Mk2 1.2 8v -plin

Autor kogasto, 09 Veljača 2012, 20:35:02

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

donJebe

Koliko te koštala ugradnja? Gdje se puni spremnik?

fićo

Danas sam uspio nać vremena i otić kod mehaničara,podigli smo auto i vidio sam da su pokrpali rupu kod rezervnog kotača i prefarbali
Pogledali smo i dizne i to je ok ,ne griju se na poklopcu ventila
sve u svemu zadovoljan sam
Ugradnja me koštala 5tk,a priključak za punjenje stoji kod čepa za tankat benzin,ima mjesta,doplata 200kn
Inače ide na branik

donJebe

Isplati se nadoplatiti za ovu poziciju. Interesira me koliko su cijene pale. Donedevno bi istu stvar platio 7500 kn.
I koje je marke proizvoÄ'ač?

cicili

ja sam pretprose god u svog ugradio plin i cijene su se kretale od 5000 do 10000kn. uzeo sam zlatnu sretinu i ugradio lovato za 7500 kn.  :D

fićo

na kraju će me izać 6200kn s atestom,što nije za bacit,auto vrijedi 15tk,a instalacija iznosi više od trećine
Isparivač je tomasseto,ecu europegas-poljsla,boca turska,čak i stopice one električarske nisu naše nego poljske,injektor Valtek crveni 3 ohma
Do sad sam u autima imao tri različite instalacije BRC,Lovato i neki poljski kao i ovaj,svi na flanÄ'u i osjetio se pad snage
Ovaj je direkt i auto "neide" kao i s benzinom,da sam htio jurilicu uzeo bi sportinga :formula:

cicili

Ja sam u 2 imao lovato nikad greske. Razlika na plin u voznji se ne osjeti skoro nimalo. Potrosnja povecana za 1 do 1.5l u odnosu na benzin.

Delta TD

Kako uvesti auto npr. iz Njemacke koji ima ugradjeni plin, dali moram ponovo na atest ili moram k nekom majstoru koji ugradjuje plin pa onda na atest ili moram to sve pocupati van pa nakon registracije staviti nazad i voziti sr na crno ima li tko kakve informacije o tome
098871798

fićo

CVH ,nećeš pogriješit
ono moj bratić s mamine strane ima nekog je uvijek skuplji put da  nebi poslije :tup :tup

fićo

Evo napravio 1000km,problema zasad nikakvih, mjerenja potrošnje kazu slijedeće 370 kn plina za tu kilometražu :lol :lol :dance:

Emil

E i ja sam se odlućio za plin pa neka pitanja koja se nisu pretjerano spominjala:

1. pod predpostavkom da boca plina mora u gepek i da gepek nije pukao od veličine šta sa rezervnim točkom? pod tim mislim može li se više vadit i to. Zanimaju me iskustva kako su to drugi rješili da nebi došao tamo kad već bude prekasno

2. Kvari li se i ako jeste koliko često i koliko je popravka?

3. Isplati li se na punto 1.2 8v 2003 godina i 162000 km ugraÄ'ivat plin?

4. Koliko iskoristivog prostora u gepeku ostane?

5. Prosječna veličina boce plina?

6. Pročitao sam da je levato(ako sam dobro pročitao) skroz ok, da li preporučujete nekog boljeg?

7. Iskreno koliko se isplati ugraÄ'ivat te neke posebne zauljivače(ne razumijem se u auta)?

kiky776

1. Boca na mjesto rezervnog kotača, a kotač van ili u bunker

2. ovisi o instalaciji, majstoru, vožnji itd. itd.

3. Ako radiš puno km da

4. Ista ako staviš bocu umjesto rez. kotača

5.

6. Lovato je ok, a ima i drugih dobrih ...

7. To će znat netko šta ima 1.2 8v, kod mene na 2.4 nema toga
Alfa Romeo 156 SP2
Stilo Abarth 2.4 20v
Brava 1.4 12v / 1.6 16v / 2.0 20v /2.4 20v
Alfa Romeo 33 1.3 boxer
Opel Astra dti 1.7

Emil

mhm mhm hvala na odgovorima, roÄ'ak ima astru na plin pa mi je on govorio da ide oko 30 litara boca plina a za točak ću se iskombinirat nekako, danas sam ga odveyao na pregled pa ako ne bude kvarova na njemu sljedeći tjedan vjerovatno ide na ugradnju :D

kiky776

Staviš najveću koja stane, kod mene je 47 litara
Alfa Romeo 156 SP2
Stilo Abarth 2.4 20v
Brava 1.4 12v / 1.6 16v / 2.0 20v /2.4 20v
Alfa Romeo 33 1.3 boxer
Opel Astra dti 1.7

Mike20

1. pod predpostavkom da boca plina mora u gepek i da gepek nije pukao od veličine?
Ovo ne kužim.
Boca od 40 litara efektivnog punjenja je 5 cm meni izdugnuta iznad razine poda. Naravno ima i manja.
Ja nemam rezervnog kotača u autima zadnjih 10 godina, imam sprej za krpanje i kompresor na 12V

2. Nema kvarova, nakon 100-150 000km ide reparacija/zamjena isparivač i dizni.

3. Da naravno.

4. Isto, ovisi koju bocu staviš

5. Vidi pod jedan

6. Ne treba bolje, ja imam trenutno Stag 4 i Hana dizne, odlična kombinacija

7. Nikakve zauljivače ne ugraÄ'ivati.

Ovo mi je drugi Punto mk2b 1.2 8V na plin, i taj motor radi odlično s plinom, inače ima i tvornička verzija tog motora sa plinom

Imaš sustava od 5000kn koji će dobro raditi, osobno sam uzeo ono što znam da je dobro, ima dobru podršku, moj sustav je koštao oko 6500kn

Emil

Landi, Zavoli, AC, Lovato,Landi Renzo,Atiker iTech Perfekt LPG.

Imaju ponudu za te sustave iskreno ništa mi nije spominjao oko dizni ni sličnog, što se tiče onog za gepek to sam ja rekao na osnovu onoga sto sam vidio u astri 2003 pa sam predpostavio da će mi biti još manje mjesta u puntu.

Sutra odem da se raspitam kod toga, ako imaš šta da predložiš da pitam tj da obratim pažnju napiši(uzmi u obzir da ja pojma nemam oko auta tako da mi ne kaže da ima 50 dodatnih stvari jer se ne razumijem)

usput hvala  :yesyes: