punto mk2 zamjena radija

Autor bambo1, 13 Travanj 2014, 13:03:41

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

bambo1

ugradio bih pioneer umjesto blaupunkta pa me zanima kako spojiti bas da radi s obzirom da blaupunkt ima tri euro jack-a a pioneer dva

devaST

ovako ja neznam za tvornicka saba kako su spajana ali jednostavno je. zriba odkrit jeli ga napajalo pojacalo iz radija ili ima neko malo pojacalo kod zvucnika. ako ima malo pojacalo kod suba okrij koja je zica rem, koja signali itd. pa spoji. rem na rem,signale na cinch (rca) izlaz za sub. ako nema triba ti neko malo oldschool pojacalo tipa 2x50w i spojit ga da doni taj sub. ako ima netko tko je vec spaja sub taj na drugi radio on ce ti znat bolje objasnit.

Sent from my ZTE BLADE III using Tapatalk


bambo1

valjda će se netko još uključiti u temu da mi pojasni

cicili

ma kakvo vanjsko pojacalo. radio kao radio. euro jack-ovi bi trebali u potpunosti pasati na novi radio. za zvucnike 100% a za napajanje treba pogledat kod mene nisu pasali pa sam preslozio zice u njemu ali ja imam sportinga mk2b koji ima prikaz na ekranu pjesama stanica, sa komandama sam mjenjao postavke na radiju i sl.  kod obicnih mislim da nije toliko komplicirano i trebalo bi pasati.
provjeri sa obicnim ispitivacem na kojem mjestu su ti + i - i ako to pase vrlo vjerovatno samo treba spojit u radio i radit ce.
3 jack ti je vjerovatno za komande i sl. ajd o poslikaj lijepo sve. i ja sam na svom org radiju imao semu spajanja. vjerovtno imas i ti pa provjeri sta gdje ide.

bambo1

je spojio sam ta dva euro jack-a inače u orginalni blaupunkt idu sva tri kad ova dva spojim u pioneer zvučnici rade ali ne i orginalna bas kutija u gepeku

cicili

ajd slikaj taj 3 jack. vjerovatno je na njemu remote zica. i treba vidjet da li se signali za sub salju preko radija ili se racvaju negdje u autu, po mom iskustvu negdje u autu ali opet provjeri.

za sub u bunkeru org imas +, -, remote, lijevi zadnji zvucnik + i -, lijevi desni zvucnik + i -. znaci ukupno 7 zica.

po meni jedino rem nije dobilo pojacalo od suba pa ga ni ne pali a on je vjerovatno na tom 3 jacku iako kod mene ga je slao kompjuter od auta.

ako je i kod tebe tako onda bi trebao provuci jednu zicu od radija do suba u autu i spojit na pravo mjesto.

devaST

@bambo1 vidim ti si iz sibenika. moga bi ja proletit kad bude pa cu bacit oko

Sent from my ZTE BLADE III using Tapatalk


bambo1

ko brani naleti bilo bi mi drago

devaST

ja sutra iz gs krecem oko 12 tako do 14-15 sati bi treba bit u sibeniku pa se javim pa cu povirit par minuta i sibam radit. moj mob ti je 095/915-62-38

Sent from my ZTE BLADE III using Tapatalk


bambo1

neću moći sutra vodim malenu kod pedijatra popodne mi radi tako ako nije problem drugi put kad budeš u prolazu ne gori mi ništa nije hića moj mob ti je:099/595-9174

devaST

ok javim se sljedeci put. triba bi ja sljedeci put za gs za nekih misec pa te zvrcnem... ps poslikaj konektore, ali tako da se vide zice boja pa da po slikama se moze kazat

hellboy152

Pozdrav ekipa.
Evo da ne otvaram novu temu, budem pitao tu.
Danas sam mijenjao onaj originalni radio i zvučnike u vratima. U vozačevim vratima je normalan zvučnik, a u suvozačevima imaju 4 žice, tj. 2 jack-a pa me zanima čemu služi drugi.
Kad sam spojio samo dvije na novi zvučnik rade svi zvučnici (i visokotonci gore kod retrovizora) pa mi nije jasno čemu služe te druge dvije žice.
Evo i fotografija zvučnika:
http://i.imgur.com/HkShutL.jpg

cicili


fychozagorec

Tak imam i ja
Na vozačevom i suvozačevom. da me jebes ne znam čemu služi :D
Ford Escort 1,3 '89
Fiat Uno 1,4-1,0 '91
Alfa Romeo 145 1,6 box '96
Fiat Punto 1,9 JTD '01 -->
http://fiatisti.hr/forum/index.php?topic=33446.0

cicili