Novi Bravo-Klima uredjaj, problem

Autor Nenad Dj, 04 Svibanj 2012, 18:42:41

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

Puntigamer

1 godina na orginal dio, 3 godine ako je ovlašteni to ugradio ok, a na što se garancija odnosi? Jel samo na rezervni dio ili na dio i rad?

marloz

Mora biti i na dio i na rad .... Inače nema smisla

Puntigamer

to i ja pretpostavljam da bi tako tribalo biti ali je pretpostavka majka svih zajeba!

marloz

Citat: Puntigamer  u 05 Srpanj 2013, 10:48:27
to i ja pretpostavljam da bi tako tribalo biti ali je pretpostavka majka svih zajeba!

istina ... :ok:

SEB

BERTOL AUTMOBILI specijalizirani Fiat,Lancia,Alfa Romeo servis- NOVOST: AUTO STOP brzi servis za sva vozila !!!
www.bertol-automobili.hr
091 62 22 223 SEBastijan Bertol

get

Inače ovo sa ventilacijom mi spada pod graditeljske bisere

nešto poput ovoga

http://www.zezas.me/2011/11/neverovatne-greske-prilikom-gradnje.html

get

Ventilacija popravljena.

Promijenio sam 4 motorića (sva osim recirkulacije, on je peti).
Set koji je stigao je sada drugačiji od originalnog i onog kojeg sam bio mijenjao prije dviej godine.
Sada plastike koje pucaju, a koje prenose okret sa motorića na klapnu su zelenkasto-žute boje, dok je ostatak ostao bijel.

U principu sam trebao promijeniti dva motorića, ali na moj zahthev napravljena je zamijena četiri.

Po meni, oni koji su bili problematični (inače MAS swiss made) sada su Denso i made in china, i taj će sigurno raditi kako treba. I originalni su bili sva četiri različita motorića, dok sada idu u paru, dva za usmjeravanje zraka, i dva za miješanje toplog i hladnog zraka.

Kada ulovim vremena, budem na poslu testirao motoriće ako uspijem izvaditi onaj plastični prijenos i staviti cijelu plastiku, jer plastika je graničnik od do. Ako sve lijepo posložim, stavit ću i slike sa pojašnjenjima.

Uglavnom, pričao sam tamo sa drugim čovjekom u servisu, on je imao gotovo isti Bravo kao i ja, i kaže da je on tri puta mijenjao te plastike do 100 000km, ali kod treće zamjene je promijenio i motoriće (sad ne znam da li sve ili samo neke). I malo malo doÄ'e neki Bravo sa tim debilnim problemom. Kao i njihov neki zaključak je da će sada vjerojatno mijenjati i motoriće (po meni to jedino nema slisla ako je motorić ispravan i auto je kraj 2010 i kasnije, jer oni već imaju sve novo, jedino ne znam kada se ovaj set plastika promijenio, Å¡to može opravdati i veću cijenu od 50% u odnosu na one plastike od prije 2 godine).

Popravak i 4 motorića 2500KN ovlašteni servis +3 godine garancije.

Netko je ovdje naveo cijenu od 2100 sa jednim motorićem i neovlaÅ¡teni servis, pa ako se usporeÄ'ujem sa tim, onda je ovo povoljno.

Za sada je utrošeno 3800KN na popravak Bravo-a u 5 godina što je unutar one garancije koja se doplaćivala 5000kn za 5 godina.. Još mi ostaje krov . . .

get

Citat: marloz  u 04 Srpanj 2013, 15:03:00
sad sam čitao na talijanskom forumu o tvom problemu ... to je problem bio na stilu (sa iznimkom da je njemu to lako promijenjit za razliku od brava) jednako kao i na bravu ...

jednoj ženi su otišla 2 motora ... u ovlaštenom servisu joj je savjetovano da promijeni svih 5 jer je FIAT modificirao mjesta gdje je dolazilo do puknuća

Sada smo malo ispitali jedan motorić i uredno radi, onaj koji je potrgao plastiku. Tako da bi se moglo reći da sam motorić(i) radi(e).

Problematična plastika koja puca je u novom setu druge boje, kakvo je hvatište više ne znam ni sam.

Nadam se da me ovaj kvar neće zadesiti slijedećih 5 godina :D

tempradrifter

ja sam ovaj dio koji je otpao zašerafio sa šerafom sa grubim navojem i zalio cianofiksom :)
popravak 0kn

get

Ček, jel zajebavaš ili kaj?

Pročitaj malo temu, pa vidi kako se do tog dijela doÄ'e na Fiat Bravo-u.

Puntigamer

Ekipa kako ste zadvoljni s AQS funkcijom automatske klime? Dali ju koristite kad je klima na fullauto ili je gasite?

Sent from my MediaPad 7 Lite using Tapatalk 2

get

Pa kada je na full auto onda je ta opcija i uključena ako se ne varam?!

Trebao bih provjeriti, ali sigurno je da je, kad je na full auto, i ako je AQS, i kada to hoću staviti na vanjski zrak, da mi postane samo auto. Tako nekako.

Sada, kada sam popravio, koristio sam Full auto i taj AQS me živcirao jer je konstatno svičao vanjski usis, recirkulacija. Valjda zbog gradske vožnje. Tipa 5 minuta recirkulacije, 2 minute vanjskog zraka. Meni je problem tu, jer kada je na recirkulaciji, puhanje zraka je znatno glasnije pa me to onako malo smeta, zato fino na vanjski usis i mirna BiH :D

Meni se čini da sam definitivno trebao uzeti manualnu klimu :), al ne znam da li je ovo bilo za nešto vezano od druge opreme.

Inače naÅ¡ao sam na ebay-u cijelu tu automatsku klimu, polovnu za 150â,¬. Pa u slučaju slijedećeg kvara uzet ću jednu rezervnu :D

Puntigamer

Klimu drzim na full-auto i kad sam na otvorenoj cesti skoro da mi i ne radi recilkulaciju zraka. Jel se mozda zna di se nalazi taj senzor nečistog zraka i na kojem principu funkcionira?

Sent from my HTC One using Tapatalk 2

get

A da li možeš na tipku prebaciti vanjski na recirkulaciju i obratno?

Puntigamer

Da,  mogu rucno izabrati sve a kad rucno iskljucim recilkuraciju u AQS onda se iskljuci fullauto funkcija. Nakon sto sam promjenio filter peludi cini mi se da je recilkulacija na AQS manje aktivna.

Sent from my HTC One using Tapatalk 2