Novi Bravo-Klima uredjaj, problem

Autor Nenad Dj, 04 Svibanj 2012, 18:42:41

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

get

Pa u svakom fiat dućanu rezervnih dijelova.

Odi do servisa, i naruči.

SEB

kod mene set 99 kn
rad 1.000,00 kn + pdv za izmjenu svih
BERTOL AUTMOBILI specijalizirani Fiat,Lancia,Alfa Romeo servis- NOVOST: AUTO STOP brzi servis za sva vozila !!!
www.bertol-automobili.hr
091 62 22 223 SEBastijan Bertol

huby

Ista stvar bila i kod mene , ja sam odlucio sve promijenit 5 motorića i plastike i dobio 3 g. garancije. za cash 3200kn kod mrkÅ¡e. Proslo skoro god dana za sada ok ,a jel pametno ili ne sve promijenit to cu vidjet  :formula:

Mike20

Kad asm mijenjao kod sebe te plastike, mislio sam da su isto motoriči u pitanju. Kad sam ga otpojio sa klapne i uključio, on se vrtio samo ukrug, mislio sam da je u njemu otišao potenciometar po kojem ECU zna u kojem je položaju.
No skužio sam da ECU dobiva feedback od motorića preko jačine struje. Dakle mjeri struju i kad ona poraste, skuži da je motorić u krajnjem položaju pa ga isključi.
Pa sam nabavio drugog-sad imam jednog u rezervi, ali ipak nije do motorića, samo do tih plastika.

Inače je to jako blesavi princip rada, mogli su to rijeÅ¡iti daleko jednostavnije jer ionako ECU dobiva podatke o položaju i ne zaustavlja ga kad doÄ'e do kraja, već ga joÅ¡ nekoliko sekundi vrti i "napinje" i zato pucaju plastike. i nakon napravljene kalibracije klapni, dogaÄ'a se isto.

Tako da mislim da motorići jako teško mogu krepati, a koštaju nekih 250 kn s popustom komad, ima ih sve skupa 6.

Najgluplje je riješen motorić klapne recirkulacije, kak je napravljeno, to mora puknuti kad tad

SEB

motorići obično odu ako su se previše vrtili
inače motorić košta 505 kn...disi ga ti nabavio po 250?
BERTOL AUTMOBILI specijalizirani Fiat,Lancia,Alfa Romeo servis- NOVOST: AUTO STOP brzi servis za sva vozila !!!
www.bertol-automobili.hr
091 62 22 223 SEBastijan Bertol

get

Ima ih pet, ne Å¡est.

Princip je OK, ali po meni bi trebalo prepraviti FW na glavnoj jedinici, da bude osjetljivija da ne zateže dodatno, ili jača struja na motorićima da centrala lakše detektira.

Možda je to upravo i riješeno sa novim motorićima.

Mike20

Citat: SEB  u 06 Veljača 2015, 09:02:37
motorići obično odu ako su se previše vrtili
inače motorić košta 505 kn...disi ga ti nabavio po 250?

Prek veze  :D
Mislim da je točno bilo 275kn

Upravo to get, jer ti motorići su porpilično jaki tj. imaju momenta

Slično se dogaÄ'alo na Mareama i sl. i njihovim motorićima klapne recirkulacije, al su se tam drobili prijenosi unutar motora

andy85

Poz, imam problem... Nepuse mi zrak na vjetrobransko staklo... Ko da tipka kad ju ukljucim ne odradi sto bi trebalo, u sredinu i na noge sve dobro radi...

Kaj bi bilo za problem i koja rjesenja?

Hvala

get

Pukla je plastika prijenosa sa motora na klapnu.
Ili ju probaj sam izmijeniti kap Mike ile servis.

Izmjena samih plastika je cca 1000kn plus 100kn plastike. Nadalje, mogu ti ponuditi i zamijenu svih 5 motorića, a to je onda cca 3300kn. Ovisno koje ti je godište auto.

buzz11

Nadam se da su na MultiAiru odmah ugradili bolje motorice  :rofl
Ex: AR 33 1.7 16V, Fiat Brava 1.4 12V, AR 156 2.4 10V
Trenutno: AR 147 1.9 8V, Fiat Bravo 1.4TB MultiAir Sport 140, Audi A3 2.0 TFSI

dinko1981

Znas sta kazu za Nadu? Kao sto su npr. na starom bravu/bravi nakon redizajna promjenili one vanjske kvake na vratima sto su se raspadale od sunca. Kome bi onda prodavali komadice plastike za 100kn ili motorice za 500

buzz11

Samo su se zahebali malo sa svicom ako su  ostali isti. I za 10 godina ce ih promijenit o svom trosku. Znaci zna se da nesto ne valja i to i dalje ugradujes...oooo to ovdje ne prolazi samo tako  ;D

get

Kad smo kod debilne švice, ovi kaj ne valjaju, čini mi se da su baš neki švicarski :D

MES SWISS MADE

http://www.cebi.com/cebi/content/index_en.html?a=6

Ti su zamijenjeni sa Denso :)

Inače, ako ti je auto proizveden u 2012. onda vrlo vjerojatno ima zadnje motoriće i pitanje koje plastike.

Ovdje je to na nivio, što je prije bilo, kokoš ili jaje

dinko1981

Citat: buzz11  u 07 Veljača 2015, 16:22:33
Samo su se zahebali malo sa svicom ako su  ostali isti. I za 10 godina ce ih promijenit o svom trosku. Znaci zna se da nesto ne valja i to i dalje ugradujes...oooo to ovdje ne prolazi samo tako  ;D

Pa ako to u švici možeš riješt samo tako bez suda onda vi živite u utopiji, po toj logici zadnja godina brava je praktički savršena ili su vas zaj. pa su uklonili stare greške i uvalili vam neke nove

buzz11

Citat: get  u 07 Veljača 2015, 16:38:21
Kad smo kod debilne švice, ovi kaj ne valjaju, čini mi se da su baš neki švicarski :D

MES SWISS MADE

http://www.cebi.com/cebi/content/index_en.html?a=6

Ti su zamijenjeni sa Denso :)

Inače, ako ti je auto proizveden u 2012. onda vrlo vjerojatno ima zadnje motoriće i pitanje koje plastike.

Ovdje je to na nivio, što je prije bilo, kokoš ili jaje

Zasto je svica debilna?
CEBI nije svicarski nego konglomerat kompanija, a u vecinskom talijanskom vlanistvu. U svici imaju proizvodnju, al boga pitaj tko je konstruirao zupcanike.
Inace CEBI je sve samo nije banana kompanija.
Auto je proizvden 9/2013.

Citat: dinko1981  u 07 Veljača 2015, 18:46:58

Pa ako to u švici možeš riješt samo tako bez suda onda vi živite u utopiji, po toj logici zadnja godina brava je praktički savršena ili su vas zaj. pa su uklonili stare greške i uvalili vam neke nove

Ko je rekao da se moze bez suda? Tko to tocno zivi u utopiji? Sustav zastite potrosaca ovdje funkcionira malo drugacije nego na ono sto si ti navikao. Iz tvog aspekta je utopija istjerat pravdu za nesto za sto je ustanovljeno prituzbama korisnika da ne valja iako postoji rjesenje koje se i dalje ne ugraduje kao default. Ovdje to nije utopija jer su kazne rigorozne. Nemoj pricat tako samouvjereno o stvarima o kojima malo ili gotovo nista znas.

Tu utopiju smo prosli sa ECU-ima ugradivanim u Astre 1.6 2005, 06, 07. Utopisticki je Opel sve rijesio o svom trosku.