Novi Bravo-Klima uredjaj, problem

Autor Nenad Dj, 04 Svibanj 2012, 18:42:41

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

gt3

evo mene s novim iskustvom.
proslo je oko 12 mjeseci od kad su mi u ovlastenom promijenili sve motore i plastike i dobio sam garanciju 3 godine. u zadnjih mjesec dva sam skuzio da mi stalno puse jednaka temperatura s moje, vozacke strane i konacno sam nasao vremena i otisao na servis. da skratim pricu, otisao jedan motor, narucili cu ga i promijenili. bio sam jedan dan bez auta (sto mi je veliki problem, ali ajde...) priznali garanciju, vele da je to prvi puta da im se desilo, a na dvadesetak brava su mijenjali sve motore i dali garancije. sretan sam da je sve priznato pod garancijom, ali ovo znaci da ipak nije sve idealno :)
mogu smi misliti kak je njima bilo, morali su sve rastaviti zbog jednog motora :)

Mike20

A gle, oni automatski rade, ne razmišljaju. Skoro svi motori su dostupni bez skidanja table, malo manja ruka, malo je teže al daleko brže i jednostavnije od skidanja cijele table. Ok, to vrijedi za popravak unutar garancije, al ak plaćaš, onda im je u interesu čim duže jer naplaćuju po satu, al opet po nekom normativu.

Andy85

Moze ko poblize pojasnit taj selflearning? Zasto sluzi? Kak to odraditi...?

Mike20

The AUTO and MONO buttons must be pressed simultaneously within 40 seconds of the ignition being turned to the ON position in order to active this procedure.

A few seconds later a figure will appear on the display (in place of the driver's side set temperature) which will count down to indicate the time remaining before the start of the procedure. At the same time (i.e. whilst the count down is taking place) the previous self-learning status is signalled on the passenger temperature setting:

'1' flashes if the previous self-learning procedure failed.
'0' indicates that the previous self-learning procedure was successful.

This procedure is not carried out if at least one of the above mentioned buttons is released whilst the figure on the left hand side is not zero (this is designed to check the outcome of the previous self-learning procedure).

Exiting the procedure zeroes the 40 second counting period from when the ignition is switched ON, to allow the procedure to be repeated without having to switch the ignition OFF.

Andy85

Ok hvala, a kad se radi taj selflearning? Koja je svrha?

Mike20

To ne Kalibracija, nakon što npr. Zamijeniš motoriće, plastike klapni itd

danijel044

Kod mene je nešta odapelo... :speechless-smiley-038:

Znači.... lijeva vozačka strana uvijek grije...i kad je klima uključena... ,a desna strana uvijek hladi....

Jel zna netko možda koji je to od motorića  otiÅ¡ao u vječna loviÅ¡ta  :andeo:

btw ovaj selflearninig odradi bez greške...

Mike20

Motorići ne odlaze samo tako, pukne plastika koja povezuje motoriće s klapnom

danijel044

Eh di je sad GET on je doktorirao te klime   :rofl:

Po napisanom...znaš sa koje strane bi trebalo gledat di su pukle ?

Sa vozačke strane su 3 motorića jel tako ?  defrost,distribucija i mixure   aaa sa lijeve 2 ? koja?

Mike20

Lijevo je za vjetrobran najgornji, pa mix srednji/donji otvori srednji i toplo/hladno lijeva strana je najdonji, desno je jedan toplo/hladno, i na sredini dolje je recirkulacije.
Jel ti to misliš sam slagati?
Kod tebe je očito donji lijevi i desni
Prouči gradivo ove teme od 22. strane

ilija.r

Kolega danijele044 otisao ti je motoric na lijevu stranu za toplo hladno.on ti je najdonji i najnepristupacniji.i meni je isto taj crkao il pukla plastika.
only FIAT

ilija.r

Il ako me ne kapiras na strani broj 23 ima slika i motoric broj 1 je problem
only FIAT

danijel044

Sve 5 skuzio sam koji je....
MIKE da pokusao bi sam...AKO postoji nacin da se ne skida ploca ?

Ilija jesi ti pokusao skidat taj motoric?

Mike20

Postoji način, neugonad položaj u kojem ležiÅ¡ s glavom na podu, s nogama na krovu, ogrebani prsti i malo prilagoÄ'en alat.
Ja sam to složio, i ide, samo treba živaca.
Motorić moraš skinuti, svakog drže tri šrafa, provjeriš plastikui, provjeriš dal motorić se okreće

Multijet

Pitanje: Kada se skine motorić,te plastike što pucaju se nalaze gdje- u motoriću koji treba raskopati ili?😬
0989739290