Zvučnici za Brava II

Autor Sonic, 07 Studeni 2014, 09:13:03

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Mike20

Nebi.
To su 10tke, tebi trebaju 13ice za iza.
Pioneer je dobar, gledaš uzeti čim osjetljivije zvučnike (više dB je bolje)

Neće drugi jeftini zvučnici baš zvučati ko original, jer su original puno osjetljiviji

Dotz27

Baci oko na jvc,imaju dobru ponudu..naravno sve ti ovisi o radiu koji imaš u autu,kako je kolega rekao više db,glasniji.

Tom

Ide veličina 6,5'' ili 16,5 cm, naprijed i iza.
Hočeš iskreno... najviše sam bio zadovoljan s Mac Audio. Nije bila neka cijena, najljepši (barem meni) je bio zvuk.
Sad imam JVC, iskreno čuju se viši tonovi, fali im basa.
Naručio sam od Caraudioemipre, Renegade prednje zadnje i aktivni sub, onaj plosnasti, pa čemo i to vidjeti kako radi
Elektronika radi na sivi dim. Kad taj dim izađe... više ne radi...
Nesposobni ima sposobnost da onesposobi sposobnog
Počeo sam dobivati disfunkciju motivacijskog sustava.... iliti po naški, postajem lijen

forsage

Zvučnik ti mora imat bar 45-50 W sinusne snage-može na njemu pisat i 300 ali gledaj si sinusnu snagu jer radio ti isporučuje od 40-45w isto sinusne snage-uzmeš li zvučnik od 300w koji ima sinusne snage samo 40w zvuk se rano deformira a na bas zaboravi neki.Ja naprijed imam alpine type G 16 cm a straga Pioneer sa graničnih 45w sinusne i skoro da i ne trebam woofer.Ove jvc, mac audio zaboravi jer macaudio je poznat po tome da im ovjes ne traje dugo a jvc je neznam-niklad to nebi stavljao-samo alpine, pioneer, hertz, focal ili tak nešto slično.Ne zaboravi stavit na lim iza zvučnika damping i spužvasti prsten između panela vrata i zvučnika-ima jako puno razlike u zvuku.
prvak Hrvatske u bespluznom oranju...

Stilius

Citat: Mike20  u 19 Svibanj 2025, 08:13:49Nebi.
To su 10tke, tebi trebaju 13ice za iza.
Pioneer je dobar, gledaš uzeti čim osjetljivije zvučnike (više dB je bolje)

Neće drugi jeftini zvučnici baš zvučati ko original, jer su original puno osjetljiviji
Citat: forsage  u 19 Svibanj 2025, 14:04:03Zvučnik ti mora imat bar 45-50 W sinusne snage-može na njemu pisat i 300 ali gledaj si sinusnu snagu jer radio ti isporučuje od 40-45w isto sinusne snage-uzmeš li zvučnik od 300w koji ima sinusne snage samo 40w zvuk se rano deformira a na bas zaboravi neki.Ja naprijed imam alpine type G 16 cm a straga Pioneer sa graničnih 45w sinusne i skoro da i ne trebam woofer.Ove jvc, mac audio zaboravi jer macaudio je poznat po tome da im ovjes ne traje dugo a jvc je neznam-niklad to nebi stavljao-samo alpine, pioneer, hertz, focal ili tak nešto slično.Ne zaboravi stavit na lim iza zvučnika damping i spužvasti prsten između panela vrata i zvučnika-ima jako puno razlike u zvuku.
Daj neki link za te Pioneer ili točan naziv da ih potražim

forsage

Imam stariju seriju Pioneer koja se više ni ne proizvodi ali evo ovo je odlična zamjena 16 cm :  https://www.njuskalo.hr/auto-zvucnici-pojacala/auto-zvucnici-ground-zero-gzif-6.5-165-mm-oglas-42356480

