Novi Bravo-dijelovi i cijene

Autor get, 08 Ožujak 2014, 20:59:49

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 4 Gosti pregledava ovu temu.

get

Citat: george  u 10 Lipanj 2014, 12:59:19
Nisan, nego u jednoga lika na mejasima

Ako ti je pumpa Litens MAGNA, onda je orig . . . barem za T-Jet

Javi marku pumpe ako saznaš, da ljudi zna što treba izbjegavati.

marloz

pitam zato jer sam ja nakon toga odveo auto u neovlaštenog mehaničara koji se inače bavi cijeli život fiatima i koji mi je rekao da su mi negdje prije ugradili zamjensku pumpu za vodu (koja se razlikuje od originalne po tome da je jedan dio plastični, a drugi metalni) i da mi se taj dio otopio i zato je naglo pala razina vode i sve ostalo tako da ....

george

to je to, sa unutrasnje strane ima "lepezu" koja se rotira, kod zamjenske je plasticna a kod orginala metalna.

Citat: get  u 10 Lipanj 2014, 13:07:09
Ako ti je pumpa Litens MAGNA, onda je orig . . . barem za T-Jet

Javi marku pumpe ako saznaš, da ljudi zna što treba izbjegavati.

Javim ako uspijem vidit,zacrnila se cila

AntonioK

proÅ¡li misec kad sam minjao  zupčasti i... vidio sam tu pumpu  metalna je ,a sada tko je proizvodi to je pitanje za miljunaÅ¡a.NajlakÅ¡e je zalipiti marku nekog proizvoÄ'aća,a ti sav sritan imaÅ¡ orginal

Puntigamer

Citat: AntonioK  u 12 Lipanj 2014, 13:39:24
NajlakÅ¡e je zalipiti marku nekog proizvoÄ'aća,a ti sav sritan imaÅ¡ orginal

Nažalost ima i toga ALI bez računa se ne računa, fino u ovlašteni na servis, pa u knjižicu opis posla uz pečat i potpis servisa a uz račun dolazi Fiatova garancija pa ti fušera pitaj " a di je pečat" a dok bi bodul pita Ki će to platit nastalu štetu od neoriginalnog dijela.

get

Pa piše na pumpi koja je.

Mislim da doma imam slike svoje pa mogu zalijepiti.

AntonioK

Citat: Puntigamer  u 12 Lipanj 2014, 15:07:22
Nažalost ima i toga ALI bez računa se ne računa, fino u ovlašteni na servis, pa u knjižicu opis posla uz pečat i potpis servisa a uz račun dolazi Fiatova garancija pa ti fušera pitaj " a di je pečat" a dok bi bodul pita Ki će to platit nastalu štetu od neoriginalnog dijela.
ja sam to i radio kod ovlaštenog Brkića imam samo račun ništa mi nije upisano u servisnoj knjižici.
samo sam htio reči da i u ovlaštenim ima fušeraja od dijelova do majstora

get

Evo, pronaÅ¡ao sam slike od velikog servisa. Tu su svi dijelovi koji su skinuti, i ambalaža ugraÄ'enih dijelova.

Ovo je za T-Jet 150KS.

Pumpa koja je skinuta je stari kataloški broj.

DATE_______________NEW__________OLD
23.06.2008-----------55221397-------55204538--------WATER PUMP

Po novom, na ePeru, za novi kat broj, stoji da je vodena pumpa MAGNA. (NISU ISTE VODENE PUMPE ZA T-JET I MJET!!!!)

Tu sam samo na kraju nadodao Purflux filter ulja nakon 6000KM, i kako izgleda orig filter ulja nakon 7000, o tome sam bio pisao ranije. To je jedan od razloga zašto sam prestao ići u taj servis.

