Fiat Punto - koliko troši vaš punto

Autor ben27, 14 Studeni 2009, 21:46:09

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 9 Gosti pregledava ovu temu.

cicili

kompjuter dosta tocno pokazuje ako imas, a nabolja provjera je dva tri rezervara puna zbrojis km i znas 100% na kraju krajeva ne vozis uvjek iste relacije i uvjek u istim uvjetima.

BluePunto

Citat: cicili  u 28 Ožujak 2012, 20:56:23
kompjuter dosta tocno pokazuje ako imas, a nabolja provjera je dva tri rezervara puna zbrojis km i znas 100% na kraju krajeva ne vozis uvjek iste relacije i uvjek u istim uvjetima.
ma znam prijatelju, nemam kompjuter,, ali ja vise manje vozim po gradu (v.gorica) ili relacija v.gorica-zagreb i obrnuto,, i usred zime znaci na punom rezervaru sam izracunao da trosi 7litara,, tolko sam nasipao nakon 100km,, al dobro probat cu opet sad usipat puni,, i onda vidjet kako ce ispast,, ako opet bude cirka 7-8,, onda je plovak u banani vjerojatno..

mrzli

Citat: BluePunto  u 27 Ožujak 2012, 21:05:18
pozdrav ljudi,
dakle ovako,imam nekih nesuglasica sa samim sobom :)
kupio sam punta 1.2 motor 98.godina 115.000km,,sve uredno servisirano i popravljano..
i da naglasim nije nista modificirano, ili kako bi rekli "nabrijano"  :rofl
naravno receno mi je da taj obican 1.2 motor trosi 6-7 litara,,eventualno i vise ako neko ima tezu nogu. :D to vidim i tu po postovima da ljudi pisu da trosi 6-7 litara,,
i sad mene zanima po toj logoci ja bi sa nekih 100kn trebo preci cirka 160km obicne voznje..vise manje... a ja predem 80-90 i vec sam  u rezervi ako ne i prije,, i sad bi po tome mogo zakljucit da je auto "potroÅ¡ač"..
ali sve dok nisam iso na na najbolji moguci nacin to provjerit... natocio sam goriva do cepa..full tank (na owm).. i vozio se tocno 100km i natocio opet i stalo samo 7 litara... i to usred zime..i sad me zanima dali moguce da je mozda plovak u banani, ili im je to jednostavno bolest,,cisti primjer,,natocim za 100 kn,, udem u neki zavoj i upali se lampica rezerve  8) 8) ... ako neko ima isti tip vozila ko ja nek se ne ustrucava rec kolka je njegova potrosnja.. :)  :D

sad je kazaljka na 1/4 rezervara cca 10litara, a kad se spusti za joÅ¡ jednu i pol crticu (cca 7 ltr) upali se rezerva to je normalno ( ja sam uspio a rezervi odvozit 197km prije nego je ostal bez benzina ( baÅ¡ sam bio znatiželjan koliko ima rezerve  ;D )
Ako se i tebi u sličnoj puziciji pali lampica to je sasvim ok.
A Å¡to se tiče zavoja  paljenja lampice mislim da je normalno ako je jači zavoj i veča brzina da gorivo u rezervaru ode u jednu stranu i zasvjetli lampica na momenat

Meni se sad potrošnja sa toplijim vremenom smanjila dosta, a kroz zimu je bilo oko 5.7-6ltr

BluePunto

Citat: mrzli  u 28 Ožujak 2012, 21:56:54

sad je kazaljka na 1/4 rezervara cca 10litara, a kad se spusti za joÅ¡ jednu i pol crticu (cca 7 ltr) upali se rezerva to je normalno ( ja sam uspio a rezervi odvozit 197km prije nego je ostal bez benzina ( baÅ¡ sam bio znatiželjan koliko ima rezerve  ;D )
A Å¡to se tiče zavoja  paljenja lampice mislim da je normalno ako je jači zavoj i veča brzina da gorivo u rezervaru ode u jednu stranu i zasvjetli lampica na momenat

Meni se sad potrošnja sa toplijim vremenom smanjila dosta, a kroz zimu je bilo oko 5.7-6ltr

e too prijatelju to me zanimalo,,isprobat cu to kaj si reko :D 2 kanistera benzina u gepek,, i idemo vožnjica :P :P pa kad stane stane,,bar cu znat kolko ide,, :D

mrzli

Citat: BluePunto  u 28 Ožujak 2012, 22:01:14
e too prijatelju to me zanimalo,,isprobat cu to kaj si reko :D 2 kanistera benzina u gepek,, i idemo vožnjica :P :P pa kad stane stane,,bar cu znat kolko ide,, :D

