Fiat Punto - koliko troši vaš punto

Autor ben27, 14 Studeni 2009, 21:46:09

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 5 Gosti pregledava ovu temu.

Fiat-mafia

Evo isprobao  neki dan...Mk1 85 16V ...Za 100Kn Benge 95(9.5litara)=130Km po Zagrebu normalne vožnje i Å¡altanja do 3000/min(normalne vožnje) a neznam dali je to dobro ili ne.. jel to je na 100km oko 7.3L potroÅ¡nja

donJebe

Fiat-mafia

Pa ja mislim da je to i odlično s obzirom na grad Zagreb i godina auta i koliko konja i itd.....

chakija

Citat: Fiat-mafia  u 20 Ožujak 2014, 17:50:53
Evo isprobao  neki dan...Mk1 85 16V ...Za 100Kn Benge 95(9.5litara)=130Km po Zagrebu normalne vožnje i Å¡altanja do 3000/min(normalne vožnje) a neznam dali je to dobro ili ne.. jel to je na 100km oko 7.3L potroÅ¡nja
za taj motor je to i viÅ¡e nego odlično... ali način mjerenja nije najtočniji...  jedini točan način mjerenja je natočit do vrha, proći 100 kilometara, i onda opet do vrha i onda vidiÅ¡ kolko si potroÅ¡io...

Fiat-mafia

Slažem s s tobom ali i to nebi onda možda bilo točno jel si onda teži pa bi auto možda opet malo više potrošio ali to je okvirna potrošnja...u svakom slučaju mislim da je to ok potrošnja...neznam možda se to da još skinut da se sredi motor sve na novo i itd...ali to nekom drugom prilikom....

neven92

budi sretan,tak moj punto 55 trosi na selu gdje kad stavis u petu vec netrebas saltat jedno vrijeme   :D

chakija

Citat: Fiat-mafia  u 20 Ožujak 2014, 20:14:04
Slažem s s tobom ali i to nebi onda možda bilo točno jel si onda teži pa bi auto možda opet malo više potrošio ali to je okvirna potrošnja...u svakom slučaju mislim da je to ok potrošnja...neznam možda se to da još skinut da se sredi motor sve na novo i itd...ali to nekom drugom prilikom....
tih 50ak kila ti apsolutno niÅ¡t ne znači... deci-dva u potroÅ¡nji... moj ex 75 punto je troÅ¡io od 7 do 10 lit... tako da ovih tvojih 7 i neÅ¡to po gradu (ako je točno) je super... ja sam se preporodio kad sam preÅ¡ao na jtd od 150 konja, takvim laičkim mjerenjima, po 100 kuna prijeÄ'em 180-190 kilometara, ali ne tvrdim da je to baÅ¡ točno... tako da budi zadovoljan ovime :D

donJebe

Ma jasno da je to o.k. rezultat.
Napuniti gorivo do čepa. Voziti dok se ne upali lampica i opet natočiti do čepa.
Što se više potroši rezervoara to je rezultat točniji.

NewBee

Punto Mk1 -60  nesto grad neÅ¡to otvorrna cesta 7L

Joza_Seraf

55s. Imam 6 km do posla, samo ravno i jedan semafor, do cure 10 km jedbo raskrizje, samo 4 i 5 brzina.. oko 5.8, to mi je bilo najmanje kaj sam natjerao.. ovako po klc i okolici kad ga znam razvuc i ne pazim tolko oko 7-7,5. Kad cura vozi ide i na 8.. zanima me kak se sve potrosnja da snizit? I kak znas kad ti termostat ne valja

chrisRi

Punto Sporting 99g. 6.7l kombinirano, 50% grad,ostatak otvoreno bez pazenja.

punto mk1

punto 55 s 1998. 8 litara po gradu otvorena oko 5-6

ĹĄvejk

Punto mk2 1.2 8V  6,2 l 30% gradske vožnje.(bez klime)
Ako voziĹÄ,, deset sati 90km/h,prijeÃ,,‡i Ã,,‡eĹÄ,, 900km!Dovoljno!

majki

55-ica 97 po gradu i do 8-9 litara s time da često šaltam na 4-5 tisuća.

Kronicker

Punto mk2a 1.2 8v
Grad 8,3 (malo teza noga)
Samo otvorena cesta 5,5-6
Kombinirano oko 7