fiat brava zamjena motora

Autor samba, 13 Travanj 2015, 00:41:06

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

samba

pozdrav ekipa stbari stoje ovako imao sam nezgodu sa vozilom sasiju sam unistio totalno pa sad bih nesto radio ima drugu fiat bravu benzinca 1.6 16 ventila i htio bih da ubacim ovaj dizel jtd motor i sve sta ide naravno da li bi to moglo da se odradi
SAMBA

kiky776

Lako se sve prebaci, pogotovo ako imaš cijeli auto, jednio je problem onda s papirima
Alfa Romeo 156 SP2
Stilo Abarth 2.4 20v
Brava 1.4 12v / 1.6 16v / 2.0 20v /2.4 20v
Alfa Romeo 33 1.3 boxer
Opel Astra dti 1.7

tom1961

Ali moraš onda mijenjati i mjenjač, vjerojatno poluosovine, amortizere i kočnice, te električnu instalaciju. Nije to baš samo tako.

I papire, naravno, a za to ti treba atest. A za atest ti treba potvrda ovlaštenog servisa o provedenim radovima.
Kad ti brzina prijeÃ,,Â'e 100 km/h, viĹÄ,,e ne voziĹÄ,,, nego - gaÃ,,Â'aĹÄ,,.

samba

imam komplet auto a atest je kod nas lahko rijesiti u BIH nije to nikakav problem samo mi je bitno da se moze sve lijepo ubacit unutra
SAMBA

tom1961

Ako imaš drugi auto, trebalo bi ići, ali ne zaboravi na elektriku i ploču s instrumentima. E da, i rezervoar moraš promijeniti. I auspuh.

kiky776

Ako imaš drugi auto nije nikakav problem, izbaci sve sa mostom i ovjesom van i samo drugo unutra, instalacija u kabini ostaje ista, samo instrumente prebaciš, tako i sa rezervarom i cijevima napraviš, 2-3 dana posla
Alfa Romeo 156 SP2
Stilo Abarth 2.4 20v
Alfa Romeo 33 1.3 boxer
Opel Astra dti 1.7

samba

hvala vam svima na objasnjenju samo ne kontam za ovu instalaciju u kabini zar ne bi trebalo i nju mjenjat jel isti ecu  kopcanje i to sto se tice te elektrike
SAMBA

tom1961

ECU nikako ne može biti isti, jer dizel motor i benzinac rade na sasvim drugačijem principu. Instrument ploča je drugačija, imaš drugi raspon broja okretaja, drugačije kontrolne lampice (za grijače, na primjer).

Ne zaboravi da je dizel motor mnogo teži, pa moraš stavljati druge opruge i amortizere da ti, kad staviš motor, auto ne zabije nos u pod.

Za mjenjač ti je valjda jasno.

To je ovo što znam, a ima sigurno raznih stvari kojih se još nisam sjetio, a dočekaju te negdje "u zasjedi".

Možda su samu instalaciju i napravili tako da se može samo prekopčati, ali vjerojatnost za to vrlo je mala i nosi sa sobom rizik uništenja dijela elektronike.

Maverick

Citat: tom1961  u 14 Travanj 2015, 16:04:40
ECU nikako ne može biti isti, jer dizel motor i benzinac rade na sasvim drugačijem principu. Instrument ploča je drugačija, imaš drugi raspon broja okretaja, drugačije kontrolne lampice (za grijače, na primjer).

Ne zaboravi da je dizel motor mnogo teži, pa moraš stavljati druge opruge i amortizere da ti, kad staviš motor, auto ne zabije nos u pod.

Za mjenjač ti je valjda jasno.

To je ovo što znam, a ima sigurno raznih stvari kojih se još nisam sjetio, a dočekaju te negdje "u zasjedi".

Možda su samu instalaciju i napravili tako da se može samo prekopčati, ali vjerojatnost za to vrlo je mala i nosi sa sobom rizik uništenja dijela elektronike.

da te odma rješim svih dilema, ako prebacuješ dizela u benzinca i obrnuto apsolutno sve moraš mijenjat (a ako i ne moraš jednostavnije je, kako ne bi imao kasnije nekih problema kad složiš)

frend i ja preslagivali jednu alfu 147 i kad smo vidjeli smo zaključili da je bolje sve u kompletu i mir.

dakle: ECU, ovjes, kompletna elektroinstalacija, prednja armatura sa svim pripadajučim gumbićima i tipkicama, motor

oba auta rastavit do amena i onda preslagivanje. mi smo se zajebavali s tim 7 dana

kiky776

147 ima puno više elektronike od brave ... i nije usporedivo. Ja govorim iz iskustva jer sam to radio, a ne rekla kazala, nema potrebe instalaciju u kabini mijenjat. instalacija se mijenja jedino ako zelis stavit klimu u auto koji ju nema, ali onda ide i kompletna kutija od klimatizacije druga ...
Alfa Romeo 156 SP2
Stilo Abarth 2.4 20v
Alfa Romeo 33 1.3 boxer
Opel Astra dti 1.7

Maverick

kiky776

A nije ni problem cijelu instalaciju prebacit, samo dan dva viÅ¡e posla  ;D
Alfa Romeo 156 SP2
Stilo Abarth 2.4 20v
Alfa Romeo 33 1.3 boxer
Opel Astra dti 1.7

samba

jasno mi je da moram sve prebacivat to znam imam sve u kompletu a radi te instalacije nije problem prebacit kompletnu al ako nemoram da to neradim oba auta imaju klimu
SAMBA

cupavica lorena

ako ti auto ima klimu onda samo motornu instalaciju moras promijeniti i ne zaboravi kod,rezervoar i pumpu u njemu nemoras mjenjati,motor, mjenjac,ovjes kompletan,klima kiler je isti,kiler vode od jtd,opruge od diesela ili jaceg benzinca,amortizeri su isti na svima osim hgt modelima,cak je i od hgt-a isti ali treba dorada,za takav atest cak ni u hrvatskoj netreba nista vise od porijekla motora ti u ovom slucaju porijeklo imas,kod nas u hr mozes napraviti uvoz karoserije sto je puno isplativije nego raznorazna prebacivanja neznam kako je kod vas to rijeseno,ovdje ti to kosta cca 300eura,za takve vrijednosti auto mozda i manje,ja sam prosli tjedan carinio c-klasu mercedesa 220cdi platio sam 2500kn auto je 98 godina
ako nemate hobi,kupite fiat

samba

ok znaci samo motornu instalaciju da promjenim  i ako mozete da mi kazete gdje se ona raskopcava na kome dijelu auta amortizere opruge i to sve ima od jtda auto je u kompletu samo prebacit koliko sam vidio onaj prednji most je isti na oba auta
SAMBA