Novi Bravo-dijelovi i cijene

Autor get, 08 Ožujak 2014, 20:59:49

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

Puntigamer

Vjerojatno saijle od mjenjaca treba malo postelati.

natipkano tapatalkom na jednom

dmarovic

Postovani fiatisti, zanima me ako bi netko bio dobra dusa i ako zna okvirno cijene nekih dijelova za Bravo 2007 godina 1.4 90 ks... Tocnije zanimaju me amortizeri, injektor i auspuh i cijena velikog servisa.. Hvalaa   :help: :)

M.P.

tokić ili bilokoji drugi autodijelovi - šalji mailove sa upitom za sve šta te zanima - momci sve odgovoraju, forum nije trgovina autodijelova :)

dmarovic

Mike20

Amortizeri stražnji 300 Marelli,  350-400kn (Sachs, Monroe, Kayaba), prednji 450 Marelli, KYB 550, SAchs 700kn, Bosalov stražnji lonac je nekih 500kn, injektor Bosch mi izbacuje 180 i 360kn, vjerojatno vrzija do/poslije 2010.g.
Set remenja (zupčasti, vodena pumpa, španer) 700-900 kuna, Conti ili SKF
Ovo su neke cijene s popusto, al gdje god doÄ'eÅ¡, dobiÅ¡ 20%-30% popusta za keÅ¡. Auto KReÅ¡o ti na Diner daje 20% bilo plaćanje odjednom, bilo na rate, Tokić isto imao neke popuste itd

tomozuki

Za veliki servis posalji mail u autobenussi, dobijes odgovor u roku od dan-dva
Zastava 750/ Fićo ,  Renault 4 1.1 8v ,  Fiat Ritmo 70 cl 1.3 8v ,  Hyundai Accent 1.3 12v ,  Fiat Bravo 1.4 12v,  Fiat Punto mk2 1.2 16v , Peugeot 307 1.4 8v, Peugeot 307 sw 1.6HDI

Bravo09

pozdrav, ja sam prezadovoljan sa automobilom. Vozim bravo 1.6 jtd 90ks sa full opremom uvezen prije godinu dana iz Belgije. Zasada nisam imao bas nikakvih problema, momenta ima ide odlično a kako god da ga vozim potrošnja mu ne prelazi 5,2 litre na kompjuteru.

Mike20

Citat: Bravo09  u 26 Svibanj 2015, 07:35:53
pozdrav, ja sam prezadovoljan sa automobilom. Vozim bravo 1.6 jtd 90ks sa full opremom uvezen prije godinu dana iz Belgije. Zasada nisam imao bas nikakvih problema, momenta ima ide odlično a kako god da ga vozim potrošnja mu ne prelazi 5,2 litre na kompjuteru.

Komp na Bravu jako loše računa prosječnu potrošnju, ako ga prvih 50-100km voziš sa 5 litri, drugih 100km ga možeš držati u podu, jedva da bude malo porasla prosječna potrošnja.

huby

pozz svima :formula: Trebao bih zadnju Lijevu(vozacka strana) lampu pa ako netko zna gdje bi se nasla polovna ? Napukla mi je a mislim da necu proc tehnicki s tim!? Neznam kakva je nova zamijenska? Sigurno nije zatamljena pa ce se razlikovati a original je skupa....
Za Brava naravno.
Unaprijed hvala.
:beer:

Stilo M

Ma ako nije puno napukla i ako obavlja svoju funkciju bez greske,mozda nebi dirali.. :D
ili taj dan da se s nekim zamjenis za lampe dok ides na tehnicki  :drive:

Ima po njusklu vec dosta novih Brava za dijelove,pa mislim da bi se mogla nac lampa
Zamjenska nova ce se sigurno malo razlikovat od ove stare
PRODAJEM DIJELOVE ZA FIAT STILO 3V /5V/MW
https://www.njuskalo.hr/korisnik/car-parts001

Mike20

Original Marelli je 730kn puna cijena, na slici je zatamnjeno, zamjensko Depo 700kn.
Mislim da sam vidio na njuškalu za 350kn

get

Baš si razmišljam kako mi je ova desna kugla dobila lufta.

