Fiat Doblo 1.2 - mjenjač

Autor Shokre, 05 Studeni 2011, 13:55:54

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Shokre

dakle ovako.. tu i tamo mi u voznji ,obicno kad se pusti gas nakon opterecenja zna izbaciti iz trece brzine van u ler,i to tako neprimjetno da se nekad zacudim jer samo ode auto u okretaje i onda tek primjetim da je u leru... druga stvar...Jaaaaako lagano se ubacuje u trecu brzinu,skoro da uopce nema onog prelaza izmeÄ'u lera i trece??
ja pretpostavljam da je sinhron,ili ona malo manje vjerojatna mogucnost da su se sajle rastegnule :)
i jos jedno pitanje...ajde nek mi neki stručnjak provjeri koja jos getriba paše na doblo 1.2,jer ova koja je sad gore je ultra preprepre kratka.. 3000 okretaja u petoj na 80 na sat,a autoput da ni ne spominjem.
motor je isti ko punto 2,al lamela i getriba nisu vjerojatno isti ,pošto je to teretni auto...molim Vas ako netko ima volje i truda da mi usporedi bar poluosovine od dobla 1.2 cargo i punto mk2 1.2
hvala.

srky

za treću brzinu ti je najvjerojatnije sinhron i slabiji nosači motora. getriba ti je kratka iz prostog razloga šta 1.2 ima 60 ks a doblo ima veliku nosivost pa da možeš krenut s njim kad se full napunjen...

getriba bi ti vjerojatno trebala pasat od punta ili možda stila 1.2 16v, ali ti je najbolje to za provjerit u autocommerca ili nekog ovlaštenog servisa. šta se poluosovina tiče vjerojatno će moć, ali možda je šaltung drugačiji.

moj savjet ti je da rastaviš ovu getribu središ sinhron i nabaviš dužu finalnu brzinu s kojeg punta (šta opet možeš pitat u nekom servisu za omjere).

Shokre

govorimo o nosaču motora onome dole,skroz ispod auta?
jesi li siguran da se da peta brzina produziti? ja ne koristim taj auto kao teretni,ali sam ga kupio kao teretni,ali ako se ne varam,i teretni i putnicki 1.2 imaju istu getribu,jako kratku.. pošto moram mijenjati takoi tako sinhron,ja sam mislio nesto malo oko prijenosa slagati,samo neznam gdje da trazim i od cega bi mogao stavit zubčanike?

ivanm

Seb bi mogao točno precizirati stvar.

srky

ne petu već finalnu, onu Å¡ta odreÄ'uje jel ti veće ubrzanje ili max brzina...

ivanm

ja mislim da je razlika u diferencijalu, kraći-duži. To je jednostavnije nego komplet getribu modificirati.

Shokre

ja mislim da nije isti diferencijal jer ako se ne varam,doblo ima deblje poluosovine,ima naprijed diskove ko punto hgt,dakle 257 mm ventilirajuce. razmak rupa za prihvat čeljusti je 100 mm,dakle gore pašu i diskovi i čeljusti 284 mm recimo od brava hgt-a ili npr tipa 2.0 16v,što naravno necu stavljat jer nema potrebe,al samo iznosim činjenice pošto je to teretni auto u prvotnoj namjeri bio, čak ni lamela mislim da nije ista,a po svemu tome,onda mi getriba ili diferencijal samo npr od punta nebi smjeli pasat..kad bi ja znao od čega da prelsozim to,da mi nebude 5-a brzina na 80 kmh 3200 okretaja,ja bi bio presretan.

Shokre

čitao sam po fiat forumu vani da se ekipa dosta zali na njih da imaju jaaaako kratke brzine,samo vani su svi telembusi neki,niko se ne usudi kemijat malo oko auta :)

ivanm


Shokre

ali zato eper,tokic,auto kreso i autocommerce kazu drugacije :)
a i na ebay-u ti pise da to pase samo na doblo 1.2

ivanm

da al za mog punta piÅ¡e u haynes manualu da je 180mm a za 16v je 190mm. Pitaj seba u PM jel zna razliku u getribama al ja mislim da je na doblu kraći diferencijal jer to je najlakÅ¡i način proizvoÄ'aču da skrati il produži prijenos.

Shokre

a budem,iako sumnjam...gledam sad vec 2 sata na eperu i ajde mozda punto 1 i 2 ima neke sličnosti diferencijal i getriba,al doblo i punto mi se čini da nikakve,bar meni...poslat cu sebu PM da baci oko na topic pa nek veli ak ima koju pametnu. :)