Novi Bravo-Klima uredjaj, problem

Autor Nenad Dj, 04 Svibanj 2012, 18:42:41

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 4 Gosti pregledava ovu temu.

ilija.r

pozzdrav svima ja imam dva pitanja 1.kad se vrsi dopuna freona,jel ima neki period godina il sl    2.da li treba da puse zrak iz onih otvora na stubovima za stakla od vrata (ako me kapirate) bez obzira dal duva zrak  prema sofersaibni il prema vozacu i suvozacu.
only FIAT

gt3

nakon cca 2 godine od kad mi je promjenjen jedan motoric, opet problem. desna strana grije, lijeva ne. moram opet sve rastavljat. gdje je najbolje otici? tko ce to najjeftinije napraviti? najbolje je sve promjeniti pa da sam miran... prijedlozi?

get

Hm, jel ti suvozačeva ili vozačeva strana zablokirala?
Ako je suvozačeva tamo možeš i sam promijeniti plastiku.

gt3

Citat: get  u 01 Veljača 2015, 12:50:23
Hm, jel ti suvozačeva ili vozačeva strana zablokirala?
Ako je suvozačeva tamo možeš i sam promijeniti plastiku.

naravno da je vozaceva zablokirala, inace ne bi bilo zanimljivo :)
suvozaceva grije, a vozacka strana ne tj. puse hladan zrak. kad ukljucim da vrti samo zrak u kabini, onda je malo bolje, ali ako je vlazno, onda se prozori pocnu maglit...

get

Onda ga ježi.

računaj da je rad cca 1000KN, a materijal ovisno što mijenjaš.

gt3

Citat: get  u 01 Veljača 2015, 14:55:54
Onda ga ježi.

računaj da je rad cca 1000KN, a materijal ovisno što mijenjaš.

a znam, ali gdje ici? vise nikome ne vjerujem...

Mike20

Ja sam sam mijenjao kardane (plastike) motorića vjetrobrana, poprilično je nedostupan, al malo ogrebenih prstiju je jeftinije od 1000 kuna u servisu. Koliko sam gledao ostale motoriće, čine mi se puno dostupniji. Jedino nisam uspio skinuti motorić recurkulacije.

Kupi set za reparaciju, nekih 100tinjak kuna i primi se posla  ;D

AK kad naÄ'eÅ¡ na podu kod nogu ovo:

Recirkulacija zraka više ne radi, a i pokazat će na dijagnostici grešku

Puntigamer

O
Citat: gt3  u 01 Veljača 2015, 11:37:03
nakon cca 2 godine od kad mi je promjenjen jedan motoric, opet problem. desna strana grije, lijeva ne. moram opet sve rastavljat. gdje je najbolje otici? tko ce to najjeftinije napraviti? najbolje je sve promjeniti pa da sam miran... prijedlozi?

Pokušaj slijedeće,kad daš kontakt pritisni oba botuna auto i mono i drzi ih dok ti na displeju ne odbroji do nule onda ih otpusti, i pokrenit ce se samo dijagnistika i resetirat ce se sve. Ako displaj odbroji do nule onda je sve ok i tad provjeri jel grije jednako. To se zna desiti usljed pada napona, malo se pošemeri elektronika. Inače ti je postupak opisan ranije u temi.

Sent from my HTC One using Tapatalk

gt3

@Mike - stvarno nemam vremena se zezati sam, a auto mi treba, inace bi,
@ Puntigamer - probao sam, ali ista je stvar,

htio bih dati auto nekome tko zna za problem i kome cu vjerovati da ce mi to dobro sloziti. Jel SEB jos cita forum?

SEB

BERTOL AUTMOBILI specijalizirani Fiat,Lancia,Alfa Romeo servis- NOVOST: AUTO STOP brzi servis za sva vozila !!!
www.bertol-automobili.hr
091 62 22 223 SEBastijan Bertol

get

Citat: gt3  u 02 Veljača 2015, 07:41:06
@Mike - stvarno nemam vremena se zezati sam, a auto mi treba, inace bi,
@ Puntigamer - probao sam, ali ista je stvar,

htio bih dati auto nekome tko zna za problem i kome cu vjerovati da ce mi to dobro sloziti. Jel SEB jos cita forum?

Gdje si prvi put radio?

gt3

Citat: get  u 02 Veljača 2015, 12:03:33
Gdje si prvi put radio?

onda jos nisam znao da je to klasican problem pa sam isao u servis za klime, ne sjecam se imena, moram pogledati doma na racunu,

get

Više manje su ti to svi servisi već radili.

Ja sam ti rekao okvirno. Normativ je izmeÄ'u 5 i 6 sati (mislim da je 5.8 ).
Satnica kako koji servis. 150-200HRK +PDV po satu.

I sad ga ježi, kada su ti to stavljali ne znaš kakve su plastike u motoriću bile (ove koje su ugradili). One boje kave su kita, dok ove zelenkaste, te bi trebale valjda duže trajati.

E sad, možeš dobiti tri god garancije, ali pitanje je što će ti htjeti sve za to promijniti.

Ako mene pitaš i ideš na skidanje, minumum ove plastike promijeniti plus motorić recirkulacije ako ga nisi do sada, da ne bi opet morao radi toga sve raskapati.

Užasno iritantan problem na vozilu. Više bi volio da ti krepa nešto u vrijednosti 2000 kuna, ali da je lakše promijeniti, nego ovako. Al što je tu je.

A koji servis, to je teško reći. Na PM ti mogu reći gdje sam ja radio da ovdje nekoga direktno ne hvalim ili ne kudim.

Multijet

0989739290

Multijet

Mike20 daj molim te javi gdje si naručivao?

Kupi set za reparaciju, nekih 100tinjak kuna i primi se posla  ;D

Uf, citiranje mi nije jača strana :facepalm:
0989739290