Dali paše sa jtd na td?

Autor Bukovac 95, 08 Siječanj 2015, 15:34:46

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 6 Gosti pregledava ovu temu.

Bukovac 95

Decki dakle ovako..imam doma bravu 1.4 12v a svi znate kakav je taj motor..isto tako imam i motor od mare-e 2.4 td koji bi htio ubacit u bravu jer je brava limarijski odlična,promjenjeni pragovi kojih pola nije bilo i nigdje nije trula pa mi ju je zao..sad znam da treba mijenjat podvozje i mjenjac ali me zanima posto ovaj motor 2.4 td nema zamasnjak jer je gecrk dali pase zamasnjak sa 2.4 jtd fiat ili alfa i ako pase dal pase getriba od 2.4jtd na motor 2.4 td na saraf..mislim da sam negdje ovdje procito da pase ali htio bih bit siguran jer bih onda ako pase mozda ubacio od alfe sa 6 brzina..
znaci neko ko je pametan nek kaze dal bi to sve tak islo ili ako nebi sta nebi a sta bi..hvala.:) :idea:

dinko1981

Bilo je puno tema o razno raznim swapovima i u pravilu je savjet da odustaneÅ¡ jer osim motora, getribe, periferije tu je u pitanju i kompletna instalacija, kočnice, atest i sto čuda.  Da imaÅ¡ kompletnu mareu u komadu i da sve prebacujeÅ¡ i da si iskusan majstor bilo bi jebade. U svakom slučaju nema tu računice nikako jedino ako si fanatik pa ti lova ne igra ulogu, u protivnom prodaj to sve i kupi neÅ¡ta bolje.

chakija

td ima jednomaseni zamajac, a jtd dvomaseni... na 2.4 td nećeš moć stavit 6 brzina najvjerojatnije, (kao što nebi ni na jtd mogao) jer bi getriba previše u blatobran zalazila (ko je na 2.4 10v na 156ii stavljao getribu od 6 brzina, kotač mu je strugao) ...
ugl motor moćeš krknut gore bez brige, samo se rješi glavobolja i stavi jednomasni serijski zamajac i getribu od td-a

Bukovac 95

Ne odustajem od toga samo me zanimalo ako pase jtd ako ne ici ce td getriba..mareu cu uzet bez papira ili ju dovest ovdje iz njemacke posto sam tu trenutno tak da nije problem jer planiram stavit cijelo podvozje od mare-e sa amortizerima kocnicama strujom sve svee i vecinu toga novoga promjenit da bude napravljeno kak spada..odma ce se i farabat unutrasnjost prostora motora i pod zastitit..znaci kad cu radit bit ce sve kako treba samo me je to za getribu zanimalo....a atest se nece radit dokle god zakon ne dozvoljava preko 80kw   :hm: ..do tad se ima veza na tehnickomeh ..hvala decki na odgovorima. :papa:

Mahoney

Trebalo bi da pase,obicni zamajac,sarafi i pripadajuci set kvacila pase na JTD mjenjac(1.9 provjereno ) za 2.4 ne znam.

dinko1981

Znači imat ćeÅ¡ bravu benzinca sa dizel petakom ispod haube i sa time ćeÅ¡ proć na tehničkom a i kod policije??, naÄ'e se kod njih i pametnijih koji kuže razliku. Kad već misliÅ¡ uvozit za dijelove pa onda uvezi bravu jtd euro 3 sa 100ks za nikakve pare i vozí se ko čovjek a ovako ćeÅ¡ potroÅ¡it iste pare a uvjek ćeÅ¡ se vozit sa rizikom, ali imam filing da uzaludno pričam zato sretno ti bilo i piÅ¡i o radu.

