Bravo 1.6 16V - Plavi dim

Autor YoungButOld, 12 Siječanj 2014, 14:00:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

YoungButOld

Pozdrav ! Nakon ovog kraćeg perioda moje idile dok sam si složio napokon protočni auspuh i kupio radio i sve to malo posložio na mjesto  :bravo: , moj me bravo opet iznenadio , ali ovaj put sa malo viÅ¡e stvari  :facepalm: . Naime , nakon Å¡to sam promjenio ulje prije 1k km auto mi je malo čudno radio . Imao sam trenutaka kada je radio na tri klipa , pa smo složili kablove pa je i to proÅ¡lo , no jučer popodne mi je motor izbio čep od ulja , Å¡tangicu od ulja i prosmrdio je benzin na sve strane kod motora i na ispuh  :tres:. Jutros sam iÅ¡ao sve to pogledat (dok mi je svjetla i dok je dan jer mi je garaža malo uvučena meÄ'u zgrade ) i naÅ¡ao sam sljedeće . Vode nema uopće , benzin smrdi lagano ispod haube ( pogledano sve da ne curi negdje no nisam nigdje vidio iÅ¡ta mokro ) , na auspuh užasno smrdi benzin , i auto nije htio normalno upaliti , a nakon Å¡to je iz 4. pokuÅ¡aja upalio bacio je plavi dim lagano i čuo sam joÅ¡ da mi je katalizator prozveckao  :zuma: . TakoÄ'er zvuk u motoru je nekako grubi pa neznam ni Å¡to bih po tom pitanju mogao reći  :82:, ali definitivno nije zvuk kao da je sve ok  :lol .

Meni sve to smrdi da je motor kihnuo , a i cijenio bih ako bi mi mogli u grubo napisati ako je netko radio polugeneralku ili generalku na tom motoru cijene , pa da imam barem neki iznos sa kojim da baratam kroz računice .

fiatuno

najjeftinije je drugi motor ako ne radis sam
Ako me netko treba 0915445360
Dijelovi su u linkovima ispod cijene eto dam da prodam najmanje moguce 
https://www.facebook.com/TheDSMotorsport

dox666

Citat: fiatuno  u 12 Siječanj 2014, 19:31:38
najjeftinije je drugi motor ako ne radis sam
potpisujem
inače ako radiš polugeneralku računaj oko 2000 - 2500 kn ako ces sve radit kako spada
meni je neko na forumu nudio motor za 1.6 sa 120 tkm, mislim da je to bio doko1717

doko1717

da ima prijatelj motor, koji bi prodao sa 100 i neÅ¡Å¡  sitno tkm..ako te zanima javi se u p.m cijena ok..


YoungButOld

Nakon Å¡to vam svima kažem hvala za info o ovoj vrsti radova  :ok: , mogu vam reć da je bravo ponovo oživio . OdÅ¡lepao sam ga mehaničaru jučer ujutro i prognoza za auto je bila kao Å¡to su i svi rekli  :( ( motor je mrtav ) . Danas oko 11 me ponovo mehaničar zvao i reko auto opet vozi  :lol . Dakle , katalizator se začepio kompletno , kompjuter je izbacio sve i jednu greÅ¡ku za kaj je mogao ( barem ja tak mislim jer je popis bio poprilično velik ) , motor se po rječima mog mehaničara previÅ¡e nalio gorivom i usto sve su mi opet kablovi kihnuli pa to objaÅ¡njava zaÅ¡to nije htio upaliti . Sve skupa sam dao zamijeniti svo remenje osim zupčastog , vodenu pumpu i neka crijeva koja su slinila , veliki kiler , zadnje lajtunge kočnica , i meni 6.-ta po redu najdraža lambda sonda ( ovaj put kupio novu boschovu  ;D ) . Ovaj problem sam uklonio uz pomoć svog dragog mehaničara i svog novčanika iz kojeg mi je lagano ispalo 1900kn za sve to skupa . Auto mi se sad bez kata i s onim protočnim loncem kojeg imam čuje podosta jako , pa za dalje samo moram vratit trokutasti lonac koji sam hitil jer je strunul gore i to bi ja mislim bilo to od tog dijela , a za drugi mjesec planiram jos samo set kvacila rjesiti jer čim ima viÅ¡e od dvoje ljudi u autu i poželim malo brže krenut ( ne  :P Å¡lajdrati ) osjetim kak ljepo kvačilo kliže .