Procjena vrijednosti: Bravo - Brava - Marea

Autor dox666, 08 Veljača 2015, 23:10:35

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

franjo-fritz

Bravo je prodavaniji od brave isto tako matea karavan je prodavanija od sedan. Punto 5 vrata je prodavaniji od 3 vrata.. Itd, itd,. Npr bmw karavana ili mercedesa neces nikom prodati. Dok passata, ili, audia a 4 karavana da. Crvennog mercedesa kupi i oženio si se za njega, nece ga ni cigani. I tako dalje
ex barava 1.4-12v ar 159 jtdm 2,4 oc.t. tuning brava 14.12v.80ks ex fiat tipo 20.16v . 16.8v 90ks  alfa164 20t  opel kadett 20.16v gsi ar 155 1,7-8vts.. 155 2,0-16ts. Honda civic 1,5 sedan projekt 250ks

Tomo25

Citat: franjo-fritz  u 09 Veljača 2016, 00:56:35
Bravo je prodavaniji od brave isto tako matea karavan je prodavanija od sedan. Punto 5 vrata je prodavaniji od 3 vrata.. Itd, itd,. Npr bmw karavana ili mercedesa neces nikom prodati. Dok passata, ili, audia a 4 karavana da. Crvennog mercedesa kupi i oženio si se za njega, nece ga ni cigani. I tako dalje

Ovo je ziva istina. Ja sam npr imao C klassu mercedesa onu prvu generaciju u tip top stanju,imao je i finu opremu tipa koza,klima,daljinsko,maglenke itd i jos atestiran plin i nisam ga se mogao rijesiti i svi su mi govorili da ih muci sto je auto bijele boje...U crnoj ili srebrenoj kao taj auto djeluje puno elegantnije nego u bijeloj i jedva sam ga prodao. Svima nama nas auto vrijedi najvise ali trziste to tako negleda.

Auto uvijek vrijedi onoliko koliko ti je kupac spreman dati,kratko i jasno. Ja bi za svoj Punto isti rado dobio 5000kn ali mi ih nitko nece dati. Zato ima hrpetina auta na njuskalu koji se tamo vrte preko godinu dana

Tomo25

Uostalom evo i primjer cijene. Neznam nista o autu,nego sam listajuci naletio na oglas. Ako je sve istina sto pise u oglasu onda me bas zanima koliko ce trebati da se proda

http://www.njuskalo.hr/auti/fiat-brava-1.4-sx-samo-danas-800e-zg-citaj-oglas-oglas-18087051

kiky776

S tim 1.4 motorom može biti karoserija odlična, ali nemaju vrijednost zbog motora, tu najviše šta vrijedi je registracija
Alfa Romeo 156 SP2
Stilo Abarth 2.4 20v
Brava 1.4 12v / 1.6 16v / 2.0 20v /2.4 20v
Alfa Romeo 33 1.3 boxer
Opel Astra dti 1.7

brzy

Citat: kiky776  u 09 Veljača 2016, 21:44:46
S tim 1.4 motorom može biti karoserija odlična, ali nemaju vrijednost zbog motora, tu najviše šta vrijedi je registracija
Neznaju svi o fiatovim motorima..neko si misli 1.4 manja rega, manja potrošnja itd..
Ja znam da je moja cijena utopija, pogotovo zato kaj izlazi rega za cca metar dana, al nije mi sila prodat sad..možda neko naleti. Za 10-15 dana ak se ne proda ju rušim malo jače.

brzy

Citat: franjo-fritz  u 09 Veljača 2016, 00:43:43
Aaa da bi to imalo bio dobar primjerak moras založiti kuću na uredjenje istog. S klasa sreca samo takva za auto limare.
To stoji...a uostalom kaj će ti kuća ak imaš w140...dnevni boravak u kabini, spavaća u bunkeru, a i režije mjesečne su tu negdje..

tomozuki

Citat: brzy  u 09 Veljača 2016, 22:25:15
Neznaju svi o fiatovim motorima..neko si misli 1.4 manja rega, manja potrošnja itd..
Ja znam da je moja cijena utopija, pogotovo zato kaj izlazi rega za cca metar dana, al nije mi sila prodat sad..možda neko naleti. Za 10-15 dana ak se ne proda ju rušim malo jače.
Istina, tako sam se i ja zaebo u startu..kao slabija masina manje trosi, jeftinija rega itd...
Ali sad mi nije zao jer je slozen kako treba i 100% ispravan
Imao sam i ponudu od 600â,¬ ali ga nedam
Zastava 750/ Fićo ,  Renault 4 1.1 8v ,  Fiat Ritmo 70 cl 1.3 8v ,  Hyundai Accent 1.3 12v ,  Fiat Bravo 1.4 12v,  Fiat Punto mk2 1.2 16v , Peugeot 307 1.4 8v, Peugeot 307 sw 1.6HDI

Tomo25

Da nemislite da ja sad nesto namjerno drugima rusim cijene...Ja sam svog Punta bio stavio na 2 dana na njuskalo i maknuo ga.Shvatio sam da prvo sto ljudi vide u oglasu je istek registracije koji je kod mene ubrzo (28.04) i to je ljudima vec neregan auto a neregani auti se ne prodaju skoro pa nikada. Ja bi ga prodao ili mjenjao za drugi neki auto da je jaci.

