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

kiky776

ima li netko iskustva sa lpr paknama (kočionim pločicama) na hgt-u ?
Alfa Romeo 156 SP2
Stilo Abarth 2.4 20v
Brava 1.4 12v / 1.6 16v / 2.0 20v /2.4 20v
Alfa Romeo 33 1.3 boxer
Opel Astra dti 1.7

crotiger1974

Nadam se da ne postam u krivoj sekciji  :think:

Nakon koliko vremena bi bilo preporučljivo mijenjati ulje tj tekučine za:

-kočnice
-servo
-mjenjač

Došao sam do nešto para , pa gledam da ako je potrebno to napravim sada. Neosječam nikakve poteškoče sa bilo kojim od navedenih sklopova, ali pitam sada preventive radi.

Thx unaprijed,
Crot

NikolaST

Hmm...

kočnice svako 2 god max, inače tehnički ne proÄ'eÅ¡

Getriba - svako 100tkm, stane ti točno 1,98 L ulja

Servo - valjda ne viÅ¡e od 100 tkm ( ovo sad pogaÄ'am )
assumption is the mother of all fuckups

zvrk

Citat: crotiger1974  u 15 Kolovoz 2012, 14:32:40
Nadam se da ne postam u krivoj sekciji  :think:

Nakon koliko vremena bi bilo preporučljivo mijenjati ulje tj tekučine za:

-kočnice
-servo
-mjenjač

Došao sam do nešto para , pa gledam da ako je potrebno to napravim sada. Neosječam nikakve poteškoče sa bilo kojim od navedenih sklopova, ali pitam sada preventive radi.

Thx unaprijed,
Crot
- motor - svakih 10,000km izmjena zajedno sa filterom....provjera svakih 500km
- mjenjač - svakih 60,000 km provjeriti razinu i po potrebi nadoliti, a svakih 100,000 km zamijeniti ulje
- antifriz - provjera svakih 500km, a promijeniti svakih 60,000 km (ili 2 godine)
- kočnice - provjera svakih 500km, a promijeniti svakih 60,000 km (ili 2 godine)
- servo - nisam našao interval zamjene...ali pretpostavljam da se samo radi provjera svakih 500km

crotiger1974

Hmm onda bih trebao večinu valjda...
Meni je problem jer sam napravio 16 k km u 5 godina kako imam auto pa radim mali servis, ulje filtere , svječice svakih 1 g a ovo nisam par godina...

Ništa sutra mijenjam za kočnice a ovo ostalo neka prekontrolira.

Pozzzzz

budilica

Momci, ajde ako može neko globalno preporučit Å¡ta najpozornije pregledat na Bravi 2.0 prilikom kupnje? Kako taj motor podnosi gljivu?  NeÅ¡to posebno Å¡to se tiče ovjesa? jedino Å¡to sam uspio vidjet je da slini malo na poklopcu ventila... Jel to može na neÅ¡to jako loÅ¡e ukazivat kod njega?

kiky776

ja sam stavio novi dihtung poklopca ventila i nakon 3 mjeseca mi je počeo slinit  :neznam: ... a gljiva je na mojoj maÅ¡ini zadnjih dvadesetak tisuća km i nikad problema ...
Alfa Romeo 156 SP2
Stilo Abarth 2.4 20v
Alfa Romeo 33 1.3 boxer
Opel Astra dti 1.7

crotiger1974

Ja imam 2.0 od 113 kw, i slini mi ali toliko da neznam u 5 godina nisam imao 1 dl potrošnje ulja prije izmjene...
To je kod njih normalno. To ne znači ( osim ako nije kvar ) apsolutno ništa , to je jedna od "čari" 5 taka. Ništa na što se trebaš obazirati.

A na što trebaš gledati? Isto kao i na sve ostalo kod drugih auti, tj drugih motora. Kakav je ovjes, kakav je auspuh koliko će još potrajati i sl. 2.0 je malo teži pa ovjes kao takav možda malo više pati na ležečim policajcima, ali cijene zamjene toga su više nego smiješne, dijelova mislim.

PotroÅ¡nja će ti biti kako se voziÅ¡. Meni ni u gradu ne preÄ'e 9 ako nejdem preko 3000 okretaja. A ako ga ganjam, pogotovo autoput i obilaznica prema burazu (dugave-zapreÅ¡ić) pa mislim da troÅ¡i brat bratu 13-15 na 220 km/h. Ali zato ju i volim. To ja zovem "fiat efekt". Kada ekipa misli da sa svojim neznam čime , Å kodicama, Astricama , Hondicama će me oprat pa vidiÅ¡ po agresivnom nastupu kako će startat, pa ga operem, pa im nije niÅ¡ta jasno, pa ja se vozim po autoputu 160-170 prema čovjeku u lijevoj traci on gura svog TDI ja ali jednostavno nejde preko 190 a ja i dalje na njegovom zadnjem braniku blicam, i polagano on ostaje u oblaku izmaglice iza mene dok ja odlazim sa 220 km/h daleko od njega.

Eh , nebih ga mijenjao za ništa, taj "Fiat " efekt :)

zvrk

Slinit ulje na poklopcu može zbog dihtunga ili zbog poklopca...i jedno i drugo nije skupo...jedino je možda malo teže naći drugi ispravan poklopac...ali nije nužno...da se naći...

Ostalo...što se tiče ovjesa...vilice...
Motor....provjera stanja letećih ležajeva i radilice...

Uglavnom, sve se to može napraviti na servisu za 200kn...a ako ga kupiš...obavezno skinut karter i vidjeti leteće ležajeve...

Antonio1987

zanima me realna cijena auta fiat bravo 2.0 20v vis,2000 godina.ful osim koze.nergistriran. vase misljene

FileFixer

Jel ovo vis znaći da je sa otoka Visa ili...?

E=mC^2 +/-3dB

Antonio1987

zvrk

:lol

a negdje oko 2500â,¬ ako je u dobrom stanju....

kiky776

ovisi o stanju , ali vis su cijenjeniji i imaju bolju unutraÅ¡njost, može bit 1500â,¬, a može i 3000â,¬
Alfa Romeo 156 SP2
Stilo Abarth 2.4 20v
Alfa Romeo 33 1.3 boxer
Opel Astra dti 1.7

Antonio1987