Fiat Stilo JTD - Mjenjanje lamele

Autor draĹžen, 05 Travanj 2014, 22:19:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

draĹžen

Kolege,jel itko mijenjao kvacilo na jtd 115? Jel se moze samo kvacilo staviti bez zamasnjaka? Klize mi lamela. Danas na augocesti na 130 stisnem gas a zvuk se pocne penjati nesrazmjerno s brzinom. Kasnije uhvati. Lamela mi je sigurno u banani. Sad, na renaultima se i zamasnjak stavlja skupa s kvacilom. Kakav je ovdje slucaj? Hvala na odgovoru. Ako je netko i mijenjao koliko je platik kvacilo? Jel i ulje kupovano?

fiatuno

ovisi o stanj zamasnjaka
Ako me netko treba 0915445360
Dijelovi su u linkovima ispod cijene eto dam da prodam najmanje moguce 
https://www.facebook.com/TheDSMotorsport

draĹžen

Ne trese. Auto lijepo i spaja. Kvacilo je mekano i lijepo se Å¡alta. Jedino lamela proklize kod vec ih brzina.  Na 130 do kraja gas stisnem i okretaji se penju brze od brzine.

Prijeko

Mijenjaj sve, čak i cilindar za hidrauliku za kvačilo.

draĹžen

Zasto ako je ispravan zamasnjak? To o cem ti pricas je cifra od 5000 kn. Nije to samo tako platiti.

tempradrifter

nemoraš mjenjat zamašnjak ako je dobar, niti druk lager.
ja sam neki dan mjenjo i nakon 170tisuća načipan od prvog dana, zamajac je ko nov, a lamela
se potrošila samo za 2mm
inače stilo 115 ima to dosta kvalitetnije od starijih jtd-a, dobro je što ima i federe u lameli

draĹžen

Sto si stavio? Lamelu,korpu i druk lager?

draĹžen

Lako za cilindar. Ako curi to se vidi. Zamasnjak je drugi par cipela.  On je sam 400 e. Zasto ga mijenjati ako je ok i samo lamela ne valja.

tempradrifter

Citat: dražen  u 06 Travanj 2014, 20:20:20
Sto si stavio? Lamelu,korpu i druk lager?

Samo lamelu i Korpu, valeo Set,
Lager je dobar neću ga mjenjat košta vise neg Set.

aquarius017

Može li se promijeniti samo potisni ležaj?
Kvačilo jest malo tvrdo ali još uvijek ok, ne proklizava, glatko šalta, ali... prilikom šaltanja iz brzine u brzinu čuje se "tak". Drugo, kad držim pritisnut sam vrh papučice kvačila, čuje se lagano "dududu..."

sent from my HTC

Lageros d.o.o.

VAŽNA NAPOMENA:

Jamstvo na proizvode se odnosi isključivo ukoliko uparujete njihove vlastite proizvode, a koji se odnose na potisnu ploču, lamelu i zamaÅ¡njak. Ukoliko na LUK zamaÅ¡njak montirate SACHS ili VALEO, proizvoÄ'ač rezervnog dijela (bilo koji od navedenih) neće priznati reklamaciju ukoliko doÄ'e do bilo kakvog problema. Potisni ležajevi su izvan ovoga pravila, jer potisni ležaj za odreÄ'eno vozilo može raditi samo jedan proizvoÄ'ač, te se taj isti nalaziti u svakom setu ili pojedinačno kod ostalih proizvoÄ'ača.

Isto tako je važno napomenuti da ukoliko na vozila koja imaju zamaÅ¡njake podijeljene mase (dvomasene zamaÅ¡njake), ne zamjenite u isto vrijeme set kvačila (lamelu, potisnu ploču i potisni ležaj) ili u suprotnom ako ne mijenjate zamaÅ¡njak podijeljene mase dok mijenjate set kvačila, isto tako proizvoÄ'ač rezervnih dijelova ne priznaje odnosno ne mora priznati nikakvu reklamaciju na odraÄ'eni posao ukoliko nije sve promijenjeno u isto vrijeme.

Ono Å¡to proizvoÄ'ači inače drže kao preporuku, odnosno domet rada dvomasenog zamaÅ¡njaka je najčešće izmeÄ'u 200.000 - 250.000 kilometara. Naravno da postoje primjerci koji idu i viÅ¡e od toga, ali i ne zaboravimo da ima i onih koji su u 100.000 kilometara to isto mijenjali i do 4 puta. No prema proizvoÄ'ačima ovo je neka standardna granica koju bi ovi sklopovi trebali podnjeti

Dakle, ako ste na već povećoj kilometraži, morate biti svjesni da će zamašnjak podleći trošenju, ali i radi "uplitanja u rad" cijelog sklopa dosadašnjeg sklopa dijelova i moguće je da se dogodi problem isto tako zbog toga (kako bi bilo da na već istrošene cipele pred izmjenu promijenite samo žnirance i time smatrate da će te cipele biti kao nove).

