Novi Bravo-dijelovi i cijene

Autor get, 08 Ožujak 2014, 20:59:49

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 5 Gosti pregledava ovu temu.

dankozg

Probaj Aral. Proguglaj aral, ima ga u zg super povoljno za kupiti preko jednog web shopa.

To je jako dobro ulje. Ako se dobro sjecam za tvoj bi auto bilo 5w-30 gradacije, nisam siguran.

Točno si pogledaj specifikacije u uputstvu od auta ili proguglaj "aral oil guide".

luka78

Danas sam uradio veliki servis, dakle set zupcastog remena, pumpa vode, PK remen i svi roleri plus 1L antifriza, dijelovi su kostali 350 KM (oko 180 eur) i 100 KM ruke. SKF je originalni set, vodena pumpa je identicna originalnoj. Nije radjeno u ovlastenom servisu, ali nije ni "kod Mice u garazi" ;-), ali da ne reklamiram.

Eto okvirno da znate cijene u BiH.

Pozz

chrisRi

Citat: ccm  u 11 Srpanj 2014, 22:44:48
Ej bok.
Da vas pitam, koje vi ulje koristite u Mjetu? Dal svi tocite bas Seleniu ili ima tko iskustva s nekim drugim uljima? Ja sam do sad koristio po tvornickim preporukama Seleniu WR 5W40, u Mjet 1.9 120 konja.
Mogu nabavit jeftinije ulje, tj sva su jeftinija osim te vrazje Selenije.

Ti ima taj auto DPF? Ako nema zaj3bi ta low saps ulja (wr pe). Trazi samo ACEA A3/B4 ulja i MB 229.5 specifikaciju. Jedno od boljih ti je Shell ultra 5w40.

marloz

slažem se sa dole navedenim ... kupuj prema dole navedenim specifikacijama ulja i izaberi odgovarajuće (čitaj povoljnije) ... selenia je ulje koje je "preporučeno" jer su na njemu testirali auto ... ali ulje druge marke i istih specifikacija bi trebali učinit istu stvar
ja sam isto sad nalio 4L selenie k pe z a 380 kn ... sljedeći put stavljam shell definitivno jer su mi rekli u servisu da je jako dobro ulje što god to značilo ...

chrisRi

Ma gledaj selena wr 5w40 je vrhunsko ulje ali su marze na seleniji velike.Shell helix ultra 5w40 ima jos bolje specifikacije ( FIAT 9.55535-z2 sto je top fiatova specifikacija i MB 229.5 sto je vrlo zahtjevna spec.) a moze se nac za 40 kn litra. Samo da napomenem ovo ulje je samo za benzince i dizele bez DPF. Dizeli sa DPFom traze low saps ulja.

ccm

Je, bez DPF-a je.
Hvala na preporukama, potrazit cu onda Shell Ultra.
Nebu mene niko v mojoj koruzi...

chrisRi

Citat: ccm  u 15 Srpanj 2014, 19:36:19
Je, bez DPF-a je.
Hvala na preporukama, potrazit cu onda Shell Ultra.

Imas u kiporu i ultru i ultra diesel,nije bitno koju uzmes i to upari sa MANN filterom i imas odlicnu kombinaciju

marloz

slažem se sa chrisom .. jako stručno napisano  :ok:

imaš na stranici od shella točno po modelima koje ulje staviti ... http://lubematch.shell.com/
po toj stranici za t-jet ide: Shell Helix HX7 ECT 5W-40 is recommended for your FIAT

chrisRi

Shell Helix ECT 5w40 je low saps ulje i tocno je da FIAT to preporuca za t jet u svrhu ocuvanja katalizatora.Helix Ultra je superiornije ulje u smislu zastite motora ali je full saps pa sad ne znam sto ti je bitnije ocuvati motor ili kat.Ja bi da je moj auto stavio Ultru.Ultra je first fill u Ferrari motore i jedino preporuceno ulje za novije modele.Cijena za Helix Ultra je sad mala jer je Shell presao na GTL bazno ulje pa se rijesavaju stare formule.Nemojte misliti da je ulje u k. jer je stara serija. Oprostite na dugom i analnom postu.

marloz

dobro napisano ... na britanskom forumu takoÄ'er preporučuju helix ultru naspram hx7

marloz

joÅ¡ jedna stvar sa servisa ... pronaÄ'ena zračnost na prednjoj lijevoj kugli koja je zamijenjena (cca 350 kn) - sva sreća pa dolazi posebno a ne u kompletu ;)

get

Zanima me gdje je dobro pogledati akumulatore, da je dobra ponuda i cijena?

Prvenstveno bi me zanima Exide akumulator.

Ovo sam gledao, ali računam da to možda može biti i jeftinije . . .

http://www.molydon.hr/proizvodi-info/707/AKUMULATOR%20EXIDE%20PREMIUM%2060Ah

dsinep

Tu kom mene u MeÄ'imurju kod Exide dilera Velepromet su imali dobre cijene, čak  do -30% su nudili

get

dsinep

Onda moguće da se neÅ¡to promijenilo. Prije koju godinu sam tamo uzimao za firmu.