Main Menu

Atest plina

Autor martin_bravo, 28 Lipanj 2011, 22:59:04

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

ceker

ma uzas je ovo sa tim papirima nedam 8500kn za plin da ga Å¡ljivis.. a vozit se bez atesta moze bit i skuplje nego sa atestom, najvise me grebe to kaj za ugradnju uzimaju oko 1000+ kn a ugradim ga sam za 2-3 dana nakon posla dam se kladit isto ko i ovi u servisu ako ne i bolje, tidalda postela mapu i vozi na atest.. instalacija nova se da nabavit za 4000kn i to ne neka Å¡vrlj zbljr.
neas turbo, e to ti nevalja mahune..!

zvrk

da bi dobio atest, papire od plina ti mora dati ovlaÅ¡teni majstor....to valjda znaÅ¡...  ;D

cicili

vidim ja ovdje sve moze bit problem osim ako ne odes i ugradis novu instalaciju i bocu.  :) ah ta nasa drzava...

ceker

sad si trazim neku instalaciju da je direkcija za neke manje pare ubacim u puntača to zakamufliram nekak i nek se šljive, jedino me muci malo boca..

franjo-fritz

Citat: ceker  u 31 Siječanj 2012, 21:27:54
sad si trazim neku instalaciju da je direkcija za neke manje pare ubacim u puntača to zakamufliram nekak i nek se šljive, jedino me muci malo boca..
a kao to misliš zakamuflirat em bocu ,em instalacije , misliš da ovi na teh, to neče skužit , jesu malo trknuti al toliko baš i ne
ex barava 1.4-12v ar 159 jtdm 2,4 oc.t. tuning brava 14.12v.80ks ex fiat tipo 20.16v . 16.8v 90ks  alfa164 20t  opel kadett 20.16v gsi ar 155 1,7-8vts.. 155 2,0-16ts. Honda civic 1,5 sedan projekt 250ks

zvrk

;D ja sam o tome razmiÅ¡ljao....ali teÅ¡ko....

mislim...sve se može....ako imaÅ¡ veliki auto sa velikim gepekom....boca bi se mogla nekak zbuksat izmeÄ'u siceva i bunkera.....napravit neku pregradu....ali previÅ¡e kemijanja....jeftinije je atestirati..  :ok:

ceker

Citat: franjo-fritz  u 31 Siječanj 2012, 21:33:39
     a kao to misliÅ¡ zakamuflirat em bocu ,em instalacije , misliÅ¡ da ovi na teh, to neče skužit , jesu malo trknuti al toliko baÅ¡ i ne

tehnicki je nazalost najmanji problem, veci problem mi predstavljaju redovne kontrole makar mi auto nije ni najmanje uocljiv obican punto 2 a bas i nije neka jurilica jer ima sam 60ks. pa se nit ne cuje neznam kak.. obicnu bocu bi mogo zakamuflirat da izgelda ko woofer, nevjerujem da bi policajac iso raskapat wofer iza, a bas ni na tehnickom.. instalacije se provedu ispod zastita pokraj orignal crijeva a isparivac se vec smjesti naprijed negdje ima mjesta ko u prici oko motora..

Devil

Nije se viÅ¡e za zezat bez Atesta,u karlovcu su počele nenormalne racije na plin,stalno zaustavljaju i kontroliraju jako bunkere,sad su nedugo poznanika uhvatili na crnjaka s plinom,kazna je 15000 kn + joÅ¡ neke idiotarije. Ja sam sada mislio sebi atestirat plin,ali me doÄ'e sve ukupno preko 7000 Kn, poÅ¡to  moram i motor atestirat, na kraju sam odlućio na soluciju ubacit Diesela i njega Atestirt,joÅ¡ se idem drugi tjedan raspitat na tehnički oko te procedure zamjene Benzinca na Diesela.

ceker

ma mene to ne zanima netrosi tak puno da imam problem da ga nemrem tocit ili nekaj nego ak vec imam recesija car onda nek bude u poptupnosti raspital se bum za sve opcije pa cu izabrat onu najeftiniju.

Devil

Mene sad Dizel najeftinije ispada,motor i sve ostalo sam nabavio,sada još vidjet procesuru A testa i krečem na slaganje.

zvrk

ova kazna od 15,000 kn je možda za auto na firmu...
za sada je još uvijek kazna 2 x 1,000 kn = 2,000 kn

Dalibor

Citat: ceker  u 31 Siječanj 2012, 22:13:57

tehnicki je nazalost najmanji problem, veci problem mi predstavljaju redovne kontrole makar mi auto nije ni najmanje uocljiv obican punto 2 a bas i nije neka jurilica jer ima sam 60ks. pa se nit ne cuje neznam kak.. obicnu bocu bi mogo zakamuflirat da izgelda ko woofer, nevjerujem da bi policajac iso raskapat wofer iza, a bas ni na tehnickom.. instalacije se provedu ispod zastita pokraj orignal crijeva a isparivac se vec smjesti naprijed negdje ima mjesta ko u prici oko motora..
Ako ga vec ideš stavljati na crno nemoj kamuflirati ništa
stavi normalno kao da je legalno :ok:

goran86

ovak....

recimo imam sve atestirano ovo ono,al odlučim izvadit plin van,kaj moram opet atestirat il samo promjenim knjižicu da ne piše unutra lpg?

na prometnu mislim

Devil

Ako sad ideÅ¡ vadit plin,moraÅ¡ to obavit u ovlaÅ¡tenom servisu i platit 1100KN za vaÄ'enje i mislim da moraÅ¡ promjenit knjižicu i prometnu,tako mi je rekao čovjek u servisu.

martin_bravo

E to i mene zanima , jer mislim ic izvadit plin iz auta van  :82:

Sta se nemoze ga samo izvadit i to je to :82: