Fiat Punto - koliko troši vaš punto

Autor ben27, 14 Studeni 2009, 21:46:09

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 11 Gosti pregledava ovu temu.

ALFA145QV

Punto mk1 75sx

Pazin - Poreč - Salzburg - Poreč - Pazin

prosjek 6,0 litara

vožnja po ograničenjima, ako je bilo 100 onda smo vozilo 100 km/h
max 130 di je bilo dozvoljeno
Alfa 145QV...Fiat Seicento Sporting ... Fiat Tipo  1,4 16V

LocutusDM

Uf, svega ovdi...pa sada sve si razmiljam jel moj kompjuter u autu ne valja ili stvarno mal trosi...

Punto mk2 1.2.SX, 44kw - 19,7km/l --> ili kak sam izracunao 5 litara na 100km

Doduse, nogu tesko dizem s kvacila, jer neke stvari jos ucim...(polagao na dizelu, pa presao na benzinca)

No, ak ce i dalje trositi 5 litara ja sretan!  :ljubav:

Shokre30

Kod mene je MK2 Sporting, 195/50 15 gume i sto se tice potrosnje, stvarno sam prezadovoljan.
Otvorena cesta i voznja do 100km/h - 4.6l na relaciji 200km po D2.
Vise puta sam racunao jer sam mislio da komp laze, ali bogme ne laze.

Ofkors, situacija se bitno mijenja ako cu se ganjati, onda ide bez problema na 7l na otvorenoj cesti.
Grad je vec druga prica, krece se oko 6-5-8l, ovisno koliko semafora i koliko je noga teska na gasu.

Sve u svemu, neki prosjek grad/otvoreno i normalna voznja je oko 5.5-6l.
Ofkors, ovo je sve bez klime, klima digne jos za pola litre gore cifru, ali to je to :)

Sad me zanima kako ce biti po zimi kad se temp spusti :D
Bolje V8, nego 8V :D
            .-.       .-.
,ooO() /    )    (    \ ()Ooo.
|     )  |    (      )    | (     |
|    (   |     \    /     |  )    |
\     )  \_ __) (__ _/ (     /
   `-'    .ooO()()Ooo.  `-'

jhrgic

Odnedavno vlasnik Punta mk2 1.2 8V, benzin/LPG. Kupljen prije mjesec dana. Koliko sam uspio pratit potrošnja benzina 5,5 l a plina 6,5. Sa jednim tankom plina (35l) prešao 530 km. Više nego oduševljen.

Gazija2011

1.2 44kw, 2003., na otvorenoj cesti (70-80km/h) bez problema se održava ispod 5l, a s uključenom klimom do 5.5l/100km.

Gradska vožnja je već drugi padež, tu se potrošnja zna rapidno penjat.

InfiX

Punto mk1 1.2 75KS... Evo gradske voznje po zagrebu trosi 7 litara  :D
Na autocesti pri brzini od 100-110km/h i tu i tam koje preticanje trosio oko 5.5l  :)

cicili

ma to ti je to.. meni je sve bilo org i trosio mi pola litre manje mozda...

cicili

meni je na 195/50 15 toliko trosio. 8 grada 6-6,5 autoceste..

puntilak

1.2 16v sa 195/50 R15 trosi oko 8 po gradu (po mojoj procjeni  :funny: )

Shokre30

Kao sto sam u prijasnjem postu napisao, sa 195/50/15 gumama, otvorena cesta ako ces se normalno voziti i mijenjati do 2500rpm-a - onda ces si spustiti potrosnju ispod 5L.
Ali to vec granici sa nekom penzionerskom voznjom...

Ja sam uspio spustiti na nekih 5-5.2L kad se vozim do 100km/h

Poanta je da sto prije mijenjas brzine i budes njezan na gasu prilikom ubrzavanja - tako ces si spustiti potrosnju.
E sad... kad imas gljivu, noga sama vuce da ga stisnes - provjereno :D
Bolje V8, nego 8V :D
            .-.       .-.
,ooO() /    )    (    \ ()Ooo.
|     )  |    (      )    | (     |
|    (   |     \    /     |  )    |
\     )  \_ __) (__ _/ (     /
   `-'    .ooO()()Ooo.  `-'

tomislav livno

Punto mk2 1.2 60 ks sa 185/65 R14     po gradu 8  zimi  9-9,5     otvorene 5 

Miha.

Punto 55 4.7l, uglavnom otvorene csete.

Mairon

Punto 1.2 8v 165 70 14, 8.5 litara po Zagrebu, više centra i gužvi. Inaće navečer iste rute padne za litru. Tko kaže da mu po Zg troši ispod 7 ne vozi se baš po centru, nego više avenijama slavonska u 4 i 5 brzini i nešto jačeg grada, jasno da mu malo troši.

chakija

da ne otvaram posebnu temu možda mi tu netko može pomoći...naime punto mk1 1.2 75, vozim svaki tjedan 2 puta na relaciji hercegovac-bjelovar-zagreb i nazad(130km u jednom smjeru), stvarno sam lagan na gasu, autoput do 120kmh, po gradu krenem, odma u drugu,treću i u petu... prosječna potroÅ¡nja mi izaÄ'e 7-8 litara, po mom miÅ¡ljenju za taj režim vožnje puno previÅ¡e. po gradu mi po laičkim izračunima i oko 10 litara troÅ¡i... preko ljeta dok je klima uključenja prosječna potroÅ¡nja je debelo preko 8 litara...znači s 200 kn benzina sam skoro kratak na spomenutoj relaciji... Å¡to mi je činiti? inače je na 176000km ali mehanički praktički nov, skoro sve Å¡ta se dalo mijenjati promjenjeno :D

M.P.

hmm. 75 bi triba troÅ¡it mrvu viÅ¡e od 55. Evo ti primjer: ja ti do ZG-a spičim 300km autoputa, konstatnih 130, i kazaljka ne doÄ'e ni do pola spremnika. cca 21l= cca 7l pri toj brzini. To je otrpilike to. I ne znam kakva ti je ta gradska, sa puno semafora, i stani kreni, i s dosta hladnih startova oće punto i do 8-9 pravog grada bez problema. Do čepa nalij, provozaj se 100km otvorene lagane do 90km/h, i ako stane oko 6l, auto je ispravan. Ne može troÅ¡it 4l :)