Bravo/Marea 2.0 20v - iskustva (i pitanja) korisnika

Autor Zoki7466, 16 Listopad 2009, 12:48:33

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

goran86

a gle mjenjaj na 10 000kn i amen.... ak ga ne ganjaš često 20k selenia i gotovo 60kn litra znači 350kn ti je izmjena ulja i filtera,mislim da je to i 3 put godišnje isplati se

zvrk

ako se više voziš po autoputu ili otvorenoj cesti, onda možeš malo produžiti interval, čak do 15000 km ako se ne ganjaš....

ali uvijek je savjet da se ne štedi na izmjeni ulja jer je ona jedno od najbitnijih stvari kod održavanja motora... :good:

ZEKO X

pitanje ekipa ??
imam hgt 2.0 20v 147hp
što bi bilo dobro promijenit na 200 000 tis osim letećih L. remena,španera itd. ,mislim kad več mislim radit veliki servis i otvarat mašinu, jel ima još neka bolest ovog motora?? :82: :82:

goran86

leteće i glavne to je to...to kod zamjene ulja..obavezno nek ti provjeri pumpu ulja i zamjeni remenje... to je sva mudrost...

ZEKO X

pumpu,to zbog ovog 5 cilindra,tako nešto sam čitao :citam:
,zbog podmazivanja,jer ostajaje suh...dobro
HVALA  :ok:

zgsale

Nema veze s petim cilindrom, to je tako na svim autima, pumpa s vremenom oslabi, a zanemariv je trosak kupit novu uljnu pumpu s usporedbom da ti zbog nje zariba novo slozeni motor i odu lezajevi, radilica itd.  :ok:

ZEKO X

a koja bi bila cijena otprilike,za ležajeve znam i v.pumpu,i ostalo ali za p. ulja neznam cijenu :finoucat?

zgsale

Sad ti nemam vise gdje provjerit, ali u pon nazovi tokic, kreso, mozda ti i seb ima. malo pogledaj po ducanima.

ZEKO X

ma netrebaš se gnjavit,mislio sam oglednu cijenu,vidit ću sa frendom on će mi radit auto ...ako nije velika cijena,kad več sve radi onda i pumpu da nebude ***. HVALA :flag:

goran86

pumpa ti je oko 500e u sloveniji, tak da nije zanemariva cifra.... pumpa oslabi sama po sebi a na hgtu zna dobit jako lufta,to je jedini problem... nikakav 5 cilindar i ostale peezdarije,to su priče,ja neznam nikog kome je baš 5-ti cilindar otišel... leteći protuku i to je 90 % kvara na hgt motoru...a i da zataji kompletno pumpa ulja je skoro nemoguće po pričanju mnogih iskusnih mehaničara

zgsale

Onda lijepo reci tim iskusnim mehanicarima da ti daju garanciju kad sloze motor.  :kenj1:
U vise nego nekoliko slucajeva slagao tako motore i kad je taj luft na pumpi primjecen, savjetovao zamjenu. Nije neznatan trosak, ali tko se odlucio na njega nije se vracao s havarijom. Dok su se 3 od 5 vratila a to nije mali prosjek. Isto vrijedi i za ostale Fiatove motore. 1.6 16,2.0 16V turbo,TD100. Jako su osjetljivi na pritisak ulja.
Nemoj misliti da te sad nagovaram da je mijenjas, meni ni iz depa ni u dep, auto se ne radi kod mene. Ali godine iskustva bas s Fiatima pokazale su da ako se zamijeti i najmanje odstupanje kod uljne pumpe da je zamjena neminovna.

ZEKO X

ovo je definitivo stavilo posve drugo svijetlo na cijeli ovaj posao sa hgt-om previše love :(
inače auto ima 200000km i nema kapi ulja koje bi slinilo na motoru...
sad sam u badu,imao sam i dobru volju ugradnje plina,još i regu imam za 2 tjedna uffffff...preeevišeeee :tres: :tres: :tres: :tres:
dobro ste mi rekli, sad imam o čemu razmiÅ¡ljat,propade dan  :hm: :hm:
nažalost deči u pravu ste...tko se hoće vozit mora i uložit :formula:

zgsale

Nemoj prerano donositi zakljucke. Sutra je radni dan. Uzmes tel, nazovi trgovine, vidi koliko je uljna pumpa prvo. Ako ti je motor u redu, neznam zasto bi ga otvarao uopce. Servis, remeni, spaneri i sve sto ide uz to.

franjo-fritz

čemu mjenjati uljnu pumpu ako je dobra a i to se može provjeriti koliki je pritisak pumpe ako zadovoljava samo ju očistit i nemaš brige
ex barava 1.4-12v ar 159 jtdm 2,4 oc.t. tuning brava 14.12v.80ks ex fiat tipo 20.16v . 16.8v 90ks  alfa164 20t  opel kadett 20.16v gsi ar 155 1,7-8vts.. 155 2,0-16ts. Honda civic 1,5 sedan projekt 250ks

zgsale

Citat: franjo-fritz  u 23 Siječanj 2011, 21:23:06
čemu mjenjati uljnu pumpu ako je dobra a i to se može provjeriti koliki je pritisak pumpe ako zadovoljava samo ju očistit i nemaš brige

Vec sam i rekao prije, ako je u redu onda zamjena nije potrebna, ali ako pokazuje i najmanje zmakove habanja, bolje ne reskirati. Ugl, dok je ne skines dolje, neznas kakva je, a sto i franjo kaze, lako se provjeri pritisak i vidi kakva je.