Fiat Punto 75 SX

Autor Mihajlo90, 17 Svibanj 2015, 20:22:08

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

Mihajlo90

Imam problem s kratkim svjetlom. Lijevo mi ne radi dobro, žarulja ispravna ali samo "tinja" i to je to. Dugo i pozicija super radi. Što bi sad moglo biti problem ?

Hvala !

tomozuki

Zastava 750/ Fićo ,  Renault 4 1.1 8v ,  Fiat Ritmo 70 cl 1.3 8v ,  Hyundai Accent 1.3 12v ,  Fiat Bravo 1.4 12v,  Fiat Punto mk2 1.2 16v , Peugeot 307 1.4 8v, Peugeot 307 sw 1.6HDI

the-rider

Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far the wall moves after you hit it.

Mihajlo90

Hvala, probam pa javim ;)  Gdje mogu vidjeti razinu i stanje ulja u getribi ?

Mihajlo90

Situacija je ovakva... Pogledao sam ponovno osigurače, žarulja ispravna i konektore očistio i opet isto. Izmjerio sam da na žarulju u jednu stopicu dolazi 12 V a na drugu 5 V dok je masa smeÄ'a žica. Kratko svjetlo radi ali žarna nit ono baÅ¡ tinja, nema onu jačinu. Sada pitanje je odakle točno dolazi napon na desno kratko svjetlo ? Napominjem da lijevo normalno radi.

Stilo M

Znaci da na kratko ne dolazi dovoljno struje
Prati zicu kud ide,mozda je gdi u kakvom prekidu,ili negdje dalje od utikaca malo oguli zicu pa vidi na zici kolko daje volti
PRODAJEM DIJELOVE ZA FIAT STILO 3V /5V/MW
https://www.njuskalo.hr/korisnik/car-parts001

Mihajlo90

Na kraju ipak je bila neipravna žarulja iako je tinjala nit kratkog svjetla. Nova žarulja i sada sve 5. Dali se netko susreo s ovom čudnom pojavom. Znači, auto kada je hladan i kod kratkih vožnji mjenjač lagano ide u sve brzine. Par puta mi se desilo da kod vožnje preko 1 h mjenjač neće u prvu brzinu, kao da je niti nema. Onda ubacim u drugu i ponovno u prvu i tada upadne. Katkad isto upadne ali ne do kraja pa pri puštanju kvačila ispadne van iz ležišta. Što bi mogao biti problem ?

Hvala !

core3i

Meni, kako kad - nema pravila, ali upadne. Promijeni ulje u getribu, pa kvačilo na kraju  :D Ja nisam ni jedno ni drugo.

tomozuki

Citat: Mihajlo90  u 03 Kolovoz 2015, 22:14:50
Na kraju ipak je bila neipravna žarulja iako je tinjala nit kratkog svjetla. Nova žarulja i sada sve 5. Dali se netko susreo s ovom čudnom pojavom. Znači, auto kada je hladan i kod kratkih vožnji mjenjač lagano ide u sve brzine. Par puta mi se desilo da kod vožnje preko 1 h mjenjač neće u prvu brzinu, kao da je niti nema. Onda ubacim u drugu i ponovno u prvu i tada upadne. Katkad isto upadne ali ne do kraja pa pri puštanju kvačila ispadne van iz ležišta. Što bi mogao biti problem ?

Hvala !
I meni se to desilo 3-4 puta, trznio bi ga iz druge u prvu i sve normalno, ali mi nikad nije ispadao iz lezista
Zastava 750/ Fićo ,  Renault 4 1.1 8v ,  Fiat Ritmo 70 cl 1.3 8v ,  Hyundai Accent 1.3 12v ,  Fiat Bravo 1.4 12v,  Fiat Punto mk2 1.2 16v , Peugeot 307 1.4 8v, Peugeot 307 sw 1.6HDI

Mihajlo90

Vama se desava kontra stvar. Meni dok je hladan tj. do nekih 1 h vožnje ide normalno sve dok kasnije počinje štekat prva brzina. Kako znati da je hvačilo pri kraju ? Ubacim dok je ugašen u brzinu i probam je bez kvačila dati van i neće, kad stisnem oko pola onda ide... Sad ne znam.

Stilo M

Meni je bila sajla kvacila u pitanju na Marei dok sam je imo..cim se zagrijala nema sanse saltat..probaj je skinut i podmazat malo
PRODAJEM DIJELOVE ZA FIAT STILO 3V /5V/MW
https://www.njuskalo.hr/korisnik/car-parts001

Reduktor

Kod mene na mk2 je isti problem sa prvom brzinom da nekada neće. Prvo sam mislio da je zbog ulja i stavim novo i opet ponekad zeza, Izgleda da kod svih zeza prva.

Miha.

Mihajlo90

E nećete vjerovati, sad u zadnje vrijeme ide glatko u sve brzine ... Čudno, jako, od kada sam kretao s oštre uzbrdice u rikverc, mjenjač radi bezprijekorno... Sad vi recite...

Nego pojavio mi se još jedan problem zadnji kraj guram prema dolje, čuje se nekakvo lupkanje, u vožnji to bude usred prelaska preko neravnina. Što bi moglo biti ? Kotači nemaju lufta, probao pomicat unutra - van... ?

Hvala !

Miha.