Fiat Punto 75 SX

Autor Mihajlo90, 17 Svibanj 2015, 20:22:08

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Mihajlo90

Aha, ok, mislim ne gubi mi antifriz niti mješa sa uljem nego sam mislio možda da mi jedino kasnije ventilator pali, sad ne znam koliko je to moguće.

topolino

Kazaljka ako je ispravna treba pokazivati pa pola skale, ventilator ti se pali se debljinu kazaljke preko pola. Sto znaci kod tebe po slici i opisu sve je ok. Pun je kufer neispravnih kazaljki na puntacima i gotovo sve pokazuju do prve crte i pale ventilator na pola skale.
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

Mihajlo90

Dali je moguće da kazaljka se penje na 3/4 skale ako nije ozračen dobro veliki kiler ?

topolino

Moguce je upravilu 3/4 kazaljke se pali ventilator. Popipaj hladnjak, ako je ravnomjerno vruc onda nemas zraka.

Mihajlo90

Je vruće je ravnomjerno. Dali mi bilo koji servis može izmjeriti stvarnu temperaturu tako da mogu mirno spavati ili je to procedura ? Ja to nikako sam ne mogu jel ?

Hvala !

topolino

Uzme pistolj i mjeri temperaturu laserom (ako da ima) ili skine cep i ubaci sondu u hlanjak.

Mihajlo90

Hvala, znači mogao bi uzeti temperaturnu sondu i ubaciti ju u posudu s vodom te zatvoriti čep ili pištoljem ali na kojem mjestu ?

topolino

Tremometar sa kapilarnom sondom se koristi kod centralnog i do nedavno je  bio jedini nacin kako kvalitetno izmjeriti tempreaturu. Sa pistoljem samo ga usmjeri na crijevo ili dio motora i on mu pokaze na displayu kolika je temperatura.

Mihajlo90

Pozdrav,

može savjet ? Znači situacija je ovakva... Potrošnja ulja (curenje na spoju motora i mjenjača) mi je oko 1 l na 1 000 km 10W 40. Sad u toj potrošnji je vjerojatno i potrošnja ulja koje motor potroši. Zanima me dali da sada na izmjeni ulja stavim 15W 40 ili ne ? Auto ima na satu 160 000 km.

Hvala !

Maverick

Citat: Mihajlo90  u 03 Prosinac 2015, 08:15:53
Pozdrav,

može savjet ? Znači situacija je ovakva... Potrošnja ulja (curenje na spoju motora i mjenjača) mi je oko 1 l na 1 000 km 10W 40. Sad u toj potrošnji je vjerojatno i potrošnja ulja koje motor potroši. Zanima me dali da sada na izmjeni ulja stavim 15W 40 ili ne ? Auto ima na satu 160 000 km.

Hvala !

pretpostavljam da ti je skup popravak pa zato bi stavio gušće ulje? al to ti je rupa bez dna. i to ulje će curit. možda u malo manjoj količini, ali će curit

Mihajlo90

Pa svi kažu da je popravak neisplativ dok ne ode mjenjač. Sad ne znam koliko iscuri a koliko motor popije. Sada kako je zahladilo manja mi je potrošnja ulja za oko 50 %. Sad ne znam što uradit...

vlatko11

A,vidi,neisplativ popravak. Baci malo čistu logiku,ulje ti curi,ostavljaš ružne fleke ispod sebe gdje god parkiraš,ovisno sad koliko se voziš moraš doljevat ulje,neka mjesečno zbriješ 2 litre to ti je oko 100 ili više kuna. Cijec auspuha je tu negdje u blizini. Nedaj bože da kaplje na auspuh,mogućnost požara..A što ako i kad ulje zabaca na lamelu kvačila pa ode kvačilo.

Mihajlo90

Sad mi se čini da toliku potrošnju ulja motor popije jer nema tragova curenja ulja na asfaltu bar ne dok stoji. Zanima me sada, što bi trebao promjeniti i koliko bi to moglo koštati ? Auto mi dimi bijeli dim sada u ovim mjesecima. Nekad više nekad manje. Ugl. potrošnja je oko 1 l na 1 000 km i tako već mjesecima. Ide dobro.

Hvala !

zetsthebunny

Ili nadi mehanicara da ti slozi auto nemoj sam cackati jer bus napravio jos vecu stetu...

send by SONY E4g

+385977970759 Zlatko

franjo-fritz

Ako curi na spoju motora i mjenjaca uskoro ce i lamela dobiti po piii a ko ti dimi jako bijelo onda je i brtva glave u kur.....
ex barava 1.4-12v ar 159 jtdm 2,4 oc.t. tuning brava 14.12v.80ks ex fiat tipo 20.16v . 16.8v 90ks  alfa164 20t  opel kadett 20.16v gsi ar 155 1,7-8vts.. 155 2,0-16ts. Honda civic 1,5 sedan projekt 250ks