Novi Bravo-Klima uredjaj, problem

Autor Nenad Dj, 04 Svibanj 2012, 18:42:41

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

marloz

čitajući malo na britanskom fiat forumu vidio sam da sota ljudi tamo takoÄ'er prijavljuju sličan problem ... generalni zaključak je da je to konstrukcijska greÅ¡ka (nekvalitetna plastika - motorići viÅ¡e manje su uvijek ispravni samo rijetkima su rikavali), a sam proces mijenjanja je ubi Bože jer treba rastavit cijelu prednju ploču  :lud

čak sam našao i nešto o svom problemu - frajer je rekao da je otišao u servis i da su mu našli da mu je remen klime bio na izdisaju te ga je zamijenio (da podsjetim: meni se zvuk javlja točno pri paljenju gumba klime, jednostavno se "čuje" paljenje kompresora i sa davanjem gasa se čuje pojačavanje frekvencije zvuka)

get

Ma katastrofa. To sam ja već odavno rekao da je konstrukcijska pogreška.

Sada ću to promijeniti, i ako slijedeći put pukne, izradit ću metalne prijenose prema originalu.

Još da su barem napravili da se to može kao žarulja promijeniti, ali ne, to su zatvorili

Kako ono Biblija kaže u Fiatu,

U početku bijaše ventilacija . . .

get

Samo mi nije jasno kako je remen klime tebi na izdisaju?

Jel se to mijenja kad i remenje?!

marloz

Pa tako izgleda prema simptomima ... On je to navodno izmjenio i od tada nema više zvukova ... Ja idem sutra to provjerit pa ću znat nešto više ...

SEB

Citat: tempradrifter  u 30 Lipanj 2013, 22:02:43
omfg koja komplikacija, na stilu to skineš za par sekundi, netreba ništa odanpred skidat
da a na Bravu to izgleda ovako + moraš skinut vrata :D

Uploaded with ImageShack.us
BERTOL AUTMOBILI specijalizirani Fiat,Lancia,Alfa Romeo servis- NOVOST: AUTO STOP brzi servis za sva vozila !!!
www.bertol-automobili.hr
091 62 22 223 SEBastijan Bertol

get

Po meni je to apsolutna Fiatova konstrukcijska pogreška.

Da radi dijela koji je loše izveden raskopaš pola auto, potencijalno možeš zeznuti i rad samog airbag-a, al dobro, učiš dok si živ. Drugi put bih razmislio da li Fiat . . .

SEB

ne možeš ovce i novce
auto kad se radi prvenstveno su bitne siguronsne mjere, čvrstoča karoserije, kompaktnost auta a onda lakoča rada na njemu tako da ... sve ima svoje
BERTOL AUTMOBILI specijalizirani Fiat,Lancia,Alfa Romeo servis- NOVOST: AUTO STOP brzi servis za sva vozila !!!
www.bertol-automobili.hr
091 62 22 223 SEBastijan Bertol

get

Slažem se. Ali zar ti misliš da je normalno da imam isti kvar u razmaku od 14 000km iliti u dvije godine?

Gdje je tu garancija na ugraÄ'eno i obavljen posao?

Ja se ne bi bunio kada bi se to dogaÄ'alo svakih 5 godina, pa bih to shvatio kao redovito održavanje :D, recimo kao Å¡to mijenjamo gume, remenje itd . . . Ali da su se te plastike mogle bolje napraviti, mogle su se. Ako je neÅ¡to učestalo, to treba promijeniti, jer očito je da je netko pogrijeÅ¡io u konstrukciji i procjeni.

To je kao da ideš raditi kuću, pa ti statičar malo loše procijeni situaciju, pa imaš svako malo radove na popravku kuće.

To nema smisla da se u 44 000km dogodi ista pizdarija. Zanima me da li sada po ulasku u EU imam neka prava kao potrošač, a ako imam, treći put ako se dogodi u kratkom roku pisat ću žalbu.

Meni je jasno da vama serviserima ovo ide na ruku, ali što je previše, previše je.

I onda serviserima nije dosta pa joÅ¡ muljaju na ugraÄ'ene dijelove.

Znam da ćeÅ¡ ti reći da ugraÄ'ujeÅ¡ točno ono Å¡to naplatiÅ¡, jer to će ti reći svaki serviser. Moje je iskustvo dručije.

Sada opet mijenjam servis pa ćemo vidjeti kako će to završiti.

Eto, malo sam iznio svoje frustracije, pa se ispričavam svima :)

Bez ljutnje.

dsinep

Pa koliko u servisu računaju cifru za posao zamjene, a koliko je materija

get

Posla ima cca 6 sati, a materijal koji se mijenja je manje od 100 KN (prije je bio 65KN, a sada je 90KN)

Debilizam . . . ako se mene pita

dsinep

Znači 1000-1500 kn je posao za dio od 100 kuna, to je baš glupost. Ok razumijem da posla ima tolko radi smještaja i da nisu krivi švapski motorići nego talijanski zupčanici, al bome za 1000 kuna napraviš te polugice ili zupčanike od titana i držali budu vječno

get

Pa to mi je ideja. Ako se još jednom dogodi. VIdjet ću gdje mogu pisati direktno Fiatu ako već ne želi servis.

Ipak smo sada EU, valjda imamo kao potrošači neka prava, osim biti majmuni.

get

Evo, poslah jedan e-mail fiatu, office press-u.

Jer sam njima poslao prvo upit, a oni su rekli da napišem e-mail, a da će ga oni proslijediti.

Sad ćemo vidjeti hoće li biti kakve reakcije.

marloz

Citat: get  u 02 Srpanj 2013, 14:22:47
Evo, poslah jedan e-mail fiatu, office press-u.

Jer sam njima poslao prvo upit, a oni su rekli da napišem e-mail, a da će ga oni proslijediti.

Sad ćemo vidjeti hoće li biti kakve reakcije.

čisto sumnjam ... nisi ni prvi ni zadnji kojemu se to desilo... ne bi da oni to ne znaju ... a to Å¡to smo mi 1 dan članovi EU takoÄ'er neće puno promijenit stvari ...

get

Znam, ali nije normalno da imam svako malo debilni problem.

Ili neka se naÄ'e rjeÅ¡enje, ili kupac manje :)