Ma meni je isto bilo malo sumnjivo kad sam ga tek kupio da se malo lampica ranije pali nego bi očekivao pa sam ubacio kanister s benzinom u auto  i gas do posljednje kapi od kad se upali rezerva i doÅ¡ao do tog podatka.
Izgleda da im se stvarno malo ranije pali lampica iako ja to smatram boljim nego da se pali kasnjije bar zbog pumpe goriva ako niÅ¡ta drugo, poÅ¡to se ona hladi  gorivom kaje protječe kroz nju kad radi bolje je da ima viÅ¡e benge nego manje

BluePunto

Citat: mrzli  u 28 Ožujak 2012, 22:07:55
Ma meni je isto bilo malo sumnjivo kad sam ga tek kupio da se malo lampica ranije pali nego bi očekivao pa sam ubacio kanister s benzinom u auto  i gas do posljednje kapi od kad se upali rezerva i doÅ¡ao do tog podatka.
Izgleda da im se stvarno malo ranije pali lampica iako ja to smatram boljim nego da se pali kasnjije bar zbog pumpe goriva ako niÅ¡ta drugo, poÅ¡to se ona hladi  gorivom kaje protječe kroz nju kad radi bolje je da ima viÅ¡e benge nego manje

slazem se,, i nadam se da si u pravu,, jel ove danasnje cjene benzina + neki auto koji trosi,,nikako nisu dobra kombinacija za novčanik ;)

ivanm

punto 60 može puno trošit samo ak ne valja ecu, ak negdje pušta crijevo ili rezervoar ili neki sličan ozbiljan kvar..

BluePunto

Citat: ivanm  u 28 Ožujak 2012, 22:35:53
punto 60 može puno trošit samo ak ne valja ecu, ak negdje pušta crijevo ili rezervoar ili neki sličan ozbiljan kvar..

za svaki slucaj cu izvidit situaciju oko crijeva,rezervara itd., mada je auto bio nedavno kod mehanicara kad su se mjenjali diskovi i plocice,pa sam reko odma majstoru da mi sve pregleda,posto nedavno kupio auto. a i raspitat cu se kolko dode dijagnostika..pa da se rijesim toga... ali vjerojatno je to kaj kazes "ima dugu rezervu",,samo evo trenutno kod mene je 92km preÄ'enih, ja sam sipao 50kn i na nekih 60km je sestra sipala 50... a sad mi je kazaklja tocno izmedu one dvije crvene crtice..i ofc svijetli lampica.. i sad neznam kaj da mislim :D,, ili on to mene malo :P prc prc u glavu ili stvarno tolko trosi,, mada kazem usred zime sam natocio punog vozio 100km i stalo je samo 7litara,, tocnije 7.3,,

Gazija2011

Citat: mrzli  u 28 Ožujak 2012, 21:56:54

Ovo 22.7 mi nikako ne ide u glavu, mora da ga pajdo većinom voza sa stisnutim kvailom do poda.

Apolon

Citat: Gazija2011  u 29 Ožujak 2012, 22:51:58
Ovo 22.7 mi nikako ne ide u glavu, mora da ga pajdo većinom voza sa stisnutim kvailom do poda.
Pa ako voziš punto i imaš bord kompjuter onda si do sada trebao skontati da broj 22.7 predstavlja koliko km prelaziš sa litrom goriva. U ovom slučaju to znači 4.4 l na 100 KM, naravno ako je kompjuter ispravan.

cicili

:lol :lol :lol

kao i ja kad sam prvi put sjeo u punta i sad naravno fora pratit komp... al mi nikako neide u glavu sto ga vise stiscem on manje pokazuje...  :lol :lol :lol :lol :lol

ivanm

Citat: Gazija2011  u 29 Ožujak 2012, 22:51:58
to je 4.5 l/100km... mora biti po autocesti do 100km/h

Multijet

Na mojem puntu pokazuje prosjek od 3,2 lit/100km, pretpostavka je da je bc ispravan, i prosječna brzina je od 40 do 50 km/h u intervalu do 3999 km od kada računa ispočetka i tako već godinama.
0989739290

Bili d Kid

Gazija2011

Citat: Apolon  u 30 Ožujak 2012, 08:12:27
Pa ako voziš punto i imaš bord kompjuter onda si do sada trebao skontati da broj 22.7 predstavlja koliko km prelaziš sa litrom goriva. U ovom slučaju to znači 4.4 l na 100 KM, naravno ako je kompjuter ispravan.

Ondje sam i mislio napisat sa stisnutim kvaČilom....jer mi je nekako to premala potrošnja.

I da, imam board komp, i kreće se na otvorenoj cesti 18-19 km/l, a kombinovane vožnje oko 16 km/l