Main Menu

Fiat Tipo

Autor Bokyyy, 22 Svibanj 2015, 06:38:03

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

AntonioK

2600

ElRa

Ovo je izgleda globalni automobil  :bravo:

Tipo Sedan se testirao u TUR, 5V u Italiji i na sjeveru, SW u Brazilu. Nadam se da ce se u ponudi naci i jedan mali TB motor.

Mike20

Trebali su ponuditi karavana za 12500 eura s 95ks benzincem da ima klimu-to bi bila revolucija na tržištu

2600

Citat: ElRa  u 19 Siječanj 2016, 07:59:03
Ovo je izgleda globalni automobil  :bravo:

Tipo Sedan se testirao u TUR, 5V u Italiji i na sjeveru, SW u Brazilu. Nadam se da ce se u ponudi naci i jedan mali TB motor.

Vidiš, to mi nije palo na pamet, da će možda Tipa raditi lokalno u Brazilu. Trenutno je tamo jedna tvornica sposobna za to. To je ona gdje se radi Renegade za brazilsko tržište (prošli mjesec skoro 7 000 komada prodano u Brazilu) te budući FIAT Toro i Jeep Compass. Moguće da se tamo odluče za Tipa je ugovor sa Tofašom o ekskluzivi proizvodnje Tipa u Turskoj je vezena samo za tržište EMEA-e, a Brazilu je u LATAM-u.

Ali samo test je vjerojatno radi tropskih uvjeta. Sada je tamo i redizajn MiTa i budući Maserati Levante i sigurno još neke nisu slikali.

Citat: Mike20  u 19 Siječanj 2016, 12:27:11
Trebali su ponuditi karavana za 12500 eura s 95ks benzincem da ima klimu-to bi bila revolucija na tržištu

Službeno u Italiji toliko nije ni sedan osim akcijski. Da ne govorim da u Italiji Golf starta od preko 19 000 eura, a najjeftiniji kompakti službeno preko 17 000.

Mike20

Hvale se u Srbiji da je sedan 12500 eura.

2600

Citat: Mike20  u 19 Siječanj 2016, 14:31:57
Hvale se u Srbiji da je sedan 12500 eura.

Ja znam koliko je i u BiH al eto. Mislim da je u Srbiji akcijska cijene al njih malo Å¡to ako se ne varam imaju carinu iz Turske i to je 12%.

Biti će tržišta u EU gdje će Tipo sa čelićarama kasnije startati službeno oko 10 500 eura al to je auto golo.

Jel ono Golfu Trendline(EDIT: Comfortline je to al eto koliko znam o njima) drugi paket opreme? Gledam u Italiji skoro 22 tisuće eura ako želiÅ¡ sa novim 1.0 TSI.  :shock:
Talijani imaju bolesne cijene.

2600

Tipo karavan i u Torinu:

2600

Malo o prodajnim rezultatima.

Prošle godine su bila samo dva tržišta gdje je Tipo/Egea bio dostupan.

U 20 dana prosinca je u Italiji zaprimljeno oko 4500 narudžbi sa tim da ih je oko 500 i isporučeno.

U Turskoj imamo prodaju za listopad i ona iznosi 217 komada, a za studeni 1486 komada. Nažalost za prosinac nemam informacije.

ElRa

Kako stoji prodaja u 11/2015 u TUR u odnosu na npr Fluence? Linea je dobro kotirala, mada je uglanom bila vozilo taksista.

2600

Stvarno ne znam. Al ova prodaja ti u biti govori da su ograničeni kapacitetom.

Isto tako auto u Turskoj kojega kupuju firme, a Linea je bila takva, najjaču prodaju bi imala u prosincu.

ElRa

U BiH je Tipo i zvanicno stigao, ali cijene se dobiju samo na upit

http://www.marketauto.ba/ponude/fiat-tipo-je-stigao

Za vrijeme trajanja garancije daju i paket Maximum care

Cudno mi je da su isporucili modele sa ljetnjim gumama (bar ovaj na slici)

2600

Znam cijene ali nisu za javnost. Jako su slične onima u Srbiji.

kiky776

U italiji 14500 početna cijena
Alfa Romeo 156 SP2
Stilo Abarth 2.4 20v
Brava 1.4 12v / 1.6 16v / 2.0 20v /2.4 20v
Alfa Romeo 33 1.3 boxer
Opel Astra dti 1.7

2600

Patentna skica novog Tipo hatcha:

Pa još malo sa testiranja:

Znamo da ove godine dolaze novi benzinski motori no neke su priča da Tipo da dolazi sa 1.6 dizelom od 150 KS. Znam samo da FCA radi na novom aluminijskom 1.6 dizelu.