Novi Bravo - Zimske gume i naplatci

Autor get, 22 Studeni 2013, 20:52:54

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

gt3

Citat: get  u 22 Listopad 2014, 10:52:51
Potrošenost gume je dramatična za 10 000km. Prednji profil je negdje na 4mm.

ne branim Conti, ali znas da zimska guma ima dublji profil od ljetne? tak da ako si gledao novu zimsku i vozenu ljetnu, razlika ti se cini velika, a u stvarnosti ne mora biti tako.

get

Ma sve je meni jasno.

Vidjet ćemo, i ne usporeÄ'ujem ju sa zimskom, naravno, zimska startni profil (vrijedi za Toyo u 225/45/17) ima 8.7mm.

Nego usporeÄ'ujem sa SportContact3 nakon 43 000KM, koje sam promijenio i nigdje nisu bile ispod 3 mm.

Hoću reći da ovaj conti neće vidjeti 30 000km, a po testu ADAC-a, SC3 se trošila više od SC5.

Kako bilo, gotovo je, gume su  kupljene, drugi puta pamatnije.

huby

get

Moje su već 6 zima na autu, tako da mi je svejedno . . .
To ti je kao sa ženom, na početku paziš na sve, a na kraju samo odžavaš na životu :D

dabar22

Citat: get  u 23 Listopad 2014, 18:50:53
Moje su već 6 zima na autu, tako da mi je svejedno . . .
To ti je kao sa ženom, na početku paziš na sve, a na kraju samo odžavaš na životu :D

:funny:

gokiSP

Citat: get  u 23 Listopad 2014, 07:36:08
Možemo mi pričati, ali felga manja od 15 cola i nije felga.

Na malim autima je 15 OK, na kompaktima je to već granično.

Da bi izdvojio približno isti novac za 15 čelik mi i nema smisla. Nadalje i kombiniranje guma na istoj felgi ima i nekih svojih prednosti.

Uglavom evo slike :D

Naravno, to sve stoji. Ja s3+ u toj dimenziji dobijem sve 4 za 1000 kn, pa zbog toga ni ne razmišljam o nekoj drugoj jer mi ova guma ispunjava sve moje potrebe.

get

Da. Al ti se upgrejdaš sa manje colaže na veću ili ostaješ na istom.

Ako razumiješ o čemu govorim.

Punto i Bravo su dvije različite klase vozila.

gokiSP

Ma naravno, o colaži nisam niÅ¡ta govorio jer ne vozim Brava. Samo sam iznio svoje vlastito iskustvo općenito o zimskim gumama, nevezano uz neki odreÄ'eni auto.

Moji se voze po zimi na Ultragripu 8 215/55/17 i ja osobno imam veći osjećaj sigurnosti na snijegu na svojim s3+. Vjerojatno je osjećaj subjektivan jer sam naviknut na svoj auto, ali ako ćemo teoretski, uža guma za sami snijeg je bolja od šire.

Kako god bilo, dobro si proÅ¡ao s gumama,  a i ostao si na alu felgama Å¡to je tebi bitno.  :ok:

Btw, ljudi obično zimulje voze dosta kraće od ljetnih, pa vjerojatno iz tog razloga stavljaju manju colažu kako bi uštedili na kupovini guma.

dabar22

Tražim felge za zimski setup. Trebam felge 15" 4x98 za gume 195 65 15. Zanima me koji bi sve ET pasao. Znam da je originalni neÅ¡to izmeÄ'u 31 i 33 pa me zanima jel paÅ¡e možda 35,38 ili 41?

pirec

DA SAM NORMALAN POLUDIO BI!!!!!!

gokiSP

Upravo tako, a njihov et je 38. Ja ih imam na puntu za zimski setup.

dabar22

Ako et 38 paše onda super. Zvao sam par oglasa i imaju felge od stila ali je et 43. Valjda su na njemu bile dvije varijante felgi.
Znači tražim do ET 38 max.
Hvala!

Sonic

to je fiat sve isto  :rofl
100kn i ispod se da naći čeličnjača 15"
KupiĹÄ,, JTD, chipaĹÄ,, i strahota kako ide.
Odmah nekako ĹživneĹÄ,,, ljepĹÄ,,e se Ĺživi :-)

dabar22

Pomažite,svi imaju čeličane sa stila ET 43. Jel prevelika razlika ET43 i orginalni 31?
Izračunao sam da će mi te 43 biti za 12mm bliže ovjesu,jel bi to smetalo?

gokiSP