Main Menu

Fiat Tipo

Autor Bokyyy, 22 Svibanj 2015, 06:38:03

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

ElRa

Fino izgleda. Bilo bi odlicno kada bi dosao taj novi 1,6 dizel sa 150 KS. Konkurencija je tu vec malo ispred Fiata, a Fiat je tu najjaci (bio).

2600

Ne sjećam se da je FIAT ikada gurao neku veliku snagu kod dizela. OK, što se tiče solenoidnih injektora tu je puno toga gurao prvi. No ako pogledaš 1.6 dizele tu je onda aktualni što se snage tiče pri vrhu sa 120 KS i isto tako ima uzorno razvijanje momenta na nižim okretajima. Kada pogledaš Opel 1.6 CDTI on ima 136 KS ali maksimalni okretni kasnije i uz sve to piezo injektore, dual-VVT i još SCR(lijevaš AdBlue).

ElRa

Definitivno dolazi vrijeme kada ce 2.0 TD motore zamijeniti 1.6 TD motori, zbog toga je bitno da Fiat ima i ovaj motor od 150 KS.

2600

Guranje veće snage na manjem motoru, a pogotov ako je sa dvije turbine, ne mora donijeti nikakav napredak u pitanju potrošnje. U biti VAG je dao ekstra primjer u praksi a 2.0 TDI od 240 KS i 3.0 TDI sa 272 KS gdje ovaj drugi manje troši.

DinoG

Upravo sam vidio reklamu za Fiat Tipo na Sk2. Kazu vec od 12 000â,¬.

2600

Niknejm

Znaci, ovaj u fullu 20k eur u IT.

Razocaran sam s ovim interijerom :\
FirstInAllTrouble

M.P.

Bit će to popularan auto, izgleda skladno, puno ozbiljnije od Linee, neće bit preskup, a realno za startnu cijenu od 12 keka eura ne treba očekivat ne znam kakav interijer. Sasvim je OK

AntonioK

...eto nije loš,ali za limunzinsku izvedbu su bar tribali dizajnirati novi znak ili vratiti one crtice

2600

Nakon 15 000 narudžbi u Europi za Tipo u 2 mjeseca isti ide pod drugom oznakom u Meksiko.

Mike20

Uf ,Dodge Neon priziva stare duhove kvarljivog auta sa teško nabavljivim dijelovima, taj loš prizvuk prošlosti nije dobar.
Naravno, ovaj auto nema nikakve veze s starim Neonom

2600

A čuj... Ameri o Neonu imaju totalno drugo mišljenje. Pravi kompakt, jeftin, jednostavan i eftin za održavanje, a povrh svega paprena SRT verzija sa 2.4 turbakom.

Jedan veliki problem sa Dartom je što u biti nije pravi kompakt(na to se onda veže malo veća masa) i što je relativno skup u startu.

2600

Evo 4R izvještava o 15 tisuća narudžbi za FIAT Tipo u prva 2 mjeseca prodaje u Italiji. Našao sam negdje podatak da je još lani u 10. mjesec u Turskoj probijeno 20 tisuća narudžbi. Kako je još tvornica u fazi uhodavanja to znači da su liste čekanje po par mjeseci.

Citat:n Italia la nuova berlina ha già raccolto 15.000 ordini in soli due mesi.

http://www.quattroruote.it/news/eventi/2016/02/12/fiat_tipo_ritirato_il_premio_autobest_2016_a_milano.html

2600

ElRa

Meni je ispao bolji nego na renderima. Nadam se malo modernijem enterijeru nego li kod limo verzije.