Fiat Punto 75 SX

Autor Mihajlo90, 17 Svibanj 2015, 20:22:08

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 6 Gosti pregledava ovu temu.

Mihajlo90

Bio u Kreši i nemaju. Zna li netko gdje ima 100 % ?

Hvala ! :-(

Stilo M

Citat: Mihajlo90  u 01 Listopad 2015, 18:09:52
Bio u Kreši i nemaju. Zna li netko gdje ima 100 % ?

Hvala ! :-(
Tokic ima sto posto
Cak i ducani sa sanitarijom
PRODAJEM DIJELOVE ZA FIAT STILO 3V /5V/MW
https://www.njuskalo.hr/korisnik/car-parts001

Mihajlo90

Da, našao u Tokiću. Zna li netko točno šta bi trebao sve kupiti za mali servis (filteri, ulje....) ?

tomozuki

Ulje, filter ulja i filter kabine
Zastava 750/ Fićo ,  Renault 4 1.1 8v ,  Fiat Ritmo 70 cl 1.3 8v ,  Hyundai Accent 1.3 12v ,  Fiat Bravo 1.4 12v,  Fiat Punto mk2 1.2 16v , Peugeot 307 1.4 8v, Peugeot 307 sw 1.6HDI

Mihajlo90

Dali je teško promjeniti taj filter zraka bez servisa jer mi se čini da mi je počeo slabije vući te bi ga zamjenio. Koja je procedura ako nije teško ?

Hvala !

Green Punto

nije tesko, lagnao kao stavit vodu da zakuha, rastavis ovo kuciste, sa svake strane imas kopcu, unutra ti je filter, izvadis stari, stavis novi(pogledaj kako stari stoji), vratis kuciste, zakopcas kopce i gotovo :)
Cuore Sportivo   :wiii:

vlatko11

Ma,lega,to ti je punto...odeÅ¡ na kiosk tiska,kupeÅ¡ novine i djelove za servis punta,doÄ'es doma,staviÅ¡ vodu za kavu,voda ne zavrije a ti napraviÅ¡ mali servis.Jedini problem imati imbus 12 za čep kartera.Inače u trgovini ga imaÅ¡ za oko 20 kn.Ključ za filter ulja netrebaÅ¡,zbrijeÅ¡ Å¡arafciger kroz njega i odÅ¡arafiÅ¡ ga. Onda laganice pročitaÅ¡ novine.
Ako neznaš kak ide napravi ti to teta sa tiska.... :P

Mihajlo90

Koja je radna temperatura Punta tj. pozicija na skali te koja je gdje bi se ventilator trebao upaliti ? Meni u vožnji stoji točno na pola a čim stanem počinje se lagano dizati malo manje od 3/4 skale te se tu pali ventilator. Dali je to ok ili je visoka temperatura ? Na slici je temperatura koja čim sam krenio lagano se spušta prema sredini.

Hvala !

M.P.

ta kazaljka kod punta je dosta nervozna, al pravilno bi bilo mm ispod sredine paljenje ventilatora, u vožnji cca 3-4mm ispod sredine.

Mihajlo90

Onda tu očito nešto ne valja :( Što bi moglo sada biti razlog tome. Promjenjeno je slijedeće nevezano za ovaj problem. Termostat, indikator, vodena pumpa, brtva glave motora itd... iako mislim da je ovo najvažnije u vezi temperature. Što bi moglo sada biti ? To znači da mi se i ventilator pali prekasno...

Hvala !

M.P.

izmjeri pravu temperauturu vode, ako je ok, nemaš potrebe ništa dirat, sustav uredno radi osim table koja krivo pokazuje. jer ta očito nije više baždarena kako treba

Mihajlo90

Primjetio sam samo da mi je sa starim termostatom (procurio je) kazaljka u vožnji bila malo ispod sredine dok s ovim sada stoji točno na sredini. Paljenje ventilatora bilo i ostalo tako kakvo je. Dali tam ventilator ima kakve brzine za hlaÄ'enje ili samo radi / neradi ? Jer kada se upali to bude čini mi se velika brzina vrtnje jer čuje se kada se upali. Ne bih volio brtvu glave spržiti tako brzo. Sada je proÅ¡lo 6 mj od te intervencije. Da i koja temperatura vode bi trebala biti ?

Mihajlo90

Tko odreÄ'uje paljenje ventilatora ?

Mihajlo90

Dali je to ovo: Auto krešo, interna šifra: TS1899

franjo-fritz

Punto ima dva ozracnika.. Ako ti nejde u crveno i pali gasi vent. Nemas brige.. Ako te kopka dali je dihtung glave evo kako ces to jednostavno provjeriti.... Zapali auto neka dodje na radnu temp neka upali ventilator. Ugasi.. Zagasi auto pricekaj minutu i otvori cep od eks. Posude ako nebaca vodu van dobro je ako baci e onda je lagano dihtung u banani
ex barava 1.4-12v ar 159 jtdm 2,4 oc.t. tuning brava 14.12v.80ks ex fiat tipo 20.16v . 16.8v 90ks  alfa164 20t  opel kadett 20.16v gsi ar 155 1,7-8vts.. 155 2,0-16ts. Honda civic 1,5 sedan projekt 250ks