Ali sam odustao dok se auto ne rega,kad bude regan godinu dana onda ce vecini biti puno zanimljiviji a do tada cu se ja s njime vozikati. Makar ni tada nece otici za kes sigurno,prije ce biti neka zamjena u pitanju

brzy

Citat: tomozuki  u 10 Veljača 2016, 06:58:08
Istina, tako sam se i ja zaebo u startu..kao slabija masina manje trosi, jeftinija rega itd...
Ali sad mi nije zao jer je slozen kako treba i 100% ispravan
Imao sam i ponudu od 600â,¬ ali ga nedam
Meni je pričao neki deda na parkingu od konzuma da je on svou 1.4 bravu kupio novu prek sindikata policije, i da mu je neki mehaničar rekao da ti motori trebaju izmjenu ulja i filtera na 5-6000km i da budu onda trajali. 250 000km kasnije i fakat njegova brava veli bez kvarova. Možda je lovačka ... al autić mu na prvu zgleda jako uredno. Tak da nisi se niš zaje samo ga pazi.

brzy

Citat: Tomo25  u 10 Veljača 2016, 10:01:59
Da nemislite da ja sad nesto namjerno drugima rusim cijene...Ja sam svog Punta bio stavio na 2 dana na njuskalo i maknuo ga.Shvatio sam da prvo sto ljudi vide u oglasu je istek registracije koji je kod mene ubrzo (28.04) i to je ljudima vec neregan auto a neregani auti se ne prodaju skoro pa nikada. Ja bi ga prodao ili mjenjao za drugi neki auto da je jaci.

Ali sam odustao dok se auto ne rega,kad bude regan godinu dana onda ce vecini biti puno zanimljiviji a do tada cu se ja s njime vozikati. Makar ni tada nece otici za kes sigurno,prije ce biti neka zamjena u pitanju
To sam i ja skužio.. sam kaj je meni prije(20.03.). Al moj bude stajao do rege, a možda i kasnije. A možda ga i presložim tak da mi ostane. Ono ferrari crvena, original 15" felge..koža na volan i još neke sitnice.

Tomo25

A gle,to ti je kad ljudi skrpaju 5000-6000kn na hrpu i onda bi za tu lovu htjeli kupit godinu dana regan auto i da barem u toj prvoj godini nemoraju nista ulagati jer kad kupe auto onda su bez kune.Zalosno ali je u 70% slucajeva tako.Onda kad vide da je tebi i meni rega za mjesec dva preskoce oglas jer nemaju dodatnih 2000kn za registraciju. Neki dan sam vidio oglas covijek napisao ovako: "Kupujem auto do max 1500kn da je sto duze registriran". Svaki komentar na to je mislim suvisan...

Ja znam da je kriza i da ljudi nemaju novaca i da je vecini auto stvarno potreban ali isto tako ti ljudi moraju bit svjesni da kupuju auto koji ne kosta ni 1000â,¬ i koji je star vec cca 20+ godina.Nema se tu sta puno mudrovat za te novce,izaberes onog koji ce ti u startu izbiti najmanje kuna iz novcanika i to je to

dinko1981

Bez uvrede jer i ja sam imao bravu 1.4, ali ti si ulozio 2 tisuce eura u drek a i dalje imaš drek i sad ti jedino preostaje da ju voziš dok se ne raspadne a ne da kupuješ drugi auto jer si time 2 soma doslovno bacio u vjetar.

Boxer

Bilo kakve novce zdrobit u bravu ili bravo 1.4 je ko da kupujeÅ¡ kurvi cvijeće :) ti auti zavreÄ'uju samo održavat redovito ispravnim i to je sve, sve ostalo nema nikakvog smisla
Dijagnoza postavljena, lijek se još traži...

brzy

Ma svakom svoje, ak je u auto ulozeno da se vozi bez, brige onda nema greške. Uostalom koga smeta taj 1.4 motor ima 1.6 motora s getribom po 1300kn.

fiat_fan

Citat: dinko1981  u 11 Veljača 2016, 08:30:06
Bez uvrede jer i ja sam imao bravu 1.4, ali ti si ulozio 2 tisuce eura u drek a i dalje imaš drek i sad ti jedino preostaje da ju voziš dok se ne raspadne a ne da kupuješ drugi auto jer si time 2 soma doslovno bacio u vjetar.

Sorry, ali ne prihvaćam kvalifikaciju drek za ovaj auto. Po čemu bi auto koji imam 20 godina, koji se nikad nije pokvario (ne računam sitnice uobičajene za većinu auta) i koji je samo 2 puta vraćen na tehničkom (jednom zbog razlike na ručnoj a drugi put zbog ulja u kočnicama), a limarija besprijekorna, bio drek?

Svakako ima mane, ali nisu zato baš svi drek. Kako se održava tako i traje. Meni je auto ismijavao lik koji je kupio novi Golf V, pa mu se getriba raspala nakon 27000 km, a do 80000 je imao još ohoho sr..a s njim, a to je razvikani VW Golf. Pa i baja s četvorkom, eno mu pragovi i zadnja hauba truli kao zubi u stare babe. Ali bitno da se vozi Golf, makar i u raspadu, jer sve drugo je drek.

Ako netko hoće ulagati u auto da mu što duže traje njegova stvar. Ja svoj ne namjeravam prodavati i vozit ću ga dok god ide, pa samim time i ulagati da što duže traje. U svakom slučaju mi se isplatio.