Volan na Puntu II

Autor ZenaZaVolanom1, 26 Siječanj 2014, 20:26:29

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

ZenaZaVolanom1

neznam jel se netko susreo sa problemom kakav cu sad iznijeti, bilo bi od velike pomoci ako zna o cemu bi se moglo raditi.
nakon voznje, nakon sto malo zastanem i lagano krecem u stranu, vec par puta mi se desilo da se volan zablesira. mogu ga vrtiti, ali ga kotaci uopce ne "dozivljavaju". mozda je cudno, ali nisam luda  ;D
znaci, radi se o Puntu II, 2003.god. i nakon toga je bio i kod majstora i na servisu i nigdje nema kvara koji bi se povezao s time. 
kompjutorska dijagnostika takodjer nista nije pokazala. 
prvi put kad se to desilo, sjecam se da je svjetlila crvena lampica za volan (inace se uvijek upali pri kontaktu, ali se i odmah ugasi), ali tada je svjetlilo do god je volan "divljao". ne, volan nije bio tvrd ako se netko zatekne sa tim pitanjem jer je kasnije na pregledu bio skinut i pregledan i ok je ili letva volana takodjer nije sumnjiva. tako da stvarno  :neznam: .
sve je u redu, ali se i dalje vozim sa nekim strahom, nadajuci da mi se ne dogodi ponovo. jedino ako ja krivo smotam, ali kako bih mogla krivo smotat?  ;D

eto, sto bi mi Vi mogli savjetovati  :)
Jedna od mnogih

biggifoot

Pozdrav!

Treba skinuti plocicu elektro serva i prelemiti ju.
Ista stvar se meni desavala sve dok to nisam napravio.
Bez straha mozete voziti, samo serva nema pa je jako tesko okretati volan.
Ugasite auto, ponovo ga upalite i problem trenutno rijesen, ali ne i trajno.
I am the punishment of God...If you had not committed great sins, God would not have sent a punishment like me upon you.

Mairon

Nekom pomogne, nekom ne. Meni nije pomoglo lemljenje.

biggifoot

Los majstor, ili lemilica  ;)
Moze se i "ispeci" u pecnici... bolja opcija  :good:
I am the punishment of God...If you had not committed great sins, God would not have sent a punishment like me upon you.

ivanm

Vec je bilo dosta tema o volanu. Repariran cijeli servo 500kn nax.

Mairon

Citat: ivanm  u 26 Siječanj 2014, 22:30:04
Vec je bilo dosta tema o volanu. Repariran cijeli servo 500kn nax.

Gdje molim na PM

franjo-fritz

Može biti da se blesira ecu serva Ili sam senzor položaja volana .nemora biti Da je motor serva otišao
ex barava 1.4-12v ar 159 jtdm 2,4 oc.t. tuning brava 14.12v.80ks ex fiat tipo 20.16v . 16.8v 90ks  alfa164 20t  opel kadett 20.16v gsi ar 155 1,7-8vts.. 155 2,0-16ts. Honda civic 1,5 sedan projekt 250ks

biggifoot

Cemu tolika filotofijja...

Moze biti da je cincilator!
Svi koji su vozili punta, te imali problema sa slicnim stvarima 90%
njih je rijesilo problem sa obicnom lemilicom.
I to onom iz "PE..A" za 29,99

franjo-fritz

Filozofija ili ne .naglašavam LEMILICA NERJESAVA SVAKI PROBLEM SERVA.!!!! zašto??? Jer motor serva koj se prelotava nije jedini segment navedenog servo upravljača u tom modelu vozila...prvo treba utvrditi koj segment nefunkcionira.
ex barava 1.4-12v ar 159 jtdm 2,4 oc.t. tuning brava 14.12v.80ks ex fiat tipo 20.16v . 16.8v 90ks  alfa164 20t  opel kadett 20.16v gsi ar 155 1,7-8vts.. 155 2,0-16ts. Honda civic 1,5 sedan projekt 250ks

biggifoot

Ne rijesava da, ali cura, ili zena je bila kod mehanicara koji kaze da je ok!
Sad znam da sam na 7 puntaca LEMILICOM rijesio problem,
dok su "MEHANICARI" mijenjali ecu-e, servo motor, itd. Znaci filotofirali su.
Zao mi je sto joj susjed nisam da pogledam, prelemim, ispecem dok kavicu pijem.

P.s.
gosp. Franc Vase znanje ne osporavam, niti u isto sumnjam!

ivanm

draĹžen.os

nakon voznje, nakon sto malo zastanem i lagano krecem u stranu, vec par puta mi se desilo da se volan zablesira. mogu ga vrtiti, ali ga kotaci uopce ne "dozivljavaju". mozda je cudno, ali nisam luda  ;D
znaci, radi se o Puntu II, 2003.god. i nakon toga je bio i kod majstora i na servisu i nigdje nema kvara koji bi se povezao s time. 

Ovaj di teksta je jako bitan: mogu ga vrtiti ali ga kotači uopče ne doživljavaju.
Ako sam dobro razumio ovo volan vrtiš a točkovi se nemiču. Ako je tako u pitanju je vjerojatno puž volana koji je izlizan i preskače na letvi. :82:

ivanm

pa baš.. i bez serva volan se mora dat okretat i kotači ga moraju slijediti..
ako si izgubio kontrolu nad prednjim kotačima to može biti jako opasno.

franjo-fritz

Volan okkreces a kotači ne;?????? To za.vozit
Nije....može bit puz letve al vrlo teÅ¡ko.a može biti i Da su se izlozali zubi gdje stup volana ulazi u letvu  ...ili čak da se na istom mjestu odsarafio saraf koj drzi stup volana i letvu

franjo-fritz

Citat: franjo-fritz  u 27 Siječanj 2014, 09:45:37
Volan okkreces a kotači ne;?????? To za.vozit
Nije....može bit puz letve al vrlo teÅ¡ko.a može biti i Da su se izlozali zubi gdje stup volana ulazi u letvu  ...ili čak da se na istom mjestu odsarafio saraf koj drzi stup volana i letvu
.  Hm al onda bi i volan trebao svaki put drugačije stajat.bio puz ili ovo gore navedeno.....mekaj tu nestima