marloz

Citat: george  u 12 Lipanj 2014, 12:27:50
to je to, sa unutrasnje strane ima "lepezu" koja se rotira, kod zamjenske je plasticna a kod orginala metalna.
Javim ako uspijem vidit,zacrnila se cila

e da ... a preko ljeta kad su vani temperature visoke + temp motora = topljenje plastike i prestanak rada pumpe

cupavica lorena

normalno da za dizel auto,ide drukcija pumpa nego za benzinca,a to u vezi plasticnih i metalnih peraja su kruske i jabuke koje mjesate,ako nesto neznate nemojte pisati nebuloze i ljude ovako javno dovoditi u zablude,ako nekog zanima neka ide u glupu skolu za automehanicara pa ce znati u cemu je razlika izmedju plasticnih peraja i metalnih,po to sveznajucem EPERU ja kod kuce imam tri fiata koji su iz buducnosti,ako nesto neznate potrudite se saznati a ne pisati lazi i obmane :funny: :funny: :funny:
ako nemate hobi,kupite fiat

franjo-fritz

Citat: marloz  u 13 Lipanj 2014, 11:00:38
e da ... a preko ljeta kad su vani temperature visoke + temp motora = topljenje plastike i prestanak rada pumpe
Citat: marloz  u 13 Lipanj 2014, 11:00:38
.  Uopće Nekuzim ovu teoriju,jednadjbu.??? Dali meni neko moze ovo objasniti kao običnom lajku????
ex barava 1.4-12v ar 159 jtdm 2,4 oc.t. tuning brava 14.12v.80ks ex fiat tipo 20.16v . 16.8v 90ks  alfa164 20t  opel kadett 20.16v gsi ar 155 1,7-8vts.. 155 2,0-16ts. Honda civic 1,5 sedan projekt 250ks

chrisRi

@ get:  Reci mi OEM filter mi izgleda kao Fram ili Fiat stavlja Clean?Pumpe vode se drzi original,*** ove sa plasticnim impelerom.Ja sam imao losa iskustva sa zamjenskom pumpom gdje OEM ugradnja trazi metalni impeler.

marloz

Citat: franjo-fritz  u 14 Lipanj 2014, 13:42:35
.  Uopće Nekuzim ovu teoriju,jednadjbu.??? Dali meni neko moze ovo objasniti kao običnom lajku????

nastavak na temu od nekoliko postova dolje
navodim da je meni na mom puntu riknula usred ceste vodena pumpa jer se jedan njen dio (plastični) rastopio (da li od kombinacije čimbenika ili jednostavno loše kvalitete ne znam) ali znam da mi je u originalnom servisu u st-u neko zamijenio moju originalnu (cijelu metalnu) za zamjensku (pola plastika/pola metal) i nakon toga sam platio ceh

marloz

Citat: cupavica lorena  u 14 Lipanj 2014, 12:47:44
normalno da za dizel auto,ide drukcija pumpa nego za benzinca,a to u vezi plasticnih i metalnih peraja su kruske i jabuke koje mjesate,ako nesto neznate nemojte pisati nebuloze i ljude ovako javno dovoditi u zablude,ako nekog zanima neka ide u glupu skolu za automehanicara pa ce znati u cemu je razlika izmedju plasticnih peraja i metalnih,po to sveznajucem EPERU ja kod kuce imam tri fiata koji su iz buducnosti,ako nesto neznate potrudite se saznati a ne pisati lazi i obmane :funny: :funny: :funny:

čitaj i ti malo dole ... nastavak priče ... niko niÅ¡ta nije tvrdio i ne zna Å¡ta si se ti baÅ¡ naÅ¡ao uvrijeÄ'enim da komentiraÅ¡ al dobro .... samo navodim svoje iskustvo ... a vezano za kolegu iz st-a ... pa mu navodim svoja iskustva iz st servisa jer me podsjetilo na to

franjo-fritz

Citat: marloz  u 16 Lipanj 2014, 14:19:43
nastavak na temu od nekoliko postova dolje
navodim da je meni na mom puntu riknula usred ceste vodena pumpa jer se jedan njen dio (plastični) rastopio (da li od kombinacije čimbenika ili jednostavno loše kvalitete ne znam) ali znam da mi je u originalnom servisu u st-u neko zamijenio moju originalnu (cijelu metalnu) za zamjensku (pola plastika/pola metal) i nakon toga sam platio ceh
.   Nedrzi ti ta teorija jer se ta pumpa tako lako netopi.jedino se pera od pumpe mogu potroÅ¡iti al nakon 50,000 km..al kod montaže postoji caka
ex barava 1.4-12v ar 159 jtdm 2,4 oc.t. tuning brava 14.12v.80ks ex fiat tipo 20.16v . 16.8v 90ks  alfa164 20t  opel kadett 20.16v gsi ar 155 1,7-8vts.. 155 2,0-16ts. Honda civic 1,5 sedan projekt 250ks