Fiat Punto MK2 2003. 1.2 - puno pitanja; ulje/svjetla/muzika/itd.

Autor aleeen, 06 Rujan 2012, 22:57:01

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Puntach

U taj motor ide 2.8 l ulja ako se ne mjenja filter ulja, ak se filter mjenja uljeva se 3l.
PoĹÄ,,tujem svakoga al se nikoga ne bojim, osim dragog Boga jer je razlog ĹÄ,,to postojim...

Dok zivot juri, ja cu lagano...

Susiah

koje jeftinije ulje preporucujete umjesto Selenie Gold da sipam u Punta?
kakvo je ovo Valvoline

Green Punto

moj stari u punta 1.1 sipa valvoline durablend 10w-40 nikad problema  :)
Cuore Sportivo   :wiii:

crev1986

moja preporuka ti je prije da stavis GM 10 40  nego taj Valvolin , njega mi je malo vise trosio stari punto nego GM-o

Mike20

Mobil x2000 10w40 isto odlično ulje po dobroj cijeni

Susiah

hvala decki na preporukama uzeo sam danas ovo Shell-ovo ulje

4 litre 140 kn

sutra idem prvi put samostalno mijenjat ulje i filter pa je svaki savjet dobrodosao
koliko sam ja shvatio prvo treba zagrijat motor odnosno ulje, skinem cep tamo gdje se lijeva ulje, odvidam saraf na dnu kartera inbus #12, pustim da iscuri ulje, skinem filter, stavim novi i jednostavno uspem novo ulje 3 litre kako je kolega Puntach gore vec spomenuo

Maverick

da. jedino si pripremi dobar alat za skidanje filtera u slučaju da se zapekao, jer na mojoj 1.2 mašini je to tamo kod filtera sve na knap, nema puno mjesta za neke ogromne alate i egzibicije

naravno nakon par dana vožnje na ravnom provjeri razinu ulja pa dotoči ako treba, ali u večini slučajeva ne treba ako je dobro napravljeno

Susiah

Citat: Maverick  u 25 Veljača 2015, 17:42:59
da. jedino si pripremi dobar alat za skidanje filtera u slučaju da se zapekao...
a valjda ce srafciger biti dovoljan  :D

Maverick

aleeen

baÅ¡ me zanima... mada mi joÅ¡ nikada do sada te žaruljice nisu izgorile, kako se skidaju oni zaÅ¡titni pokrovi na puntu 2003. od bočnih žmigavaca u slučaju da pregore žaruljice? kakve žaruljice idu uopće unutra? one W5W kao i za poziciju? eto baÅ¡ me zanima kako se to u principu sve mijenja, nikada do sada mi se nije desilo, a ne bi bilo loÅ¡e i to znati pa da vidimo... dali se može to sve s vanjske strane ili se mora gurati i negdje ruka, skidati blatobrani (?)... tražim video po youtube ali ne naÄ'em niÅ¡ta, a sigurno mora biti jako jednostavno

the-rider

ne skida ti se poklopac nego komplet zmigavac, iznutra imas zakacke, moras unutrasnji blatobran skinuti/otvoriti
Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far the wall moves after you hit it.

Baso_1990

Ne triba se blatobran skidat uzmes tanku ravnu kacavidu namotas krpe oko nje da ne ogrebes boju i zavuces sa strane zmigavca i lagano kargas. Tako sam bar ja skida

topolino

Citat: Baso_1990  u 16 Travanj 2015, 08:02:24
Ne triba se blatobran skidat uzmes tanku ravnu kacavidu namotas krpe oko nje da ne ogrebes boju i zavuces sa strane zmigavca i lagano kargas. Tako sam bar ja skida
Kondom pukne i ode boja. Ja sam odustao od takvih kondom filozofija jer nikad nemas dovoljno tanku krpu ili odvijac. Uostalom taj se zmigavac tako cesto mjenja da je sudar jedini razlog njegove zamjenje.
Susiah:
Pazi imas dvije vrste pakovanja tog shell ulja. Ja sam uzeo za nadoliti u auto kresi i ulje je smeÄ'e, a treba biti svjetlo zuto
Edit:
Tko danas vise gleda datume  :rofl
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

the-rider

Citat: Baso_1990  u 16 Travanj 2015, 08:02:24

nakon sta slomis par zmigavaca odustanes od takvog skidanja  :D
Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far the wall moves after you hit it.

Baso_1990

niti jednog nisam slomija niti sam skinija boju pa sad...