Fiat Punto MK2 2003. 1.2 - puno pitanja; ulje/svjetla/muzika/itd.

Autor aleeen, 06 Rujan 2012, 22:57:01

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 4 Gosti pregledava ovu temu.

aleeen

cicili - nemam pojma o kojem se remenu radi   :neznam: jedanput sam otvorio haubu i stavio pored onog jednog okom odmah vidljivog remena (mislim da je taj na alternatoru  :82: by the way, to je klinasti remen? koji su svi remeni u autu i zaÅ¡to služe? za prijenos energije samo?) i kao da taj nije ni Å¡krpio ni cvilio ni zajebavo, već kao da je neÅ¡to "unutra"? mogao bi sa mobitelom snimati video i zvuk i staviti na youtube pa link ovdje  :neznam:

aleeen

joÅ¡ jedno pitanje ljudi; dali se i vama *** :D puno zagrijava radio? na puntaču mi "viri" par centimetara vani, ne leži dobro unutra a i vidio sam da dosta puntača ima tako, svaki puta kada stavim ruku gore slučajno ili namjerno radio gori koliko je topao, imam osjećaj da bi mogao jaje ispeći na njemu, ponekad imam osjećaj da bi se mogao zapaliti (Å¡ala naravno) ali i izgoriti? (mada znam da je iza di je priključak neki pasivni hladnjak)... mada su ovi iz pioneera mogli to i bolje rijeÅ¡iti?  :82:

stipe

a zasto ti viri?

imam isto pioneera i znam da ima hrpu kabela, jednostavno se malo pomuci i smjesti to sve otraga!
imas malu rupu u unutarnjem lijevom kutu pa tamo gurni kabele...
posli, nek se grije koliko hoce, ti to neces znaci :D

aleeen

danas u vožnji mi je svjetlilo na kontrolnoj tabli žute boje - ključ i natpis "CODE" - zašto?

aleeen

ljudi, nemam napona u haubi - cviknuo sam onaj tvornički konektor kako bi spojio svoju led diodicu, ali ništa, nula, zero - nema nikakvoga napona/struje iz te dvije tanke žičice... zna netko možda zašto?

- kad sam provjeravao svi osigurači u kabini su bili ispravni? (mogu eventualno još jednaput - ali čisto sumnjam da je to, pošto mi svako drugo osvjetljenje u autu normalno radi, radi i radio isto tako...)?

stipe

aleeen

Citat: stipe  u 17 Studeni 2012, 14:37:19
glupo pitanje, al da nisi falio plus minus na diodi?

još jedanput pogledao osigurače - svi su ok, još jedanput pokušao spojiti diodu na "ovu ili onu" stranu - ništa... spojio sam i običnu žarulju od 12V - nula... Mada čak ni na ovoj diodi nije važan pol, kad sam je spojio na bateriju, svjetlilo je i na jednu i na drugu "stranu" - jedino da nije negdje u unutrašnjosti auta isčupan kabel?

aleeen

...zaÅ¡to nakon cca. već samo desetak minuta stajanja na mjestu sa puntačem u leru - pa koliko god hladno bilo se pali ventilator radijatora??? dakle, nema viÅ¡e onih ljetnih vrućina a ventilator se pali na mjestu? zaÅ¡to? pregrijava se???  :neznam:

stipe

ne, ali se temperatura lagano podize do temperature paljenja ventilatora, on je spusti, onda se opet lagano dize, pa je spusti, pa opet dize, pa spusti...

frustrira malo, a? :D

al ne brini, totalno normalno...

aleeen

Citat: stipe  u 23 Studeni 2012, 06:59:25
ne, ali se temperatura lagano podize do temperature paljenja ventilatora, on je spusti, onda se opet lagano dize, pa je spusti, pa opet dize, pa spusti...

frustrira malo, a? :D

al ne brini, totalno normalno...

hvala na odgovoru  ;D frustriralo me sve do sada, kada nisam znao ovo :) sada i nije tolika frka :) istina, doduÅ¡e - i nisam vozio puno auta ali nijedan nije palio ventilator tako brzo (pa bilo ljeto ili zima) kao ovaj puntač... izgleda da je to baÅ¡ specifično za njih?

joÅ¡ jedno pitanje - dali tokom provjere razine ulja u maÅ¡ini mora uvijek biti na gornjoj crtici - maksimumu razina ulja? ili je sve OK dokle god je u razini onog "hrapavog" na Å¡ipci? ja bi svaki puta, čim bi prifalilo 2mm do gornje granice maksimuma nadoljevao ulje, ali po procjeni, ne bi nikada puno iÅ¡lo da doÄ'e do maksimuma, možda oko deci, deci i pol?

stipe

imas min i max, dok je ulje unutar toga, nema brige...

drugim rijecima, ulivaj tamo kad padne ispod pola, bit ce ti lakse...

aleeen

Citat: stipe  u 26 Studeni 2012, 06:54:34
imas min i max, dok je ulje unutar toga, nema brige...

drugim rijecima, ulivaj tamo kad padne ispod pola, bit ce ti lakse...

upravo je to ono sta me zanimalo :) hvala ti puno!   :D

aleeen

siguran sam i to poprilicno, samo jbg, ne mogu nikako tocno pronaci di sam to nasao i ponovo procitati, mada znam da jesam sigurno :

zasto se auto kad je na mjestu u leru, tipa na semaforu i slicno, treska onako, podrhtava kao da vibrira lagano?

i zasto kad stoji na mjestu se osjeti benzin unutra, tj. kao da neki postotak, ali maleni, ispusnih plinova ulazi u kabinu?? uvijek sam mislio da puse vjetar u guzicu punta i nosi sve unutra :D naravno kad se zagrije da se ne osjeti to, niti kad se vozi, bio hladan ili zagrijan

aleeen

ljudi, na prednjim kotacima, zimskim gumama, primjetio sam cudno i nepravilno trosenje samo na vanjskim rubovima kotaca, mada, zaista, na ljetnim gumama to nisam primjetio...

naravno, uvijek postoji mogucnost i da zabrijavam :D gledam one sare zimskih guma ('trokutaste' ili kako vec)  i cine mi se puno istrosenije nego na zadnjima? moguce ili ne? ako treba, slikat cu prednje i zadnje i postavit ovdje na forum, cisto radi usporedbe, ako neko zna, kompetentniji, pa da mi odgovori?

vlatko11

Jesu te zimske sa tog auta?
Ako jesu,onda ti je optika u banani-posjeti vulkanizera koji radi i optiku.
Prednje gume ti se u prvilu uvjek brže istroše od zadnjih.Ima dosta razloga za to-skretanje,kretanje,stajanje a i motor ti je naprijed pa je i teži naprijed.
Ako te to sekira,inače se mogu mjenjat točkovi prednji natrag i obrnuto ali nemoj mjenjat stranu, znači ljevi točak na desnu i obrnuto.