Zvučnici za Brava II

Autor Sonic, 07 Studeni 2014, 09:13:03

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Puntigamer

Nasao sam Hertz DCX 130 2-sistemski (40w-80w) sa adapterima i konektorima za 285 kn za 295 kn u Autosound web shop, zvucnici su 295kn.

natipkano na jednom


Mike20


Puntigamer

Kako je napisano u temi da iza na zadnja vrata idu 13cm  zvucnici ja sam tako i narucio u Autosoundu preko weba. I sad mi kazu da po katalogu iza idu 16,5 cm zvucnici.
Sto sad? Kome vjerovati?

natipkano na jednom


Miha.

Šta ti je tako teško skinut plastiku i vidjet koliki su zvučnici, jebenih 10 sekundi posla :facepalm:

Puntigamer

stvar je Stvar je u tome kad skinem mrežicu Vide se zvučnici od 13 cm a ne od 16, sa strana još uvijek ima mjesta za veće zvučnike

Mike20

Iza su 13 cm sigurno.

Ja sam gledao kako uglaviti iza 16.5cm, da i napravim adaptere od medijapana, maksimalno izrežem plastiku iza obloge da i dalje original mrežica sjedne na mjesto, nije ih moguće staviti bez rezanja lima na vratima/proširivanja rupe, a to ne želim

Puntigamer

Iz web shopa mi lik govori da nema 13cm adaptera za zadnje zvucnike nego samo 16cm, da ih proizvodjac iz Italije ne proizvodi a adapteri su jednaki za prednje i zadnje. Tako da sam uzeo ove od 16cm ako ne bude išlo iza stavit cu ih sprida.

natipkano na jednom


Mike20

Ima adaptera za 13 cm za Bravo, isti su ko za Grande/Corsu,  ove sam ja uzeo i joÅ¡ mi doma stoje pa ako ih trebaÅ¡, javi jer sam ja sebi napravio sve od medijapana poÅ¡to sam imao doma materijal

http://www.dobar-zvuk.hr/proizvod/52/adapteri-za-zvucnik-pl-130-grandepunto-p-par.html

Jedini mali problem je što 13cm zvučnici imaju izbočena "uha" za šrafe, pa nema mjesta za ušarafiti u ovaj adapter, nego bi ih trebalo zalijepiti


Puntigamer

Sjetit cu te se za te adaptere ako ova varijanta sa 16cm ne bude funkcionirala. Sutra bi mi trebao doci paket pa cu vidit na cemu sam.

natipkano na jednom


AntonioK

#24
Imaš adaptere za zvučnike u In Car Center
Bauerova 7 , 10000 Zagreb
01/4553-330
www.svijet-medija.hr
Naručivao sam neke konektore pa sam vidija
Najbliži Svijet ti je u Mall of Split usput na Boraju :to:

Puntigamer

Ipak se zvučnici 16,5 nisu mogli uglaviti iza, pa sam ih smjestio u prednja vrata. Tako sad u vratima imam Hertz 2sistemske koaksijalne. Kako nisam imao konektore malo me buni  to Å¡to na original zvučnicima nisam mogao pronaći oznaku +/- pa sam na pamet žicu s crnom Å¡arom stavio na + od zvučnika pa je to sad valjda ok, jer nisam nigdje pronaÅ¡ao polaritet žica prema bojama ako tko zna neka kaže.
Å¡to se tiče samih zvučnika sam zadovoljan, joÅ¡ da ubacim Hertzove u  zadnja vrata i to je to.
Mike20 Å¡to si ti ono rekao za 13cm adaptere :D:

topolino

Boja sa crnom crtom je - cista bolja je + , ako je slozeno imalo razumno.
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

Puntigamer

Da, to sam veceras skuzio sa originalnim zvucnicima. Ukljucio jack za kabelom koji sam odsjekao i bateriom od 1,5V trazio koja je zica bila plus.
Zica s crnom crtom je minus (-)

A ja sam spojio obratno zice na zvucnike pa sam to veceras prespojio kako treba.

natipkano na jednom

Mike20

Rekoh-daj adresu da ti to poÅ¡aljem  :ernaehrung004:

Puntigamer

Evo jedan kasni update
Kako sam napisao Hertzovi zvucnici imaju bolji zvuk al opet nisam zadovoljan jer im je falilo basa i gasnoce pa sam vratio originalne zvucnike.
Kako je original radio 4x40w a zvucnici su bili 60/100w tako nije bilo snage da zvucnici reproduciraju kako triba. Kad ubacim zadnje zvucnike napisat cu kakva je situacija.
Valjda pojacalo uvijek treba biti vece izlazne snage nego zvucnici.

natipkano na jednom