Fiat Punto - koliko troši vaš punto

Autor ben27, 14 Studeni 2009, 21:46:09

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 8 Gosti pregledava ovu temu.

KarloB

1.7 TD, kombinirano otvorena, autocesta, grad - 5,5 po zadnjem mjerenju, autocesta ovisi o brzini, ali vecinom prosjek 130, oko 7 litara  :blah
Uz napomenu da imam dosta teÅ¡ku nogu  :rofl
Jedem skoro svaki dan.

ivanm

prek ljeta 6 po zimi 7 litara kombinirane vožnje..
1.2, 8v..

ante sporting

Josip_hgt

Oko 9-10~ kombinirano...
6,5-7~ otvoreno...
Oko 13~ samo gassss...

1.8 16v hgt

Zoranic MNE

Fiat Punto 1.9 JTD - Potrosnja se krece,oko 4 litra na otvorenom normalne voznje,malo zesce voznje 5 litara,tesko moze preko ipak je JTD to  ;D

a gradske se krece od 5 do 6 litara,tesko moze preko 6 po gradu, u principu oko 5 litara trosi gradske,a oko 4 otvorene  ;D ;D  jes da vam to malo djeluje ne stvarno,ali ja sipam posteno zaradjeno i znam kako je ekonomican, ne bi sebe lagao  ;D ;D

Prki600

Moj Mk2 1.2 SX 2002.g. 15,5km/l u gradu, Å¡to ispada 7l-100km.Å altanje izmeÄ'u 2300 i 2600.Ovo je prije servisa.Za par dana radim veliki servis(ulje,filteri,svječice + dijagnostika da vidim jel sve Å¡tima po kompjuteru) pa se javim kada istestiram poslije servisa.Vidjet ćemo da li servis utječe na potroÅ¡nju.

teodozije

1.2 8V - preraÄ'en

oko 10l - gaženje

oko 8l - grad

otvoreno nisam gleda, vecinom se vozi samo grad

mrki

Punto Mk2a, 1.2, 8v, SX, 2000.g.

Grad - ljeti 6,7 do 7,2 l/100 km
       - zimi do 8,5
Otvoreno - 4,9 - 5,2 (umjerena vožnja do 90 km/h)

Prije par dana: Split-Dubrovnik starom magistralom 21,4 km/l

BluePunto

pozdrav ljudi,
dakle ovako,imam nekih nesuglasica sa samim sobom :)
kupio sam punta 1.2 motor 98.godina 115.000km,,sve uredno servisirano i popravljano..
i da naglasim nije nista modificirano, ili kako bi rekli "nabrijano"  :rofl
naravno receno mi je da taj obican 1.2 motor trosi 6-7 litara,,eventualno i vise ako neko ima tezu nogu. :D to vidim i tu po postovima da ljudi pisu da trosi 6-7 litara,,
i sad mene zanima po toj logoci ja bi sa nekih 100kn trebo preci cirka 160km obicne voznje..vise manje... a ja predem 80-90 i vec sam  u rezervi ako ne i prije,, i sad bi po tome mogo zakljucit da je auto "potroÅ¡ač"..
ali sve dok nisam iso na na najbolji moguci nacin to provjerit... natocio sam goriva do cepa..full tank (na owm).. i vozio se tocno 100km i natocio opet i stalo samo 7 litara... i to usred zime..i sad me zanima dali moguce da je mozda plovak u banani, ili im je to jednostavno bolest,,cisti primjer,,natocim za 100 kn,, udem u neki zavoj i upali se lampica rezerve  8) 8) ... ako neko ima isti tip vozila ko ja nek se ne ustrucava rec kolka je njegova potrosnja.. :)  :D 

Apolon

Punto 1.9 JTD 80 KS
Grad 6 - 7
Otvorene vožnje u idealnim uslovima može spustiti i ispod 4, realno oko 5.

cicili

punto mk2b 1.4 16v 95ks
gradska obicno oko 8 kad zatopli ispod 8, ali zato kad su bile one vrazije zime zbog malih relacija koje radim trosio mi i 10l
autocesta pri normalnoj voznji 120-140 km/h potrosnja mu je oko 6-6,5l

prije njega sam imao 1.2 16v u normalnoj voznji trosio je oko 0,5l vise u svakom rezimu u odnosu na 1.4.
jedino sto kad se ide gazit 1.4, e onda pokaze svoju moc da potrosi beskonacno.  :D  to nisam nikad pratio pa neznam ali je sigurno da potrosi puno.

ivanm

zimi 8-9 l a ljeti 7 l.. trenutno  8 lit (samo grad)

BluePunto

ivanm

Citat: BluePunto  u 28 Ožujak 2012, 18:39:55
dali mi neko moze odgovorit :) ??? :82:

moguće da plovak ne pokazuje točno... najtočnije saznaš sa točenjem i brojenjem kilometri kak si sam rekao da si napravio..
ponovi postupak par puta i ak je isto to je to..

BluePunto

Citat: ivanm  u 28 Ožujak 2012, 20:38:29
moguće da plovak ne pokazuje točno... najtočnije saznaš sa točenjem i brojenjem kilometri kak si sam rekao da si napravio..
ponovi postupak par puta i ak je isto to je to..

probat cu sad kad sjedne plata :)) ipak je sad "malo veca" investicija natocit pun tank,, :) al vjerojatno je to..  hvala na odg.