Pa malo čitam o kuglama, vilicama i selenima. Ne znam jel subjektivno, ili google sugerira, al dobio sam dojam da su te vilice popriličan problem prvenstveno na Alfama, pa zatim i Fiat. Ili drugi ne pišu previše o tome.

Uglavnom, cijena originalne vilice u Fiat servisu (rezervni dijelovi) je 970 kuna bez ikakvih popusta.
Kako se ista može nabaviti i uz popust od 21%, to ispadne nekih 766 kuna.

Malo sam se raspitivao za cijene drugih vilica, pa ima od nekih no-name od 500-600 kuna, pa neka imena, recimo marelli (nisam znao da to rade) cca 780kuna (Tokić), na to ide i onaj popust na tokić karticu valjda 20% pa je to nekih recimo 630 kuna.

LEMFÖRDER, cijena po našim dućanima je nekih 1100+ kuna. Ja ju mogu nabaviti za 930 kuna.
Pa me zanima, da li je ta bolja i kvalitetnija od originala?
Ne znam tko tvornički radi za Bravo te vilice, ali rekao bih da je to neka srednja kategorija, gdje si tvornica fino zaraÄ'uje.

Recimo, filter ulja koji je tamo 2008/2009 koštao original u ovlaštenom servisu nekih 80-ak kuna, da bi na kraju koštao 120 kuna isti taj filter. A filter ništa poseban, da ne kažem jadan.

Općenito Fiat ima cijenu povećavanja cijenu dijelova.

Pa si razmišljam, da li je bolje uzeti LEMFÖRDER u odnosu na original?

Jedina prednost ove kod Fiata Å¡to se dobije 3 godine na dio i ugradnju.

Mislim tu i na druge dijelove, recimo poput amortizera, da li je bolje original ili aftermarket.

Mike20

Lemforder je odlična marka, tak sam čuo, nisam probao. Marelli se potpisao na puno dijelova ovjesa itd, relativno je jeftin, al ne proizvodi te dijelove,
Zašto bi mijenjao cijelu vilicu radi kugle, kad možeš samo kuglu promijeniti?

Vilice i nisu neki posebni problem, ak izdrže 150 000kn to je odlično. Naravno, po gradu će i kvačilo i ovjes trebati mijenjati i prije 100 000km.
Ja na svom nisam primjetio luft na ovjesu, 122 000km je trenutno

get

Sad sam na 60 000km. i 7 godina.

Ne da mi se sada promijeniti kugla (ne znam jel se skida vilica ili ne).
Pa da mi slijedeće godine ode jedan selen, pa opet skidanje vilice, pa uprešavanje itd.
Pošto su seleni komad gume koja je podloćna starenju i doticaj sa uljem ju dodatno uništava . . .

Sa ovim se odma promijene oba selena i kugla.

Pa me zanima, da li je bolje uzeti zamjenski dio, za koji smatram da bi bio kvalitetniji, ili ići na orig?
Ne da mi se isprobavati sa jeftilenima, jer mi nije u interesu ići svako malo na servis.

Što se tiče lufta, niti ja ne primjećujem ništa, ali su na geometriji to primjetili pa su rekli da ne mogu napraviti geometriju dok se ne promijeni vilica (zato jer se radi o ovlaštenom i jer nema samo kugle naručiti).

Van ovlaštenog se da kemijati.

Mike20

Nisu našli luft, a ne mogu špur narihtati?
ÄŒudno malo.
Da sad moram mijenjati vilice, uzeo bih Marelli po 550kn ili Delphi 450kn po meni dostupnim ciframa s popustom.
Samo trw kugla je 130 kuna, seleni 80-100kn komad, tak da je to dosta jeftinije