Stilo - ÄŒipanje dizela ?

Autor Dr_Ante, 19 Prosinac 2009, 09:48:22

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 8 Gosti pregledava ovu temu.

SEB

430 n edrži seriski kuplung osim, MOŽDA, ako je podešen na nekim visokim okr ali na normalnim taj moment org kvačilo ne drži...čak ni full novo
BERTOL AUTMOBILI specijalizirani Fiat,Lancia,Alfa Romeo servis- NOVOST: AUTO STOP brzi servis za sva vozila !!!
www.bertol-automobili.hr
091 62 22 223 SEBastijan Bertol

tempradrifter

Citat: bojan88  u 30 Travanj 2014, 12:14:26
Kako si uspio nagurati toliki moment a da kvacilo ne klize ? :formula:

to što su oni u softveru stavili 430nm neznači da ima toliko, to je interni moment motora, od toga se oduzima friction torque znači na radnoj temperaturi -60nm do 70nm, znači ima 370-380nm na radilici
I to pod uvjetom da je ostatak remapa pravilno odraÄ'en.

A potrošnju treba vidit po tankanju, jel opet ako je remap loš krivo pokazuje

SEB

Citat: tempradrifter  u 30 Travanj 2014, 13:12:10
to što su oni u softveru stavili 430nm neznači da ima toliko, to je interni moment motora, od toga se oduzima friction torque znači na radnoj temperaturi -60nm do 70nm, znači ima 370-380nm na radilici
I to pod uvjetom da je ostatak remapa pravilno odraÄ'en.

A potrošnju treba vidit po tankanju, jel opet ako je remap loš krivo pokazuje
:ok: :nod:
BERTOL AUTMOBILI specijalizirani Fiat,Lancia,Alfa Romeo servis- NOVOST: AUTO STOP brzi servis za sva vozila !!!
www.bertol-automobili.hr

irv

Citat: SEB  u 30 Travanj 2014, 13:24:20
:ok: :nod:

Točno tako!
mislim da bi 430 nm razletilo ne samo kvačilo!!  :tup

koliko točno ima ne znam... ono što komp kaže isto po meni nije mjerodavno!

Ali činjenica da je auto življi i ide bolje stoji!! A to je meni dovoljno!  :D

Da li board komp laže na potrošnji... Ne vjerujem! ako i da onda je to možda kojih 2-3 dcl!!
jer od tanka do tanka matematika se poklapa!  :ok:

stilo gospić

Evo ovako

imam stila jtd 80ks. Napravljen je chip tuning na njemu prije mjesec dana i mogu reći da sam prezadovoljan.

mjerenje na valjcima prije čipa je pokazalo 95ks (jos ja vidim da on ide kao da ima više) ,a nakon chipa 114ks i 264nm. Ta mapa od 95ks mu je tvornička .

jedino sad trebalo bi ubacit intercooler na njega i naravno promjenit lamelu jer je počela klizat u 4. i 5.

prezadovoljan  sa meÄ'uubrzanjima u 4. brzini od 80-120 km/h  7,39s    :formula:

lik-bj

Citat: stilo gospić  u 10 Svibanj 2014, 11:55:36
Evo ovako

imam stila jtd 80ks. Napravljen je chip tuning na njemu prije mjesec dana i mogu reći da sam prezadovoljan.

mjerenje na valjcima prije čipa je pokazalo 95ks (jos ja vidim da on ide kao da ima više) ,a nakon chipa 114ks i 264nm. Ta mapa od 95ks mu je tvornička .

jedino sad trebalo bi ubacit intercooler na njega i naravno promjenit lamelu jer je počela klizat u 4. i 5.

prezadovoljan  sa meÄ'uubrzanjima u 4. brzini od 80-120 km/h  7,39s    :formula:
dali se netko upuštao u ugradnju intercoolera na 80kw ? gledam po netu nema baš nešto

tempradrifter

Pa pase ti sve sa 115ks na saraf. Mi smo vec tri komada slozili

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Denaboy

Citat: stilo gospić  u 10 Svibanj 2014, 11:55:36
Evo ovako

jesam ja dobro razumio?
imaÅ¡ stila od 80 ks, koji na valjcima pokazuje 95ks? 

ccm

pa to nije tako cudno. opcenito turbo dizli pokazuju vise nego na sto su deklarirani. Jos ako je dobro odrzavan, nedavno napravljen servis i ako je bilo hladno.
Nebu mene niko v mojoj koruzi...

SEB

možda je i malo krivo izmjereno
www.bertol-automobili.hr

Denaboy

Citat: SEB  u 15 Svibanj 2014, 11:13:18
možda je i malo krivo izmjereno

hehe ,možda su u šumi !

izgleda da u tih 80 konja bilo i nešto kobila. pa eto za nekoliko godina došlo je do povećanja krda na 95.

tempradrifter

Pa poznato je da nijedan dyno isto ne mjeri. Meni je isti dan na dva dyna bilo 13ks razlike.  Vazno je samo da na istom dynu mjeris prije i poslje pa onda usporedujes

Denaboy

Citat: tempradrifter  u 15 Svibanj 2014, 15:50:29
Pa poznato je da nijedan dyno isto ne mjeri. Meni je isti dan na dva dyna bilo 13ks razlike.  Vazno je samo da na istom dynu mjeris prije i poslje pa onda usporedujes

po meni ureÄ'aj koji nije točan , nije u nijednoj verziji pouzdan. mislim da svi mjerni ureÄ'aji trebaju biti baždareni, jer ako to nisu , bilo koji rezultat nije relevantan.  onda ureÄ'aj na nekoj vrijednosti recimo 50 nečega može imati odstupanje 10%, a na vrijednosti 100, može odstupati 30ili 40 %, a može i -5% jer nije baždaren tj. provjeren.
koji je tada cilj mjerenja nečega ako na kraju neznaš "sigurnu" vrijednost.

tempradrifter

Nije to vaga za plac

Denaboy

zakon baždarenja mjernih ureÄ'aja vrijedi za sve mjerne ureÄ'aje , bez obzira Å¡to se mjeri. ali nebitno .....
ja sam strojar po struci i zanima me jedna stvar.
uzet ćemo eto primjer stilo.
zaÅ¡to je stilo 116ks, jeftiniji  vjerovatno par tisuća eura od onog 140ks ili 150ks, ako je moguće običnim remapom za 200eura napraviti da onaj od 116ks postane 150ks ?