Rastavljanje farova, farbanje sjenila

Autor Mike20, 16 Ožujak 2015, 09:19:14

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

Mike20

Pa ne buše se rupe radi toga po faru.
Meni se ovlažio far iznutra, otvorio poklopce, osušio fenom, prošao dihtmasom po gornjem rubu i nema problema više

Miha.

Ma sve je u redu s farovima nikad nisam imao problema s vlagom, nego sam bušio rupu za kablove zna se čega :smile:

Prva solucija je da probam s kompresorom i usisivačem nešto napravit..

Mike20

A to, aha.
Složi na usisavača tanku cjevčicu koja može proći kroz otvor žarulje.
Tak nešto ja koristim kad usisavam ležište filtera kabine

boriggy

ja sam imao svojedobno led pozicije od kojih se jedna raspala u sastavne djelove.. mislio mislio i jedan dan sam vidio sestru kako necaku sa usisavacem izvlaci cudesa iz sinusa sa onom cjevcicom koja se na usisavac slozi.. 2 sekunde posla..

Miha.

Kupio danas tanko crijevo, a probat ću i s mikrofibrom ona bi trebala biti statička.. Jel bi išlo pranje destiliranom vodom? Znam el. motor je unutra, al on je malo više tako da nebi trebalo biti problema (to mi je zadnja opcija)? :to:

Baš neki loš cut off imaju ti projektori. Dok kod Punta mk2a je vrhunski..

punto1976

skužio sam jednom da i kod loših žarulja zna biti loš cut off i još kad sam previše ručno skretao osvjetljenje. Što se više ide u neku stranu to sam gubio ravnu crtu više.

M.P.

Citat: Mike20  u 31 Prosinac 2017, 19:07:51
A to, aha.
Složi na usisavača tanku cjevčicu koja može proći kroz otvor žarulje.
Tak nešto ja koristim kad usisavam ležište filtera kabine

Dobar savjet. Za svaku prljavÅ¡tinu tako. Ja sam tako iz Alfinog fara izvadio pčelu ( ne znam kako je uÅ¡la unutra, doÅ¡la je kao dodatna oprema kad sam uzeo auto  :DD: )

Mike20

Nekad ideja doÄ'e sama kad imaÅ¡ problem. Iz fara na Bravu sam vadio otpali led čip od prijaÅ¡njih ledica sa žicom koja je na kraju imala obostrano ljepljivu traku.

topolino

Takve nas stvari podsjecaju zasto smo drukciji od nasih najblizih srodnika (majmuna). Iako ce mozda za kojih 10k ce i cimpanze biti na razini nas jer zabiljezeno da su pocele koristiti koplja na nacin kako sto su ih koristili ljudi nekada. Naravno ako ne spalimo ovu planetu i meduvremenu :D:
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

Mike20

Pa ak smo nastali navodno od majmuna, onda današnji majmuni su budući mi. :haha7:

Btw, jednom davno sam ispirao far sa destiliranom vodom, ulio, mućkao i osušio fenom, dobro je ispalo

Miha.

Uspio sam skoro sve usisat. Samo mi nije jasno kako je leća zamagljena i neda se odmaglit (probao fenom) :G:

the-rider

moguce da je komad plastike zavrsio na zarulji i zadimio lecu
Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far the wall moves after you hit it.

Mike20

To ti je normalno, leća se zamagli, kao masni sloj se napravi po površini.

Multijet

Ako ne možeš drugačije do leće, skini far i stavi destilirane vode u far,čarlija ili šta već,promućkaj,isperi i posuši fenom. Ko novi,radio ih nekoliko i svi bili zadovoljni😉
0989739290

Stilius

Citat: Multijet  u 08 Siječanj 2018, 18:51:33
Ako ne možeš drugačije do leće, skini far i stavi destilirane vode u far,čarlija ili šta već,promućkaj,isperi i posuši fenom. Ko novi,radio ih nekoliko i svi bili zadovoljni😉
Ja bih trebao na Stilu oprat far iznutra.Daj mi samo reci da li postoji mogućnost da se ošteti sjenilo na taj način