Bukovac 95

Nece se taj auto vozit svakodnevno nego za gust posto sam ja u njemackoj pa cu si tu nesto drugo uzet..
a nije isto uvest kad neznas ni kakav je motor ni limarija a ovdje znam da je motor ko beba s stim da ce se dosta toga novog stavit na njega i limarija na bravi je sreÄ'ena..
kad se krene bit ce slike i sve.;)

buzz11

Citat: dinko1981  u 09 Siječanj 2015, 07:08:25
Znači imat ćeÅ¡ bravu benzinca sa dizel petakom ispod haube i sa time ćeÅ¡ proć na tehničkom a i kod policije??, naÄ'e se kod njih i pametnijih koji kuže razliku. Kad već misliÅ¡ uvozit za dijelove pa onda uvezi bravu jtd euro 3 sa 100ks za nikakve pare i vozí se ko čovjek a ovako ćeÅ¡ potroÅ¡it iste pare a uvjek ćeÅ¡ se vozit sa rizikom, ali imam filing da uzaludno pričam zato sretno ti bilo i piÅ¡i o radu.

Zvuk dizela je posve slican benzincu, a zvuk dizela petaka jos vise  :rofl
Pusti covjeka nek se zabavlja. Malo ce bit problem atestirat petaka dizela u Bravu jer se nikad nije ugradivao, al sve je moguce  ;)

Anyway...nisam ziher da 6-brzinska getriba sa 2.4 JTDm samo tako pase na 2.4 TD. Nije ni slicna onoj od 5 brzina iz 2.4 JTD.
Ex: AR 33 1.7 16V, Fiat Brava 1.4 12V, AR 156 2.4 10V
Trenutno: AR 147 1.9 8V, Fiat Bravo 1.4TB MultiAir Sport 140, Audi A3 2.0 TFSI

chakija

Citat: buzz11  u 09 Siječanj 2015, 11:22:46
Zvuk dizela je posve slican benzincu, a zvuk dizela petaka jos vise  :rofl
Pusti covjeka nek se zabavlja. Malo ce bit problem atestirat petaka dizela u Bravu jer se nikad nije ugradivao, al sve je moguce  ;)

Anyway...nisam ziher da 6-brzinska getriba sa 2.4 JTDm samo tako pase na 2.4 TD. Nije ni slicna onoj od 5 brzina iz 2.4 JTD.
Ta mu ne pase sigurno.. Mozda samo sa 1.9 mjeta ili 166 2.4 10v al velim, nece mu stat nijedna ni druga

buzz11

Citat: chakija  u 09 Siječanj 2015, 13:53:16
Ta mu ne pase sigurno.. Mozda samo sa 1.9 mjeta ili 166 2.4 10v al velim, nece mu stat nijedna ni druga

Ma cak nisam siguran ni da bi isla sa 1.9 JTDm, a to da ih nema kud utrpat nema.
Ex: AR 33 1.7 16V, Fiat Brava 1.4 12V, AR 156 2.4 10V
Trenutno: AR 147 1.9 8V, Fiat Bravo 1.4TB MultiAir Sport 140, Audi A3 2.0 TFSI

Bukovac 95

Znam da ce bit posla sa atestom ali dok se ljepo napise papirologija sve se moze..a za getribu me je samo zanimalo dal pase il ne ali posto kazete da ne ide onda ce ic od 2.4 td..
a i kad pogledate sta se sve ugraduje i u sta i atestira se ovo je jos dobro.hehe hvala svima na odgovorima

chakija

Citat: Bukovac 95  u 09 Siječanj 2015, 15:12:35
Znam da ce bit posla sa atestom ali dok se ljepo napise papirologija sve se moze..a za getribu me je samo zanimalo dal pase il ne ali posto kazete da ne ide onda ce ic od 2.4 td..
a i kad pogledate sta se sve ugraduje i u sta i atestira se ovo je jos dobro.hehe hvala svima na odgovorima
a cek zasto si ti uopce navro na taj 2.4 td... stavi 1.9 jtd, malo remapiraš, vgt staviš i imaš performanse ko 2.4 jtd a ne td

chico2288

Ak je moj susjed uspio atestirati 1.9 td u Ladi Nivi onda budes i ti valjda uspio :D

chakija

2.4 td ne bude sigurno mogo atestirat... al atestira na 1.9 td i vozi se bez brige...

dinko1981

ZaÅ¡to nebi mogao atestirat? Ako misliÅ¡ zato Å¡to se nije ugraÄ'ivao tvornički u bravu to nije razlog, kao Å¡to je već rečeno atestirane su i lade sa dizelom.