Mk2 1.2 8v -plin

Autor kogasto, 09 Veljača 2012, 20:35:02

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

kogasto

Pozdrav ljudići,
Evo nakon dugog razmiÅ¡ljanja i računanja pala je odluka da ugradim plin  u puntića koji je 2002 god.
Cijena ugradnje kod Boyskoga (Potpićan) je 7200 kn, a marka ureÄ'aja je Lovato, pa ako netko ima ikakva iskustva sa puntićem plinaÅ¡em neka podijeli!!

don_jaman

I sam imam Punta 1,2 8V i prije mjesec dana sam mu ubacio plin.

Sistem je sekvent (Lovato), toroidna boca i punjenje pored čepa za gorivo i izašlo me 950KM (3800 kn) otprilike.
Mogu ti samo reći da auto radi dosta mirnije, potrošnja je ista a plin je 1,05KM (oko 4 kn) :)

Ako ikako mozes dodi u Bosnu i odradi mu to, jer ti je skoro duplo jeftinije.

ceker

je jeftnije ali s tim nemoze u rh dobit nikakve papire od atesta ili sl.
neas turbo, e to ti nevalja mahune..!

don_jaman

Ehhhh, Å¡teta. Ali uglavnom autic prelijepo radi na plin i u svakom slucaju isplati se ako ne planiras mjenjati auto.

cicili

ja sam imao lovato sistem u Hyundai Getzu od starog, nikad nije bilo greske sa njim radio je ko sat potrosnja je bila nesto veca (do 1l) na snazi izgubis isto tako do 10% sto na 60 ks iznosi 0.6ks, neprimjetno.  :D
stari ga je ugradivao u Fazani i velika im je zamjerka neuredno slozene instalacije koja bi mene da to naprave na mom autu izludila ali eto kako kazem nikad nisam imao problema. nadam se da sam ti pomogao bar malo. sto se tice plina i punta ima tu dosta ljudi koji imaju plin i nemaju problema sa njim. :ok:

tun3

uhm.. koljega.. 10% od 60 je 6..  :82: :lol :lol :lol :lol

cicili

Citat: tun3  u 14 Veljača 2012, 09:16:46
uhm.. koljega.. 10% od 60 je 6..  :82: :lol :lol :lol :lol

:lol :lol :lol :lol :lol :lol

rano u jutro je..   :zzz:  ma i ovako i onako ne primjeti se ako lijepo nastimaju plin..

don_jaman

Ja iskreno ne primjetim, a instalacija je prelijepo složena, ako hocete mogu uslikati.
A tko god vozi punta 1,2 8V zna da to nije auto za trkanje tako da i ako izgubi na snazi neće nešto osjetno primjetiti.

cicili

ja znam na tom autu od starog kad je tek bio ugraden po njihovim tim postavkama org auto je isao malo slabije i znala se palit chek onda je stari otisao na servis posto pozna vlasnika pa su ga nastimali onda je poceo malo vise trosit ali je isao normalno, nakon toga sam ja poceo vozit to auto i otisao napravit servis i opet su mi vratili postavke i osjetila se razlika u snazi i potrosnji pa sam opet morao ic da ga stimaju.
u pravilu nikad nisam imao problema sa plinom na tom autu osim tih sitnica.

kogasto

Citat: don_jaman  u 14 Veljača 2012, 09:27:14
Ja iskreno ne primjetim, a instalacija je prelijepo složena, ako hocete mogu uslikati.
A tko god vozi punta 1,2 8V zna da to nije auto za trkanje tako da i ako izgubi na snazi neće nešto osjetno primjetiti.
e super, može slikica, a ja kada ga ugradim, napiÅ¡em prve dojmove  :bravo:

kogasto

Citat: don_jaman  u 13 Veljača 2012, 11:58:02
I sam imam Punta 1,2 8V i prije mjesec dana sam mu ubacio plin.

Sistem je sekvent (Lovato), toroidna boca i punjenje pored čepa za gorivo i izašlo me 950KM (3800 kn) otprilike.
Mogu ti samo reći da auto radi dosta mirnije, potrošnja je ista a plin je 1,05KM (oko 4 kn) :)

Ako ikako mozes dodi u Bosnu i odradi mu to, jer ti je skoro duplo jeftinije.
a znam, duplo je manje novaca, ali ipak mi je tu bliže (servis, garancija)

Shokre30

Mene zanima kakva je situacija sa ventilima posto se prica da znaju nastradati kad se vozi na plin?
Znam da stavljaju onu bocicu s uljem koja to kao rijesava, ali cuo sam njih par (kolege s posla) kojima je malo ostavilo traga na ventilima (konkretno, Nissan i Toyota).
Rekli su im u servisu kako je zazor na ventilima prevelik pa zato zna doci do trokiranja, slabije zna vuci, ali samo u par minuta, kad se ugrije, sve ok radi.

Jel ima takvih iskustava sa Puntom netko mozda?
Bolje V8, nego 8V :D
            .-.       .-.
,ooO() /    )    (    \ ()Ooo.
|     )  |    (      )    | (     |
|    (   |     \    /     |  )    |
\     )  \_ __) (__ _/ (     /
   `-'    .ooO()()Ooo.  `-'

don_jaman

Citat: kogasto  u 14 Veljača 2012, 23:12:31

e super, može slikica, a ja kada ga ugradim, napiÅ¡em prve dojmove  :bravo:

Ajde slikam motorni prostor, ako uhvatim vremena večeras, pa cu postaviti ovdje.

A sto se tice ventila u to se vec ne razumijem, pa me strah da ne lupim :)

Znam samo da se auto prebaciva samo na plin kada dostigne temperaturu 40 - 50 °C, tako da ga sve da hocu ne mogu prebaciti na plin dok se ne ugrije

iwex

Citat: don_jaman  u 15 Veljača 2012, 14:54:57
Znam samo da se auto prebaciva samo na plin kada dostigne temperaturu 40 - 50 °C, tako da ga sve da hocu ne mogu prebaciti na plin dok se ne ugrije

Nije istina. Kad pališ auto drži stisnut onaj gumb gdje se uključuje/isključuje plin pa će ti se auto odmah upalit na plin.
Ali bolje je da se auto upali na benz ... malo zagrije pa prebaci na plin zato i jesu ti sistemi tako napravljeni.

crev1986

Citat: ceker  u 13 Veljača 2012, 20:09:24
je jeftnije ali s tim nemoze u rh dobit nikakve papire od atesta ili sl.

ako ima svu potrebnu dokumentaciju o plinu nevidim problem oko atesta osim ako ces morat carinu platit za to