Fiat Punto 75 SX

Autor Mihajlo90, 17 Svibanj 2015, 20:22:08

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 46 Gosti pregledava ovu temu.

Mihajlo90

Pozdrav,

kupio sam prije koji dan u drugom gradu Fiata Punto 75 SX i uredno se dovezao s njime kući 50 km udaljenom drugom gradu. Taman što sam došao kući i parkirao ga skužio sam kako mi se tada upalila lampica temperature motora i ventilator koji je ostao raditi i nakon gašenja vozila. Što i gdje ja sada mogu gledati i provjeriti ?

Hvala !

tomozuki

Vodu u hladnjaku i termostat
Zastava 750/ Fićo ,  Renault 4 1.1 8v ,  Fiat Ritmo 70 cl 1.3 8v ,  Hyundai Accent 1.3 12v ,  Fiat Bravo 1.4 12v,  Fiat Punto mk2a 1.2 16v , Peugeot 307 1.4 8v, Peugeot 307 sw 1.6HDI, Fiat Punto mk2b 1.2 8v, Renault Clio mk5 1.0 TCE

Maverick

da li na instrument tabli imaš samo lampicu za temperaturu ili imaš i cager?

- kakva ti je bila vožnja? normalno bez stajanja ili puno kreni/stani?

- u slučaju da auto dostigne višu radnu temperaturu, ventilator će raditi i nakon što se auto ugasi.

- provjeri razinu antifriza i zamijeni termostat (termostat nije velika investicija). TakoÄ'er provjeri na donjim rubovima killera da ti ne slini i na crijevima.

-  da li si ga parkirao na mjesto, pa onda nakon 2-3 minute opet iÅ¡ao paliti i onda ti se tek upalila lampica temperature ili čim si sparkirao doma nakon tih 50 km?

Mihajlo90

Ovo zadnje. Parkirao i ugasio te onda ga u roku od par sekundi opet upalio da ga pomaknem još naprijed te se upalila lampica tada. Nemam skalu. Voznja bila kombinirana.

Hvala puno !

Maverick

da. moguće da imaš problema samo sa termostatom, ali dobro provjeri još ovo ostalo navedeno, no opet jedno iskustvo s moje strane

kad auto nakon vožnje stoji par minuta, temperatura će se dić.

savjetujem ti još jednu investiciju, a to je instrument tabla sa cagerom (cca 50 - 100kn polovna) pa onda samo daj nekome da ti provede žicu da ti pokazuje razinu...vrlo korisna stvar

sretno dalje :)

Mihajlo90

Da probam jednu kratku vožnju po gradu pa da vidim onda ili ? Gdje se provjerava razina rashladnog sredstva ? Sorry, nov sam u svemu, ovo mi je prvi auto (24 god). Obiteljski čovjek znači bez divljanja.

Hvala !

Maverick

otvoriÅ¡ prednju haubu i odma kod desnog fara imaÅ¡ jedan čep na svijetlom plastičnom grlu. odÅ¡arafi i unutra je tekućina za hlaÄ'enje motora. na boku tog grla imaÅ¡ zabilježeno crticama maximum i minimum

prvo obavezno tekučinu provjerit nego se ić opet vozit. ne daj bože da ti probije dihtung glave onda ćeš imat tek veselja

Mihajlo90

ok, desno, gledano s prednje strane ili iz auta ?

Maverick

Citat: Mihajlo90  u 17 Svibanj 2015, 20:54:57
ok, desno, gledano s prednje strane ili iz auta ?

kad stojiš ispred auta s otvorenom haubom. ispod akumulatora

tomozuki

S prednje strane, ali kad je auto hladan jer bi inace mogu izletit cep
Zastava 750/ Fićo ,  Renault 4 1.1 8v ,  Fiat Ritmo 70 cl 1.3 8v ,  Hyundai Accent 1.3 12v ,  Fiat Bravo 1.4 12v,  Fiat Punto mk2a 1.2 16v , Peugeot 307 1.4 8v, Peugeot 307 sw 1.6HDI, Fiat Punto mk2b 1.2 8v, Renault Clio mk5 1.0 TCE

Mihajlo90

Ok, hvala, puno je pomoglo. Pogledat ću stanje sredstva kad se vratim doma s posla jer je jučer bio mrak. Å to bi od servisa bilo meni dobro odraditi poÅ¡to ne znam Å¡to i kad je prijaÅ¡nji vlasnik servisiro. Ne bi volio stat negdje na cesti. Bio je na tehničkom prije  6 mj.

Hvala !

tomozuki

Trebalo bi ti sve pisat u servisnoj knjizici ako si ju dobio, a ako nemas provjeri ulje i po potrebi zamjeni ulje i filter, cca 600-700 kn, ovisi od servisa do servisa

Mihajlo90

Na žalost nisam dobio servisnu. Što bi ja kao korisnik trebao redovno kontrolirati ? Gdje se nalazi spremnik sredstva za brisače ?

tomozuki

Razinu vode i ulja, tekucinu od serva i brisaca. Tekucina od serva je ispod haube odmah iza volana, a za brisace iznad desnog blatobrana kad gledas od ispred

Reduktor

Citat: Mihajlo90  u 18 Svibanj 2015, 08:38:42
Na žalost nisam dobio servisnu. Što bi ja kao korisnik trebao redovno kontrolirati ? Gdje se nalazi spremnik sredstva za brisače ?