Stilius

Citat: forsage  u 19 Svibanj 2025, 18:27:04Imam stariju seriju Pioneer koja se više ni ne proizvodi ali evo ovo je odlična zamjena 16 cm :  https://www.njuskalo.hr/auto-zvucnici-pojacala/auto-zvucnici-ground-zero-gzif-6.5-165-mm-oglas-42356480

Daj nešto za odozada 13cm

Tom

I sad na kraju... Pioneer, Alpine, JBL...
Elektronika radi na sivi dim. Kad taj dim izađe... više ne radi...
Nesposobni ima sposobnost da onesposobi sposobnog
Počeo sam dobivati disfunkciju motivacijskog sustava.... iliti po naški, postajem lijen

Dotz27

frend je u grandeu imao na zadnjoj polici dva focala i ispred i to je to,,abnormalno koliko basa je imao da se covjek zapitao da li je woofer ili nije,mislim da grande ima ispod sajbe 2 i prednja vrata i na polici,jebes mu sve ako se sad sjecam ali uglavnom kvaliteta show na nekom sony radiu.. ja sam slicno postigao sa jvc radio ali iz 2000ih koji ima bas finu izlaznu snagu i 4x bosea sa time da su prednji sa visokim a zadnji samo srednjo duboki ton,dobro je sve to alu bez suba fali ono nesto...te iste svoje zvucnike sam davno spojio na 2din pionerra gdje sam imao osjecaj da su mi sva 4 na pojacalo spojena i woofer da radi..a zapravo sve je bilo do radia pa obratite pozornost i na radio..

forsage

Slažem se sa većinom gore navedenog.U bravu sam imao Pioneer TS-E 2090  i bez pojačala je to bio odličan zvuk sa prednjim 16 cm Alpine. Obzirom da vozim već treći karavan skroz sam zaborivio na takav setup a u starom bravu sa 4 x 50 W Mossfet mp3 Pioneer radiom serije 5 zvuk je bio odličan sa tim zvučnicima od 20 cm.Nebi znao kakav HU imaš ali i ako je 2 DIN neka multimedija oni većinom danas imaju 4x45w i Mossfet čip te mnogi i dobar 16-32 way equalizer-još ako je upotpunjeno sa DSP može se izvuči jako dobar zvuk.
Netko prodaje upravo Pioneer TS-E 2095 koji su odlični i nemam pojma zašto za samo 50 Eura (vjerojatno nema pojma što ima) koje je danas jako teško i rijetkost naći-tako da obzirom da se u bravo to može staviti straga na policu meni bi to bio izbor br 1. jer frekvencijski raspon počinje sa dubokih odličnih 25 Hz a osjetljivost je 91 dB što garantira kvalitetan jak i dubok bas.Ipak potrebno bi bilo napraviti policu od mediapana bar 12 mm i presvuči samoljepljivim antracit platnom.
Evo i link od zvučnika-a cijena je smiješna za one koji ne znaju što taj zvučnik može: https://www.njuskalo.hr/auto-zvucnici-pojacala/pioneer-ts-e2095-auto-zvucnici-oglas-44362011
Edit: za one koji ne znaju radi se o trosistemcima promjera 20 cm sa oznakom E koja u slučaju Pioneera znači Excellence seriju. Trebalo bi ih osobno pogledati i probati jer mi je malo sumnjiv ovjes na jednom mjestu i membrana koliko vidim na slici ali ako se ne frču mi ne pigaju pod većim opterećenjem za uzeti su.

Dotz27

Koliko vidim membrana je krpana nečime,a niti dio od same membrane do dijela prema zavojnici ne izgleda obecavajuce iskreno..

forsage

treba zvučnike probat-obično neko krpanje membrane nie problem ali ako je problem ovjes onda ih nije za uzet.

Stilius

Zanimljivo .. stavim odozada original po broju, kad ono u pola se čuje slabije od desnog !!
U čemu je kvaka ne znam. Dosta mi polovnjaka idem na novo.
Šta kažete za odozada na Pionner TS-G130C