regulacija VNT (VGT) turbine na dizel motoru

Autor topolino, 11 Rujan 2016, 00:13:10

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

topolino

Kopka me vec neko vrijeme kako izvesti regulaciju VNT turbine sa vakuumskim akutatorom na motoru koji ima obicnu turbinu. Vidio sam na nekim slikama da je elektroventil smjesten u samom akutatoru, a vakuum dobiva iz vakuum pumpe. Konektor na ventilu je dvopinski sto znaci da je signal vjerojatno impulsni analogni, povecanjem frekvencije ventil ostaje duze otvoren tj. vrijeme pauze se skracuje pa spula se nestigne vratiti kao i na injektorima. Stalno energiziranje spule istosmjernom strujom i mjenjanjem njene jakosti bi dovelo do brzog pregrijavana el. ventila i drivera u ecu tako da se sigurno koristi PVM signal. Ima li tko ideju kako replicirati signal ili ga stvoriti na osnovu neceg.
Npr:
Kolicina zraka za motor je uvjetovana cca 95% brojem okretaja motora ostatak se odnosi na finu regulaciju (koliko si gasa dao i opterecenje motora), znaci trebalo bi uzeti sa benzica pick up senzor koji propusta struju prolaskom metala ispred njega (renault ima senzor koji se namontira na zvono mjenjaca). Takav senzor generira impulsni signal slican PVM kojemu je frekvencija ovisna o broju okretaja motora (istu tehnologiju imaju brojaci okretaja i brzinomjeri bez sajle gdje pomak kazaljke uvjetuje broj impulsa). Sada imam dvije nepoznanice: prva je na kojem naponu radi el. ventil akutatora (vjerojatno 12V) i kako smanjiti snagu signala ako akutator otvara prerano, otpornikom?
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

Mahoney

Na koje auto konkretno?

Poslano sa mog ALE-L21 koristeći Tapatalk


topolino

Opcenito ugradnja vnt na td koji ima obicnu turbinu
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

Antonijo

TUTUM OMNIA LEGERE, NON OMNIBUS CREDERE

Mahoney

Nadji turbinu sa alfe 2.4 jtd 136ks,tj prva verzija JTD-a.Ona ima vnt regulaciju preko boosta,tj sama sebe regulise.Ubacis manual boost controler i imas vnt turbinu kojoj mozes stimati boost kako hoces.

topolino

ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

Mahoney

Jeste,vjerovatno i jedina koju je realno moguce realizovati da bude pouzdana i da boosta dobro :D

topolino

Budem li kupovao staru dizelajku ovaj upgrade je pod must have. Moram susjeda nagovoriti da ugradimo na tranzista 2.5td, nedavno je zamjenio vt pumpu jer je ecu odregulirao svoje, sada je pure mehanic high pressure pump i ide bolje nego sa elektronskom.
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD: