Marea Weekend - zadnji brisać

Autor alister, 18 Kolovoz 2013, 10:21:06

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

alister

Zaštekao mi je zadnji brisać (čitaj stao nasred zadnjeg stakla). Ja lijepo sve rastavim provjerim da li ima struje na utikaću, sve ok, spojim motor direktno na aku i on radi. Jedino što sam skužio da je negdje očito problem u onoj kutiji s elektronikom na samom motoru.
Jel tko zna što je to, čemu to služi i da li se može samo to nabaviti ?

hvala ljudi

XXX-Man

Ako se ne varam unutra je relej od brisača, vidi dal se da rastavit.
http://www.facebook.com/servis.racunala.pisarovina
>Servis elektronike, raÃ,,unala, mobitela, elektroinstalacijski radovi 098/9408075<

alister

Skinuo sam ga dolje, mogao bi ga rastaviti, ali me malo strah da mi ne puknu one bakrene nožice jer ih moram ravnati da bi pločicu izvadio iz kučišta

XXX-Man

Daj poslikaj pa stavi ovdje ako ti nije problem, nemam pojma kako uopće izgleda na marei
>Servis elektronike, raÃ,,unala, mobitela, elektroinstalacijski radovi 098/9408075<

alister

Evo, kada se skine s motora brisaća i mehanizma:

XXX-Man

Koliko vidim ne moraš ih ravnat, nego ih odlemi sa pločice

allenp

I meni na marei weekend problem pravi zadnji brisač, radi ali kako?
isprekidano i sporo.
Tj pokrene se i napravi 5 cm pa stane pa stoji par sekundi pa se opet pomakne i tako stalno. Dakle napravi puni potez od nule do kraja i nazad, ali u pola minute i to isprekidano. I čini mi se da ima manje snage nego što bi trebao imat kad se miče.

Do čega može biti i Å¡to da radim, kako se rastavlja zadnja vrata od gepeka da se doÄ'e do mehanizma?
hvala.

stripi ri

Meni je osovinica od brisača bila ruzinava . Očistio i podmazao i sad radi  :ok:
Kupus je dobar samo za sarmu

alister

Citat: allenp  u 03 Siječanj 2015, 20:07:21
I meni na marei weekend problem pravi zadnji brisač, radi ali kako?
isprekidano i sporo.
Tj pokrene se i napravi 5 cm pa stane pa stoji par sekundi pa se opet pomakne i tako stalno. Dakle napravi puni potez od nule do kraja i nazad, ali u pola minute i to isprekidano. I čini mi se da ima manje snage nego što bi trebao imat kad se miče.

Do čega može biti i Å¡to da radim, kako se rastavlja zadnja vrata od gepeka da se doÄ'e do mehanizma?
hvala.

Imaš tri šarafa, jedan kod ručke za zatvaranje gepeka i 2 ispod crvenih signalnih pločica koje moraš skinuti. Onda samo nježno povlači cijelu plastiku jer se dalje drži na plastičnim čepovima.

allenp

Citat: stripi ri  u 03 Siječanj 2015, 22:14:44
Meni je osovinica od brisača bila ruzinava . Očistio i podmazao i sad radi  :ok:
da ali kakve si simptome imao?
ja imam pravilno nepravilan rad što znači da u pravilnim vremenskim intervalima brisač se pokrene i uvijek jednakom brzinom u oba smjera kreće dok opet ne stane.

to mi daje za naslutit da nije problem mehaničke prirode tipa nešto šteka, jer onda obično negdje zašteka jače a negdje slabije i ne u pravilnim razmacima.

ovo mi izgleda kao problem električne prirode.

a osim toga prvo Å¡to sam napravio je natopio sve dobro wd-40 ali inače od ispod niÅ¡ta nije nimalo hrÄ'avo, sve je kao novo naizgled. kako je unutra ne znam nisam rastavljao motorić ni niÅ¡ta ali izvana je ko novo doslovce.

allenp

dakle molio bih ako mi netko može reći kako da spojim motorić zadnjeg brisača direktno na akumulator da vidim vrti li ili ne.

ako ne vrti mjenjam motorić, ako vrti, tražim dalje, a u tom slučaju što može biti i koji je njegov relej ili što da provjerim još osim motorića?

hvala.

vlatko11

Kad skineš motorić vidjet ćeš dvije žice što idu iz one bjele kutijice do motora.Na te žice spoji struju za provjeru motorića.

allenp

ok hvala, probao i radi. motorić po svemu sudeći radi ispravno, brzo, bez prekida i ide normalno naprijed nazad, ali čim ga prištekam na onaj konektor tj na tiskanu pločicu onda radi onako isprekidano i sporo.

napon na konektoru na jednoj i drugoj žici je 12,3V, a na trećoj žici oko 0.5V i ne mijenja se, stalno tako stoji.

znači li to da je problem u tiskanoj pločici ili nečem drugom? skinuo sam plastični poklopac s nje i ne vidim ništa pregorenog ni odlemljenog ni neurednog, a ne znam kako tu pločicu izvaditi van da je vidim s druge strane, vidim samo tiskane veze tj donju stranu s lemovima.

vlatko11

Ima 3 žice. Jedna je stalno pod naponom a druga dobije impuls a treća je masa.

vlatko11