Fiat Punto - koliko troši vaš punto

Autor ben27, 14 Studeni 2009, 21:46:09

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 8 Gosti pregledava ovu temu.

pamela077

Moj 1.2 s evo u zadnja tri tjedna ni kapi nije potroÅ¡io  8)

Inače, sa zimskim gumama jedno 5.5-6 litara, s ljetnima (195/55/15) oko 6-6.5litrica bez obzira otvoreno il po lokalu (po autocesti ga nikad iznad 120 ne ganjam, da se ne raspadne :haha) , samo kad su uzbrdice tu si zna povući i preko 7, pogotovo po Rijeci i sl., al to je sve brate druga i nikad ispod 3 soma obrtaja, rijetko kad u treću imaÅ¡ gdje prebacit   :G:

Zato volim Zagrebački kraj :zloco

mrzli

Citat: Gazija2011  u 30 Ožujak 2012, 10:22:26
Ondje sam i mislio napisat sa stisnutim kvaČilom....jer mi je nekako to premala potrošnja.

I da, imam board komp, i kreće se na otvorenoj cesti 18-19 km/l, a kombinovane vožnje oko 16 km/l

Moja ruta kuda vozim na posao i doma je praktički 95% otvorena cesta . Ja do posla imam 3 kružna i dva križanja tako da je meni ovo normalno sad kad zatopli  a po kompu mi je prosjek putne brine 65-68 km/h i moram joÅ¡ napomenuti da je ovdje kod nas ravnica bez nekih uzbrdica...

Meni je u zimskim uvjetima 17.5-18.5 km/l

Dell

Vozim na plin i potrošnja mi je u mešovitom režimu (veći deo otvoreno, manji deo grad) 7,2 do 7.5 l plina + malo benzina. Van grada pri laganoj vožnji po ograničenjima spusti i ispod 7 litara, dok je u gradu oko 9 litara, nekad i više. Zadovoljan sam tom potrošnjom... :)

gogs gt

moj Punto 1.6 90, 9-10 L non stop tako,al nema muke on ide !!  ;D
turbo nek vriĹÄ,,ti dok se drugi muÃ,,e !!

Ty

U prosjeku oko 6,5l...6. brzina je spas...

cicili

Citat: Ty  u 11 Travanj 2012, 22:01:38
U prosjeku oko 6,5l...6. brzina je spas...

da mi je znat kako ti vozis to auto... takvu potrosnju sam jedino na otvorenoj cesti mogao postic...

punto60

nasuo neki dan do vrha  i na pumpi ispod auta osta fleka iscurilo neki 0,5 do 0,7L
kazu odusak izbacio
preso 100km i opet na istu pumpu  kazem sipaj kolko stane i na aparatu pumpe pokaza 8,3L
i opet se stvori ispod auta  fleka  opet odusak izbacio  visak

pa sam otprilike skonto da rosi neki 8L  uglavnom je bila 80% gradska voznja kreni stani semafor  tih 100km  kad sam testiro

gogs gt

možda nije oduÅ¡ak,i ja sam tako nalio do vrha i malo malo curi a ono  pumpa gore na vrhu ona plastika to je mana na mk1 Puntu,ako ti se osjeti gorivo u autu to ti je to digneÅ¡ zadnji sic i odvrnes ona tri vijka odozgo skines poklopac i vidiÅ¡ pumpu,upaliÅ¡ auto i vidiÅ¡ jel ti curi..ako ne onda dobro
turbo nek vriĹÄ,,ti dok se drugi muÃ,,e !!

Ty

Citat: cicili  u 12 Travanj 2012, 10:04:13
da mi je znat kako ti vozis to auto... takvu potrosnju sam jedino na otvorenoj cesti mogao postic...

Ne znam Å¡to ti reć'...znam samo po stvarima koje sam čitao i po onome Å¡to mi je bivÅ¡i vlasnik ispričao da ima podosta razlike izmeÄ'u Punta Sporting za talijansko tržiÅ¡te i ovih Å¡to se proizvode za naÅ¡e...

cicili

pa moj prosli mk2a sporting je trosio oko 8-8,5l po gradu otvorene ceste znao past ispod 6 ako lagano vozis a po auto cesto oko 6,5.
sad imam mk2b sa 1.4 16v motorom i imam osjecaj da i mrvicu manje trosi jer je jaci pa ga nemoras toliko stiskat u normalnim uvjetima ali zato ako oces max izvuc onda itekako vise potrosi..  :D

Ty

Ne znam što ti reć', ja zadnje što sam natočio je 150kn u njega, znači cca 13litara i sa time prešao cirka 220km sa time da sam ga u par navrata stiskao do daske...

PUNTO2603

Ljeti 6-6,5 zimi 7,5-8,5. rekord 5,5x 190km, ne znam na koju foru, jer nisam pazio, a logično bi bilo 6-7dcl više. rekord s druge strane 9,5, ali jedne zime kada auto tokom rekreacije nisam ni gasio, zbog jake zime to veče :D

Johnny

Meni ispada po Zagrebu + eventualno do Brezovice i nazad 6.5l/100km

180kn, 16l, 250km
Straight lines are for fast cars, but curves are for fast drivers...

Moja zvijer http://fiatisti.hr/forum/index.php?topic=24948.0

mario1984

evo jedno pitanje ako može. Moj punto mk1 60, gume 195/50/15, potrošnja 100 kn/100-110km sve kratke relacije. dva, tri km pa ugasi pa ipet tako. Sad me zanima jel to prevelika potrošnja ili što? hvala
Huawei P10

BluePunto

Citat: mario1984  u 21 Travanj 2012, 16:24:54
evo jedno pitanje ako može. Moj punto mk1 60, gume 195/50/15, potrošnja 100 kn/100-110km sve kratke relacije. dva, tri km pa ugasi pa ipet tako. Sad me zanima jel to prevelika potrošnja ili što? hvala
nisam bas skuzio sta oces rec,,ali mislim da znam sta te muci,,vjerojatno isto ko i mene, isti auto vozimo,, natocis za 100kn i nakon niti 100km ti je vec daleko u rezervi,al poanta je da ti je rezerva jakoo velika,,al najbolji nacin da provjeris kolko ti auto trosi je natoci do čepa,,preÄ'i 100km,, natoci opet do cepa i to ti je to,, moj je usred one zime u 1-2mj. trosio oko 7-8 litara,,, znaci sad je oko 6-7,, moje voznje nekad i vise  :formula:   :rofl :rofl