Punto MK2 1.2 štekaju brisači

Autor ivanm, 19 Veljača 2014, 08:41:41

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 4 Gosti pregledava ovu temu.

ivanm

zezaju me brisači. npr upalim ih i rade normalno sve brzine.
kad smanjim na onu najsporiju, onu sa razmakom od 5 sekundi, zna se dogoditi da radi bez greške 10 minuta i onda samo stane.. čujem svaki put kak relej ili automat kaj već upravlja brzinom klikne i on okrene jednom motor brisača i ok.
odjednom sam od sebe prestane i ništa.. onda mogu prebacivat brzine al ne radi. proradi tek kad ugasim brisače i ponovo upalim, onda radi, 5-10-15 minuta kako kad..

znači na ostalim brzinama ne zašteka nego na najsporijoj, radi par minuta i stane..

kaj bi to moglo biti?

Baso_1990

meni se recimo dogodi kad je na najsporijoj ako je previse suvo staklo da zapinju al cim se smoci normalno rade

ivanm

moji imaju normalnu brzinu samo na najsporijoj jednostavno stanu.

Baso_1990

ivanm

jesam. aj nemoj mi trollat topic, trebam savjet nekog majstora..

Baso_1990

ja sam samo reka ono sta sam ja proba kad su mi stekali. izvinjavam se vase visocanstvo -.-

ivanm

nisu nam isti simptomi. sat vremena mi može raditi na najjače i sve 5..
kad stavim na najsporije, prije svakog okretaja čuje se klik negdje meÄ'u relejima i to je signal koji pusti struju za taj jedan okret. nakon 5 minuta ne klikne i ne okrene.
ne znam koji je relej od brisača i koji uopće ureÄ'aj upravlja tim brzinama..

fiat bravo

Citat: Baso_1990  u 19 Veljača 2014, 10:39:21
jesi proba prsnit wd-a u motoric
nevidim što je u ovom postu bilo krivo,pa temu si otvorio da ti se pomogne i onda kažeš da ti nepiše po
temi
ako misliš ovako napisat svakome tko ti nešto predloži onda odmah odi do električara da vidi kontakte
i na otpad po motorić i ručicu i igraj se sam
...SAD Ã,,†E SAMO Ĺ TO NIJE...

ivanm

ja sam kv mehaničar al se u elektriku ne kužim.
ako ti nemaš pametan savjet ne moraš ni komentirati.
otić na otpad i poskidat sve dijelove brisača i zamijeniti nije opcija.
poprskati motorić s wd-om zna 99% ljudi i to sam odmah isključio.
molim samo one upućene ako imaju kakvu ideju da napišu a ostali nek se suzdrže, hvala.

franjo-fritz

Promjeni rele ...najvjerovatnije Da je zapiko..pa kad se zagrije nece više ustekavat.
ex barava 1.4-12v ar 159 jtdm 2,4 oc.t. tuning brava 14.12v.80ks ex fiat tipo 20.16v . 16.8v 90ks  alfa164 20t  opel kadett 20.16v gsi ar 155 1,7-8vts.. 155 2,0-16ts. Honda civic 1,5 sedan projekt 250ks

ivanm

fiat bravo

Citat: ivanm  u 19 Veljača 2014, 13:15:00
ja sam kv mehaničar al se u elektriku ne kužim.
ako ti nemaš pametan savjet ne moraš ni komentirati.
otić na otpad i poskidat sve dijelove brisača i zamijeniti nije opcija.
poprskati motorić s wd-om zna 99% ljudi i to sam odmah isključio.
molim samo one upućene ako imaju kakvu ideju da napišu a ostali nek se suzdrže, hvala.
Komentirat hoću jer nije mislio ništa loše,a forum tome i služi,zato nemožeš ljudima govorit da nekomentiraju
...SAD Ã,,†E SAMO Ĺ TO NIJE...

Baso_1990

Citat: fiat bravo  u 19 Veljača 2014, 13:34:32
Komentirat hoću jer nije mislio ništa loše,a forum tome i služi,zato nemožeš ljudima govorit da nekomentiraju
kolega bilo proslo zaboravi ovo je skola za ubuduce  :ok:

the-rider

Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far the wall moves after you hit it.

chrisRi

Punto ti nema klasican relej brisaca.Relej ti je na motoru od brisaca i nazalost ne prodaje se odvojeno niti u Fiatu.Ili nesto probaj sam s tim svojim,ocistiti kontakte i sl.ili drugi motor.