Novi Bravo-dijelovi i cijene

Autor get, 08 Ožujak 2014, 20:59:49

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 16 Gosti pregledava ovu temu.

marloz

jel netko možda zna cijenu pakni i diskova (prednjih i stražnjih) ??? bio bih zahvalan ... za sad su originalni s kojima sam relativno sasvim zadovoljan ... malo su počeli škripati nakon 45 tk km al podnošljivo i više kad se ide u rikverc ..

marloz

Citat: Stilo M  u 22 Listopad 2016, 23:19:07
Nisu isti
Razlicito skroz

e i meni se odlomio dio .. al se joÅ¡ drži .. koliko doÄ'e ?! da znam uzet

Tooutman

Citat: marloz  u 25 Listopad 2016, 18:08:01
jel netko možda zna cijenu pakni i diskova (prednjih i stražnjih) ??? bio bih zahvalan ... za sad su originalni s kojima sam relativno sasvim zadovoljan ... malo su počeli škripati nakon 45 tk km al podnošljivo i više kad se ide u rikverc ..

Ja nakon 58 TKM mijenjao samo prednje pakne. Mehaničar je rekao da su diskovi još ko novi tako da nema potrebe. Stavio sam Valeo mislim da je cjena bila oko 340 kn. Moram reći da sam primjetio da dok čistim auto vidim da mu mi prednje felge puno čišće nego zadnje gdje su jos original pakne, mislim od onog cnorg praha od trošenja. Tako da zadovoljan, budući da se ipak bolje troše nego zadnji.
Italia Corse na 2 kotača tracking
https://www.strava.com/clubs/263699

Sonic

Citat: Miha.  u 06 Srpanj 2016, 16:53:54

Informativno:
-Skidanje SWRL klapni na 1.9 16v ~900kn

čemu kada to na bravu neodlazi ?
KupiĹÄ,, JTD, chipaĹÄ,, i strahota kako ide.
Odmah nekako ĹživneĹÄ,,, ljepĹÄ,,e se Ĺživi :-)

robert_zd

Citat: Sonic  u 02 Siječanj 2017, 14:01:40
čemu kada to na bravu neodlazi ?
Citao sam da je bas nekom odi sa foruma otpao swirl i napravio stete?
Sad jel cesto i kolko  :neznam:

Miha.

Odlazi na svim 1.9mjet 16v 110kw motorima, pitanje je samo na kojoj kilometraži će te zadesiti ! ÄŒitam dosta po talijanskim forumima nema koji nije imao havariju. Obično izmeÄ'u 120t i 150t km. Odlazi i na novim 2.0mjet 16v :wall:

Sonic

Citat: Miha.  u 02 Siječanj 2017, 18:35:59
Odlazi na svim 1.9mjet 16v 110kw motorima, pitanje je samo na kojoj kilometraži će te zadesiti ! ÄŒitam dosta po talijanskim forumima nema koji nije imao havariju. Obično izmeÄ'u 120t i 150t km. Odlazi i na novim 2.0mjet 16v :wall:

Moj ima 170 i sve je ok.
Znam ih par sa 250+ i nitko nema problema (bar na Fiat-u)

Miha.

Ja sam te upozorio a ti poslije plačaj 3 puta više :ok: Raspitaj se dobro, u servisima najbolje znaju.

Sonic

pitao kada mi je bravo došao i istu stvar su mi svi rekli.
Fiat ne, alfa da

Mike20

To nema nikakve logike kad su u Alfi i Fiatu potpuno isti motori

Miha.

Meni su u ovlaštenom rekli da se to vadi dole.

Razlika je u usisnim granama. Kod Alfe ili starijim modelima (prije 2008.) je bolje napravljeno (grana aluminijska, klapne plastične) i nema veče havarije, kod Brava je loše i dolazi do velikog sranja (grana je plastična, a klapne su od inoxa).

Evo kit za one sa platičnom granom
http://www.ebay.co.uk/itm/Swirl-Flap-Removal-Kit-blanking-plate-for-Saab-Fiat-Alfa-Romeo-1-9-16V-JTD-TTiD-/182375585648

Tooutman

Evo pročitah ovu rubriku do kraja i vidim da nije bilo teme bas neÅ¡t od 1600ccm dizlima. Ove godine radim veliki servis, pa me zanima kakve ste djelove uzimali za promjenu kompletnog zupčastog s vodenom pumpom. Da li uzeli orignal ili neke zamjenske? Ne mislim vozit u ovlaÅ¡teni. pa koje djelove bi preporucili? Prijatelj sugerira da SKF,  Gates. Al on viÅ¡e voli posebno znači Continetal remenje (zupčasti i istazni, može i Gates) dok djelovi od SKF-a. Iskustva?

156 sp1 rosso

Citat: Tooutman  u 10 Siječanj 2017, 22:02:42
Evo pročitah ovu rubriku do kraja i vidim da nije bilo teme bas neÅ¡t od 1600ccm dizlima. Ove godine radim veliki servis, pa me zanima kakve ste djelove uzimali za promjenu kompletnog zupčastog s vodenom pumpom. Da li uzeli orignal ili neke zamjenske? Ne mislim vozit u ovlaÅ¡teni. pa koje djelove bi preporucili? Prijatelj sugerira da SKF,  Gates. Al on viÅ¡e voli posebno znači Continetal remenje (zupčasti i istazni, može i Gates) dok djelovi od SKF-a. Iskustva?
Pa, ako poslušaš prijatelja nećeš fulati :ok:
....i tata bi sine...

Tooutman

Cijene kod nas i tipa u njemačkoj su nebo i zemlja. Tipa SKF set (SKF-VKMC-02199-2 ) tu kod nas 1300 kn dok u njemačkoj taj isti 760kn. Dok GATES KP15646XS 1045 kn kod nas a  u de oko 615 kn. I da dobim 20 % neki popust opet je razlika. Plus ostali djelovi i nabere se.

A ono Å¡to mi zapalo za oko je ovaj original set 71775920 iz Engleske za 90 eur s dostavom
http://www.ebay.de/itm/GENUINE-FIAT-DOBLO-BRAVO-PUNTO-ALFA-ROMEO-MITO-1-6-JTD-JTDM-ZAHNRIEMEN-KIT-/252665126105?hash=item3ad403dcd9:g:xiMAAOSwXeJYHIOY

Mike20

Nemam više linkova pa nemrem provjeriti slijedeće, zanimaju me po broju šasije mog auta ZFA19800004108918, koji su brojevi original dijelova za dvomaseni zamašnjak, set kvačila i potisni lager.
Našao sam po katalogu nekoliko vrijednosti, sve pokazuju za taj model i godište, recim LUK dvomaseni je 2500kn do 5500kn, potisni promjer 26mm, 34mm, 34,5mm itd

Recimo potisni trw je 670kn, FTE (FAG) 930kn, Valeo čak 1735kn