Novi Bravo-Klima uredjaj, problem

Autor Nenad Dj, 04 Svibanj 2012, 18:42:41

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

get

Lijepo od njih!

Ali, definitivno su se servisi i dućani promijenili prema kupcu. Naravno, ne svi.
Na dosta mjesta sam već bio ugodno iznenaÄ'en pristupu prema kupcu.

AntonioK

Citat: Puntigamer  u 21 Svibanj 2014, 19:08:58
Evo kako je malo ugrijalo odveo sam Brava na kontrolu klima ureÄ'aja kod Brkića u Zadru.
Ustanovljeno je da je nedostajalo 200 grama plina dok je sve ostalo  ok.
Cijena 0 kn, da nula kuna kod ovlaštenog Fiat servisera. Na moje pitanje zašto, odgovor je bio da ipak kod njih redovito održavam auto.

na jednom natapkano tapatalkom

koliko se inače naplačuje kontrola klime i dopunjavanje?

Puntigamer

E to ne znam, nisam pita. Samo sam se narućio.
Samo da napisem info, u klimu ide 500 grama plina.

AntonioK

POSTUPAK PUNJENJA:

Uz pomoć ureÄ'aja potrebno je iz klima sustava izvuči stari plin (i ulje). Nakon toga sustav se  vakuumira otprilike 20-30 minuta. Proces vakuumiranja izuzetno je važan jer se tako iz sustava u potpunosti izvlači zaostali plin, vlaga i nečistoće. Važno je tijekom vakuumiranja provjeriti da se podtlak u sustavu ne mijenja, čime se provjerava nepropusnost sustava (kod ovog tlaka!).

Izvučeni plin i ulje se pročišćavaju (recikliraju), vračaju u sustav, a ureÄ'aj dodaje onoliko plina i ulja koliko nedostaje za odreÄ'eni tip vozila. Važno je takoÄ'er dodati posebnu fluorescentnu boju koja ne Å¡teti sustavu, a pomaže u traženju kvara ako sustav počne gubiti plin.

Osim Å¡to će klima sada bolje hladiti, kompresor će biti dobro podmazivan, a sustav očišćen od vlage i nečistoća koje bi  mogle prouzročiti skupe kvarove!

RASPITAO SAM SE O CIJENI OVOG RADA 145kn SADA JE POÄŒELA NEKA AKCIJA U SERVISIMA

get

AntonioK

AUTO HRVATSKA  neznam koliko je u ovlaÅ¡tenom ,ali nije sigurno ispod 300kn

Puntigamer

Pa zar Autohrvatska nije ovlaÅ¡teni servis?!  Mislim da se cijene servisa klime kreću od 150-300kn

AntonioK

je ovlašten je.GET je pitao da li u svim ovlaštenim servisima
ako ti izvlači sav plin iz sustava i... ostale radove u svezi toga
cijena ti je oko 350.400 sat rada jedino ako nije neka akcija
sutra sam zakazan u AH pa ču viditi što rade

AntonioK

koliko klima ureÄ'aj kad se upali uzme KS-a i koliko popije goriva na 100km?

marloz

cca 5 KS i cca 0.5-1 L/100 km ovisi o stilu vožnje onda i viÅ¡e  :D

gt3

Da li je netko bio na servisu klime u AH? Dobio sam pismo da imaju akciju i cini mi se ok cijene. Zanima me jel netko bio i da li su stvarno napravili ok posao.

SEB

BERTOL AUTMOBILI specijalizirani Fiat,Lancia,Alfa Romeo servis- NOVOST: AUTO STOP brzi servis za sva vozila !!!
www.bertol-automobili.hr
091 62 22 223 SEBastijan Bertol

AntonioK

Citat: gt3  u 09 Lipanj 2014, 15:31:35
Da li je netko bio na servisu klime u AH? Dobio sam pismo da imaju akciju i cini mi se ok cijene. Zanima me jel netko bio i da li su stvarno napravili ok posao.
bio sam. Posao im je ok do sat vrimena 145 kn,plus ako hočeš neka dezinfekcijska čiščenja :good:

get

Evo ponuda od AC-a

Za 150KN servisiranje klime.

Ne znam jel bi trebao uopće ići to servisirati, ili pustiti dok radi?

Nemam nikakvih neugodnih mirisa i klima dobro hladi. Samo ne znam za ovo ulje u sistemu kakvo je i kada se to mijenja.

SEB

da samo ne piše punjenje...ovo što oni nude je dopuna
ja imam neograničeno plina i pročiščavanje za 250 kn sa pdv-om...mogu i ovo napravit za 150
BERTOL AUTMOBILI specijalizirani Fiat,Lancia,Alfa Romeo servis- NOVOST: AUTO STOP brzi servis za sva vozila !!!
www.bertol-automobili.hr
091 62 22 223 SEBastijan Bertol