Fiat Stilo JTD - Mjenjanje lamele

Autor draĹžen, 05 Travanj 2014, 22:19:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

Lageros d.o.o.

Hvala na broju šasije, večeras ću se spojiti na server i pogledati što i koliko pa javim.

Na žalost, kako sam i rekao, pri kupnji automobila će se sve više gledati što taj auto ima i što od dijelova košta itd.
Obično kada se radi nešto na pola ili se ne moće sve odjednom mijenjati, onda nema garancije, ali danas svi znaju neka prava ovakva ili onakva, tužbe su stalno prisutne i ja osobno se bojim takvih stvari.
lako je meni s vama ovdje i znamo se, razumijemo i slično, ali opet, meni je najbolje kada prodam jednom nešto i nema povratka nazad (za to isto) već za nešto drugo.
Lamela obično (kad je nova) mora ići barem 100tkm (+/-).

Uglavnom, evo idem sad još nešto obaviti kućanskih poslova, pa se javim navečer ili sutra.

:papa:
Ĺ iroki asortiman autodijelova i naruÃ,,ivanje po Ĺželji ... http://lageros-auto-moto.webs.com/

draĹžen

Ne gori nigdje. Kad ulovis vremena javi. Je. To je polovicni posao ali razgovarao yam s svojim mehanicarem i on je stavljao lamele i korpe na stare zamasnjake i na fiatu to ide. Nema problema

Lageros d.o.o.

Ma evo, nisam mogao biti miran, pa sam iÅ¡ao provjeriti (a i da se malo izvučem od kučanskih poslova  :kidam )

Uglavnom, ja taj cijeli komplet (lamela, potisna ploča, potisni ležaj hidraulični i zamaÅ¡njak s dvije mase) prodajem po cijeni od 4.465,00  Kn i to na knap.
A prema pojedinačnim dijelovima bi to izlgedalo ovako:

- Set kvačila 2p (lamela i potisna ploča):
VALEO = 1.290,00 Kn/set 2p

- Hidraulični potisni ležaj:
LUK = 595,00 Kn/1kom

- Dvomaseni zamašnjak:
VALEO = 2.580,00 kn/1kom

Znam da ponuda nije baš jeftina, ali na ovom modelu za ove komponente bolje od ovoga ne mogu.

Uglavnom iz uvoza, predračunsko plaćanje u cijelosti prije slanja narudžbe prema van.

Inače mi nije jasno za koji klinac su to toliko skupo napravili u Fiatu, jer auto sam po sebi puno gubi na vrijednosti kako stari (u odnosu na neke proizvoÄ'ače vozila).

Dakle, ova ponuda je konretno vezana za Draženov Stilo po broju šasije, ako netko želi ponudu za svoj model, obavezno broj šasije radi provjere točnosti rezervnog dijela s obzirom da ima dvije moguće opcije zamašnjaka i seta kvačila ovisno do i od broja motora.


:beer:
Ĺ iroki asortiman autodijelova i naruÃ,,ivanje po Ĺželji ... http://lageros-auto-moto.webs.com/

cupavica lorena

ako imas do 250tkm na autu,zamasnjak sigurno netrebas mijenjati,hidro-lezaj ako pusta mjenjaj ako ne pusta ostavi,stanje hidro-lezaja ti ovisi o tome koliko puta i kad je mjenjeno ulje u njemu
ako nemate hobi,kupite fiat

draĹžen

Slazem se. Budem uzeo lamelu i korpu. Lezaj ce pregledati majstor. Auto ima oko 170 tkm. Radim 10 tkm godisnje pa se nadam da cu jos 3-4 god biti miran. Glupo mi je zbog lamele mijenjati sve. Lijepo odvaja i spaja. Nista ne trese i ostalo. Jel mogu samu lamelu kupiti?

tempradrifter

Citat: dražen  u 19 Travanj 2014, 13:08:57
Slazem se. Budem uzeo lamelu i korpu. Lezaj ce pregledati majstor. Auto ima oko 170 tkm. Radim 10 tkm godisnje pa se nadam da cu jos 3-4 god biti miran. Glupo mi je zbog lamele mijenjati sve. Lijepo odvaja i spaja. Nista ne trese i ostalo. Jel mogu samu lamelu kupiti?

lamelu možeš dat prenitat negdje, to ti je 150-200kn, i drži dobro, a možeš i stavit sintera, karbon, kevlar whatever to ti je do 100e a drži čuda, samo je teže krenut

a ovo sa mjenjanjem zamajca, i to u hrv. u ovoj situaciji, pa ljudi ne mjenjaju ništa dok auto potpuno ne stane i više neće upalit ili pomaknut se s mjesta, kakva preventiva i to još na autima od 2-3soma eura, lol.a i skidanje/stavljanje getribe je oko 500kn, pa za tu razliku u cijeni ju možeš skinut 5-6x
mislim slažem se da je idealno promjenit sve, al onda isto tak možeš gledat da je idealno i promjenit auto svakih 5 godina kupit novi u dućanu



draĹžen

Tako je. Auto mi je od 20 tkn i dok ne krepe skroz ne mijenjam. Budem lamelu kupio i korpu. Bude majstor pregledao potisni lezaj pa ako je ok ostavljam ga. Velim da prelazim 10ak tkm godisnje pa ceizdrzati zamajac,nadam se.

tiki

pozdrav
da li si promijenio lamelu i korpu
ja sam na 300.000 isti motor i za sada je joÅ¡ uvijek sve original (uzeo novi auto), ali sam se raspitivao za set kvačila i korpa i lamela kod nas doÄ'u (valeo) nekih 130 eura, druk ležaj 80-ak i zamajac je nekih 250 eura.
Za sada nemam problema ali očekujem da ću morati uskoro mijenjati, ali ako je zamajac u redu kod tebe a s obzirom da prelaziš 10-ak tisuća km, pa nek može preći još 50, to ti ej 5 godina još

draĹžen

Nisam jos nista dirao. U normalnoj voznji ne klize a kad idem na otvorenu onda doziram gas do proklizavanja. Jbg. Nema se love. Pricao sam s meha icarom i predlozio mi je da skinemo getribu i pogledamo. Mozda je lamela masna pa klize . Ako je samo to dati cu samo nju reparirati i sve sklapam nazad jer se lijepo mijenja i odvaja..auto lijepo krece i nema problema. Taj ce me izlet kostati 750 kn i cim ih budem imao idem to rijesavati.

Sonic

Meni je na starom čipanom stillu (zna i sam tempradrifter) otišla korpa i čim se zagrijala teško se šaltalo.. Tako sam se vozio skoro god i pol bez ikakvih problema.
KupiĹÄ,, JTD, chipaĹÄ,, i strahota kako ide.
Odmah nekako ĹživneĹÄ,,, ljepĹÄ,,e se Ĺživi :-)

draĹžen

Kolege,kako sam prije pisao da mi klize lamela moram se pohvaliti da unutar prije par mjeseci je prestalo klizati. Sad, sta god napravim drzi. I uz brdo iz niskih okretaja ne klize. Ne znam kako je to moguce ali istinito je.

zoky

I meni je neko kraće vrijeme klizila i prestala sama od sebe...