Fiat Punto 75 SX

Autor Mihajlo90, 17 Svibanj 2015, 20:22:08

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 4 Gosti pregledava ovu temu.

Mihajlo90

Gdje se spaja žica na tablu koja ide od termostata pa na kontrolnu tablu s kazaljkom ? Ima li gdje točno mjesto prikazano ?

Hvala !

Mihajlo90

Gdje je tu sada termostat za kazaljku temperature ?

ivica683

Slikao si usisnu granu i injektore.
Indikator temperature se nalazi na bloku ,lijevo od usisne grane.

Reduktor

Citat: Mihajlo90  u 07 Rujan 2015, 20:39:53
Gdje je tu sada termostat za kazaljku temperature ?

Sa lijeve strane gdje ti je Å¡tanga za provjeru ulja u motoru.

(Slika je sa ovog foruma)

Mihajlo90

Hvala, našao i zamjenio, temperatura sada radi. Sada mi ostaje još jedino okretaji. Na slici, dali od te plave žice uzimam signal ? Trebam li je izvlačiti iz utikača ili je dovoljno malo zagrebat izolaciju (ne odvajajući ju) te zalemiti na nju žicu koja bi vodila do instrument table ? Na koje mjesto na tabli kačim tu žicu ?

Hvala !

Mihajlo90

RijeÅ¡io  i okretaje. Probio onu gumu Å¡arafcigeromi proguro žicu u kabinu, izbila je tik do km/h. Zalemio je na onu plavu žicu na slici (malo je ogulio bez izvlačenja utikača i sl. i tu svoju žicu zalemio za tu). Na km/h sam žicu spojio na onaj vijak i sve super Å¡ljaka.

Hvala na pomoći !

P.S. Dali je normalno da se pojavljuju kapljice čiste vode na novom auspuhu starom 2 tj. nakon kratke vožnje ? Kada je toplije ne izlazi nikakav vidljiv dim, dok kada je hladnije (oko 14- 15 C) izlazi bijeli dim, to ok ili ?

vlatko11

Citat: Mihajlo90  u 13 Rujan 2015, 21:49:14

P.S. Dali je normalno da se pojavljuju kapljice čiste vode na novom auspuhu starom 2 tj. nakon kratke vožnje ? Kada je toplije ne izlazi nikakav vidljiv dim, dok kada je hladnije (oko 14- 15 C) izlazi bijeli dim, to ok ili ?
Da normalno je.

Mihajlo90

Imam externu radio antenu sa ugraÄ'enim pojačalom. Sada bi to trebao spojiti.... Zanima me gdje i kako u kabini u blizini unutarnjeg retrovizora dovuči masu da ne vućem žicu odozdola ?

Hvala !

alister

imaš masu na unutrašnjem svjetlu ili se spoji na šaraf od sjenila

Mihajlo90

Citat: alister  u 21 Rujan 2015, 11:17:40
imaš masu na unutrašnjem svjetlu ili se spoji na šaraf od sjenila

Kako se skida svjetlo tj. dolazi do te mase ?

Mihajlo90

Pozdrav.

kako je doÅ¡lo vrijeme sipanja antifriza koji je rjeÄ'i od vode tako doÅ¡li i problemi čini mi se. Dali može netko otkriti okvirno gdje bi mi sada antifriz mogao curiti po mjestu označeno crvenom bojom na slici (preuzeta s neta) ? Dok je voda bila, niÅ¡ta nije curilo. To curenje mi se pojavljuje u jako malim količinama.

Hvala !

Mike20

Curi na spoju termostata i glave ili na spoju cijevi i termostata. Probaj zategnuti/promijeniti Å¡elnu, ak ne pomogne, zamijeni termostat

Mihajlo90

Uhh, dobro je, već sam mislio da nije nešto s motorom jer sam prije 5 mj kompletnog ga uredio (brtva glave itd.) pa sam se već uplašio da nije opet nešto takvo.

Hvala ti !

Mihajlo90

Gdje mogu kupiti o-ring brtvu za onu metalnu cijev kroz koju prolazi rashladna tekućina a proteže se malo iznad čepova bloka motora ? Kako se ona traži u trgovini... ?

Hvala !

Stilo M

Tak i kazes u trgovini
O ring i znaju sta je to
PRODAJEM DIJELOVE ZA FIAT STILO 3V /5V/MW
https://www.njuskalo.hr/korisnik/car-parts001