Stilo 1.9 JTD - vergla ali ne pali

Autor badblue, 30 Rujan 2010, 00:02:27

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

badblue

meni je slicna stvar bila kad se zakljucala centrala ali vjerujem da bi se to pokazalo na kompu...uostalom prilikom paljenja ti ostane svjetlit zuta lampica od auta s lokotom ;)

sto se tice grijaca to ti javi na kontrolnoj tabli prilikom paljenja pa bi vjerojatno primjetio.....

dariovu

Evo jos uvijek problem stoji, auto je jedva upalio prije 30min, normalno radi ali je otisao kod bošiste da provjeri dizne, injektore i tlacnu pumpu.

Prilikom spajanja na komp, nije javio niti jednu gresku, ali je zato pri mjerenju potiska goriva izbacio 120bara a kazu da treba biti 400. tako da sumnja na tlacnu pumpu Å¡to je najgora solucija, financiski  :(
a sada koliko je to tocno sta komp izracuna,neznam, bez pravog mjerenja ne vjerujem.

covijek kod koga auto sada ide, bošista, kaze da ne vjeruje da je tlacna pumpa vec da su dizne, da je jedna zastekala pa ne moze nabiti koliko treba, ili da je jedan injektor zaglavio pa ne otvara ventil vec vraca svo gorivo nazad u rezervar, jer pri verglanju nema dima..

bilo kako bilo auto je upalio neznam kako jer mi je telefonski javio i reko da ide odmah kod boÅ¡iste pa cemo vidjeti sta ce on reci, na osnovu ovoga svega nemam pojma sta bi moglo biti   :smrc:

btw s autom sam preso 1000km od kako je kupljen i sad ovo... :tres:

ako netko ima nekog iskustva...

SEB

Citat: dariovu  u 23 Veljača 2011, 15:48:23
Evo jos uvijek problem stoji, auto je jedva upalio prije 30min, normalno radi ali je otisao kod bošiste da provjeri dizne, injektore i tlacnu pumpu.

Prilikom spajanja na komp, nije javio niti jednu gresku, ali je zato pri mjerenju potiska goriva izbacio 120bara a kazu da treba biti 400. tako da sumnja na tlacnu pumpu Å¡to je najgora solucija, financiski  :(
a sada koliko je to tocno sta komp izracuna,neznam, bez pravog mjerenja ne vjerujem.

covijek kod koga auto sada ide, bošista, kaze da ne vjeruje da je tlacna pumpa vec da su dizne, da je jedna zastekala pa ne moze nabiti koliko treba, ili da je jedan injektor zaglavio pa ne otvara ventil vec vraca svo gorivo nazad u rezervar, jer pri verglanju nema dima..

bilo kako bilo auto je upalio neznam kako jer mi je telefonski javio i reko da ide odmah kod boÅ¡iste pa cemo vidjeti sta ce on reci, na osnovu ovoga svega nemam pojma sta bi moglo biti   :smrc:

btw s autom sam preso 1000km od kako je kupljen i sad ovo... :tres:

ako netko ima nekog iskustva...
nije točno da treba 400 bara...normalni tlak na leru je oko 150 bara što znači da pali i na manjem
BERTOL AUTMOBILI specijalizirani Fiat,Lancia,Alfa Romeo servis- NOVOST: AUTO STOP brzi servis za sva vozila !!!
www.bertol-automobili.hr
091 62 22 223 SEBastijan Bertol

alen

Ja sam prošli tjedan natočio nekakav aditiv u naftu. STP il tak nekaj...

Uglavnom, danas ujutro je kod mene bilo -9 celzija i auto je upalio od prve.
I ovih par dana pali bez problema.

Jel moguće da je taj aditiv poboljšao situaciju?

SEB

moguče...ja mislim da je jedan od glavinh razloga težeg starta i lošeg rada motora na hladno kvaliteta nafte...ok može bit i x još sintica ali kad se sve skupi n ahrpu u jednom trenu ih bude previše i onda nastupi problem
BERTOL AUTMOBILI specijalizirani Fiat,Lancia,Alfa Romeo servis- NOVOST: AUTO STOP brzi servis za sva vozila !!!
www.bertol-automobili.hr

dariovu

Citat: SEB  u 24 Veljača 2011, 08:25:19
nije točno da treba 400 bara...normalni tlak na leru je oko 150 bara što znači da pali i na manjem

hvala na inf nisam sam stigo pogledati, pa sam reko sta drugi kazu, al eto sad znam tocno.

evo kako sam reko auto jos kod bosiste i navodno ga je napravio, kaze da je otisao indikator, sada auto pali normalno i sutra bi trebao po njega, no sad me zanima dali ima iko da mi kaze razlog, ako neko zna zbog cega bi moglo to otici jer auto nije puno preso, gorivo sipam dobro a sad sta je prije mene sipano u njega neznam..
kada kazem da auto nije puno preso, nadam se da nije nista skidano naravno, a morat cu i to provjeriti !

igor-031

dariovu

Citat: igor-031  u 24 Veljača 2011, 19:05:23
Indikator čega

Tlacne pumpe ako sam ga ja dobro razumio preko telefona, ne razumiijem se bas u to tako da neznam tocno al ako sam ga dobro skuzio tlacne pumpe

SEB

www.bertol-automobili.hr

SEB

vjerojatno misli na regulator tlaka goriva na jet pumpi...rijetkost
www.bertol-automobili.hr

dariovu

Citat: SEB  u 25 Veljača 2011, 10:33:48
tak nešto ne postoji

onda nemam pojma sta je mijenjo, danas mi javio da ne dolazim po auto jer opet isti problem tako da neznam ni sam kada ce i sta ce biti  :disgust:
eto kad saznam sta je radio bas cu javiti u cemu je bio problem  :(!

kemba

seb mislim da nisi u pravu
120-150 obican dizeli ili ti td motor,
kad je mene njako jtd, i ventil na pumpi, pocme se javljati tek kad u railu bude 200 i više bara, a po diag jtd radi u leru na 270-300 bara kad je pod punim opterecenjam ide do 1300 bara

ako grijesim molim te da me ispravis da ne zivim u zabludi

Ja sam taj iz Ã,,ÂŒaÃ,,Â'avice

kemba

Citat: dariovu  u 25 Veljača 2011, 15:36:52
onda nemam pojma sta je mijenjo, danas mi javio da ne dolazim po auto jer opet isti problem tako da neznam ni sam kada ce i sta ce biti  :disgust:
eto kad saznam sta je radio bas cu javiti u cemu je bio problem  :(!

a da ti zamjenis majstora jer ovaj se ocito uci na tvom auti i mjenja redom djelove, pa ide na sistem "i corava kokos pogodi zrno"

Ja sam taj iz Ã,,ÂŒaÃ,,Â'avice

dariovu

Citat: kemba  u 25 Veljača 2011, 16:28:13
a da ti zamjenis majstora jer ovaj se ocito uci na tvom auti i mjenja redom djelove, pa ide na sistem "i corava kokos pogodi zrno"

ma nemam pojma vise, covijek ima sve za ispitivanje i "trebo" bi naci kvar, mislim tim se bavi, neznam vidjet cu sta ce biti sutra i u ponedjeljak..

znaci ipak treba 300tinjak bara za ler ili.. ako je tako onda mi je premalo pokazo..