To su skupe stvari i kad ih radite, radite ih poÅ¡teno ili nemojte nikako, jer dok god niste u poslu sa autodijelovima i ne gledate tuÄ'u muku i kukanje kako Å¡krt plaća 2 puta (minimalno) jer su htjeli proći povoljnije (i to je prirodno, pogotovo u danaÅ¡nje vrijeme i ja to razumijem), ali onda na kraju moraju platiti joÅ¡ onoliko koliko bi to bilo prvi puta.
TeÅ¡ko je svima, ali na žalost proizvoÄ'ači rezervnih dijelova su se lijepo ogradili oko toga i to svi vi znate da sa svakom novijom generacijom vozila neke stvari postaju nebulozne u njihovoj svrsi, ali kad nemate izbora, jednostavno ćemo se svi (koji nemamo novaca) morati okrenuti traženju vozila koja su jednostavnija za održavanje ili nema druge nego platiti skup sport, jer "kemijanje" po vozilima je sve manje moguće.

I zapitajte se i sami, da ste trgovac rezervnih dijelova i skoro svaki dan se susrećete sa ljudima koji jadikuju zbog toga i onda se na kraju 2 puta vrate i potroše hrpu novaca radi uštede, vjerujem da bi drugačije razmišljali, ali kako rekoh, uvjeren sam da znate vi i više od toga, ali isto tako znam i da je prirodno pokušati proći povoljnije.... ali ako ne ide.. onda ne ide.... barem ne dugoročno...

A sad, ako netko želi ponudu za dotični model auta, bez broja šasije to neće biti moguće, jer set kvačila ide od broja do broja motora i ako želite točnu ponudu, onda prometnu u ruke i prepisivanje broja šasije :)

:beer:
Ĺ iroki asortiman autodijelova i naruÃ,,ivanje po Ĺželji ... http://lageros-auto-moto.webs.com/

draĹžen

Lamela i korpa su 1000 kn. Komplet s zamasnjakom je 6000. Sad ja cu riskirati i prezaliti soma kn ako  se zamasnjak pokaze loskasnije. Meni lamela klize. Sve je ostalo dobro. Moze mi jos par god trajati.

Lageros d.o.o.

Citat: dražen  u 18 Travanj 2014, 18:58:56
Lamela i korpa su 1000 kn. Komplet s zamasnjakom je 6000. Sad ja cu riskirati i prezaliti soma kn ako  se zamasnjak pokaze loskasnije. Meni lamela klize. Sve je ostalo dobro. Moze mi jos par god trajati.

Možda može i jeftinije, ali treba broj šasije za to.

Ali kako sam i rekao, nemojte se onda (govorim generalno svima) žaliti majstoru ili trgovcu kada se dogodi problem, jer ovim gore sam upozorio na moguće probleme koji se dogaÄ'aju i onoga dana kada netko od vas bude stajao s ove strane pulta i prodavao robu za koju odgovara, te kad  vas korisnik opere kao zadnjeg balavca odnosno da ste nekome neÅ¡to krivo prodali ili uvaljali, znajte da to nije nimalo ugodno (a pogotovo kad znate kako stvari stoje jer to svakodnevno gledate).

Važno je (ja tako mislim) da ste pročitali ono gore i da ste to usvojili i da ste svjesni u što se bilo tko od vas upušta i da onda kad bude problem ne krivite nikog (ni trgovca ni majstora) već samo sebe jer eto, svi uvjek znamo bolje od nekoga tko se s nečim bavi.

Tko je spreman riskirati, samo neka, ja nemam ništa protiv, ali imam protiv kada se vrati natrag i mene okrivi za nešto što nisam.

Dakle, molim broj šasije za navedeni stilo i javim cijenu koliko što košta za navedeni model pa da vidimo može li to povoljnije, jer tu sam i da pomognem oko toga, ne samo riječima

;)
Ĺ iroki asortiman autodijelova i naruÃ,,ivanje po Ĺželji ... http://lageros-auto-moto.webs.com/

draĹžen

Gle,ja tebe razumijem. Ti si pedantan i naravno da je kompletan posao najbolji. Ali,ovo sto ja vohim je raga od 20 tkn. Klize joj lamela. Ne pada mi na pamet preventivno mijenjati nesto sto radi. . Pogotovo kad to kosta cetvrtinu vozila. Garanciju nitko nece traziti. Kupuje se lamela i korpa i to je to. A zanima me kako bi uopce i dobio garanciju na lamelu? Tko bi ju uoce uvazio? Kako biti lrovjerio da je ona neispravna?

draĹžen