MK1 - Curi ulje

Autor MarkoOne, 01 Prosinac 2014, 18:40:51

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

ante

Auto je 94 god , kad se malo zagrije dimi plavi dim na imerlauf i cep od ulja cak kad otvorim cep od ulja prska ulje a auto nije vozeno nekih 5 god a prva reg je 2003 god , a kompresiju mi je majstor mjerio i kaze da je jako dobra , a sve drugo mi ovisi od bloka motora ako ga bude trebalo busit bacit cu ga , iako sumnjam da je nesto bloku jer bas kod fire motora su jako kvalitetni

ante

A ja nez , jedino ako nema koji drugi razlog zasto baca ulje , iako sumnjam da postoji a kilometraza je tocna to je auto moj stari kupio novo

crev1986

pa normalno da ti na cep od ulja baca ulju ! Odvrni cep od ulja dok je motor ugasen pa nam reci sta ces vidjet ! Bregastu i mora bacat ulje ! Nebi smijo pusit na sipku od ulja !

franjo-fritz

Cek sad sam zbunjem auto je 94? Prva reg 2003 nije vozen 5g.a sad je 2015g.  Nekak mi tu matematika nikak nejde.. Opet malo i netocnih info.. Servis kad i koji? Ulje kad i koje. Kompreaija za nekog je odlicna ako je ima imalo za neke i ne.. Ako je ispod 10 pisi kuci propalo.. Inace ako dimi na auspuh onda su gumice vent. Vodilice. Ako dimi i na iberlauf. Onda su i karike u banani..
ex barava 1.4-12v ar 159 jtdm 2,4 oc.t. tuning brava 14.12v.80ks ex fiat tipo 20.16v . 16.8v 90ks  alfa164 20t  opel kadett 20.16v gsi ar 155 1,7-8vts.. 155 2,0-16ts. Honda civic 1,5 sedan projekt 250ks

ante

Kao prvo ako si ikad skidao poklopac ventila na fire motoru vidio bi da ima pleh ispod i da nebi smio pljucat ulje vani , a oko auta samo znam da je kupjen nov i da nije puno vozen ja se dobro ni nesjecam svega toga jer mi je otac odavno pokojni pa je auto lezalo , gumice ventila su u banani sigurno , dimi na auspuh dok se nezagrije a kad se zagrije baca ulje na imerlauf cak i na semering bregaste , na cep i na imerlauf dimi plavi dim u boji auta , servis uvjek redovan ulje selenia

Mike20

Ak je kompresija dobra, onda nema šanse da baca ulje na iberlauf. Da se i uljne karike zapeku i popucaju, a kompresija je i dalje dobra, opet nebi smio bacati ulje na iberlauf niti dimiti plavo, ali bi potrošnja ulja bila ogromna.

Ak se misliÅ¡ dalje voziti, slagaj. Ak motor ima stvarnih 60 000km Å¡to je nevjerojatno za auto star 20 godina, skini glavu i posloži to. Cilindre nebi trebalo dirati na toj km, Za 3000kn posložiÅ¡ to sve, ureÄ'enje glave ti je 500-600kn, isto toliko set gornjih brtvi, zamijeniÅ¡ leteće lagere, donje brtve (semering radilice) i karike i to je to

franjo-fritz

Ako je kompresija dobra tj komp. Karike a nisu uljne onda normalno da ce dimiti na sve strane. Pise da su i gumice u banani a prvo samo poravnati glavu... Sad dolazimo do one teorije o drugom motoru BADAVA STO MOTOR IMA TE KM KAD JE U K....   Al posto na ovom forumu ima "vrhunskih znalaca auto mehanike"  pametnom dosta. L. P.
ex barava 1.4-12v ar 159 jtdm 2,4 oc.t. tuning brava 14.12v.80ks ex fiat tipo 20.16v . 16.8v 90ks  alfa164 20t  opel kadett 20.16v gsi ar 155 1,7-8vts.. 155 2,0-16ts. Honda civic 1,5 sedan projekt 250ks

buzz11

Ti bi dakle radije stavio motor za 100e sa 200000 km nego ulozio 500e u motor od 60000? Cudna teorija za nekoga tko se toliko razumije u mehaniku polazeci od same cinjenice da je polovni motor macak u vreci za kojega ti nitko ne moze garantirati da je dobar. Na kraju krajeva ja nikada nebi uzeo polovan motor i samo ga ubacio unutra nego bi ga preslozio prije da ne moram opet sve raskapat za 2 mjeseca.
Dijelovi za taj punto kostaju kikiriki, a za taj kikiriki ne mozes kupit nikakav auto.

Tih 60000 km kod mene ne izazivaju nikakvo cudenje i sumnju. U garazi imam Kadetta iz 1983. Moj stari ga je kupio novog. 1.3 benzinac. Auto je presao ravno 23.580 km. Te kilometre je sakupio od tadasnje juge do svabije i nazad desetak puta. To je sve sto je taj auto vozen. Palimo ga jednom tjedno tek toliko. Svjetlo sunca nije ugledao valjda zadnjih 7 godina.
Ex: AR 33 1.7 16V, Fiat Brava 1.4 12V, AR 156 2.4 10V
Trenutno: AR 147 1.9 8V, Fiat Bravo 1.4TB MultiAir Sport 140, Audi A3 2.0 TFSI

lukaa

dobra kompresija, a da auto dimi na auspuh, trosi ulje i baca ulje na iberlauf - potroseni uljni prstenovi

ante

A znam to sve , sta me ceka , ali radje bi da ovsj motor slozim ,posto cu ja to sam radit nije tako strasno , dam tri milje i miran sam za dugo sa motorim , motor kad hladan nedimi ni grama

ante

bili se moglo tako jos vozit koji mjesec

buzz11

Cim vise odgadas i vozis tako time samo pogorsavas stvar sto moze na kraju dovest do jos veceg i nepotrebnog troska.

ante

A pa tako sam i mislio  evo bas sam bio u auto djelova i svi djelovi bi me kostali oko 1500 kn , goetze karike , victor reinz set brtvi , leteci lezaji , semerinzi , vodena pumpa , a ravnanje glave mi je besblatno , sam cu izvadit ventile i ispolitat ih od garezi , stavit nove gumice i dobro ocistit sve kanale , lipo ih islajfat pastom tako da sve skupa 200 e

buzz11

Eto. Kad motor vec ima smao 60 tkm za 200e imas motor koji moze napravit jos cudo kilometara. Kakvi polovni motori za 100e. Vjerojatno je u tri puta gorem stanju od toga koji je u autu.

alstajdu

Ja sam na marei 1.6 mjenjao karike,leteće ležajeve,dao poravnat glavu i promjenio sve brtve za 1600kn tako da sumjam da za punta može koštat više. Moje ruke naravno i ja sam ušlajfao ventile.
EATS FORDS AND SHITS ON VOLKSWAGENS!