Main Menu

Fiat Tipo

Autor Bokyyy, 22 Svibanj 2015, 06:38:03

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

2600

Citat: ElRa  u 07 Ožujak 2016, 14:19:04
Znam da se Egea dobro prodaje u Tur, ali vjerovatno veci dio nije isporucen kupcima. Ogroman broj je na ulicama modela Albea 1.3 Multijet kojeg voze taksisti.

Ne, bilo je zaključno sa prošlo godinom oko 4 500 isporučenih u Turskoj. No to ti je opet za njih sitniš. Proizvodnja za Tursku je već, a da te ne lažem, tada dostigla 6.570, što je vjeruje i brzo isporučeno.

http://www.tofas.com.tr/en/Investor/Investor%20Presentations/2016_02_INVESTOR_PRESENTATION.pdf

VeX

Citat: 2600  u 07 Ožujak 2016, 11:30:09
Tipu je glavni prodajni adut omjer uloženo/dobiveno sa bitnom razlikom da je sa ciljem sedan i dizajniran kao sedan te da ima za razliku od nekih dimenzije pravog C-segmenta, tu mislim prije svega širina i trag kotača gdje je straga širi od Golfa 7 jedna 4 cm, a os kvazi C-segmenta 10 cm.

Za one koji nisu ljubitelji Fiata preporučam sljedeći forum:
https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/
, jerbo tamo voze Fiat čisto iz potribe, a zaljubljenike tražiÅ¡ povećalom. ÄŒak im je dobrim dijelom Fiat najveći Å¡ljam autoindustrije pa mora bit i jeftin, inače ne valja. No za jedngoa će biti problem Å¡to isto smatraju za Alfa Romeo. No svejedno, sretan mu put.  :bok:

Znači li to da ljubitelj Fiata mora prožvakat sve što Fiat napravi?!
Nego, kako je moguće da se 500 prodaje u svim živim varijantama bez problema i to po vrlo visokoj cijeni za takvu vrstu auta već skoro 10 godina?

Novi Tipo vizualno izgleda lošije od originala, nije bez veze tadašnji Tipo dobio nagradu za auto godine. Ne znam zašto bismo svi trebali biti oduševljeni činjenicom da je Fiat odlučio napraviti jeftin, bezličan auto kompaktne klase i da mu je za to trebalo deset godina?

gandi

Zato jer je 500 brand za sebe.
Isto kao i Mini.
Reikarnacije neceg sto je bilo hit prije 30, 40, 50 godina.

Sent from the Middle Earth by carrier pigeon

--->>>    click here      <<<---

DiscoVolante

Citat: VeX  u 08 Ožujak 2016, 11:24:13
Nego, kako je moguće da se 500 prodaje u svim živim varijantama bez problema i to po vrlo visokoj cijeni za takvu vrstu auta već skoro 10 godina?

Novi Tipo vizualno izgleda lošije od originala, nije bez veze tadašnji Tipo dobio nagradu za auto godine. Ne znam zašto bismo svi trebali biti oduševljeni činjenicom da je Fiat odlučio napraviti jeftin, bezličan auto kompaktne klase i da mu je za to trebalo deset godina?

Zato jer je takav auto prijeko potreban Fiatu. Povoljan mainstream auto za mase koji će polučiti dobre prodajne rezultate i preusmjeriti resurse u neke druge projekte.

500 je Image Maker i cilja na sasvim drugu kategoriju kupaca.

DinoG

Uzevsi u obzir da je Fiat mogao zavrsiti ko Lancia mislim da svaki ljubitelj Fiata ne treba sad biti odusevljen sto je Tipo "jeftin, bezlican auto kompaktne klase", ali napokon ce izbaciti 3 nova modela na trziste koji nisu kombinacija broja 500 i svih slova abecede.

Moraju pratiti trziste. Nije bas da se i ostale firme mogu pohvaliti da su im bas svi auti auti s dusom. Pocevsi od BMW-a koji je od nastanka radio aute koji su imali "to nesto" pa su ipak napravili ono ruglo od Active Tourer-a koje nema ni jednu poveznicu s istinskim BMW-om osim znacke i eventualno kvalitete izrade. O ostalim markama da i ne govorim.

Morali su napraviti ono u cemu su oduvijek bili dobri, a to je povoljan auto s odlicnim omjerom ulozeno/dobiveno. S dizajnerske strane je meni ljepsi od francuske, korejske pa cak i neke njemacke konkurencije u toj klasi.

AntonioK

Citat: DinoG  u 08 Ožujak 2016, 13:04:18
Uzevsi u obzir da je Fiat mogao zavrsiti ko Lancia mislim da svaki ljubitelj Fiata ne treba sad biti odusevljen sto je Tipo "jeftin, bezlican auto kompaktne klase", ali napokon ce izbaciti 3 nova modela na trziste koji nisu kombinacija broja 500 i svih slova abecede.

Moraju pratiti trziste. Nije bas da se i ostale firme mogu pohvaliti da su im bas svi auti auti s dusom. Pocevsi od BMW-a koji je od nastanka radio aute koji su imali "to nesto" pa su ipak napravili ono ruglo od Active Tourer-a koje nema ni jednu poveznicu s istinskim BMW-om osim znacke i eventualno kvalitete izrade. O ostalim markama da i ne govorim.

Morali su napraviti ono u cemu su oduvijek bili dobri, a to je povoljan auto s odlicnim omjerom ulozeno/dobiveno. S dizajnerske strane je meni ljepsi od francuske, korejske pa cak i neke njemacke konkurencije u toj klasi.
moj potpis

casual

i ja potpisujem dinu, sve je jako dobro sažeo

što je najbolje, ne gledam uopće nove aute inače
ali mislim da bi u dogledno vrijeme tipo sw mogao pod krov
je da bi više volio da ima 1.9, ali zadovoljit ćemo se i sa 1.6 :)

Neven

Da su taj Tipo SW prije napravili, sad nebi talijanska policija vozila Leon SW...

casual

Citat: Neven  u 08 Ožujak 2016, 15:15:40
Da su taj Tipo SW prije napravili, sad nebi talijanska policija vozila Leon SW...

talijanska policija se vraća na talijane jer su im se seati pokazali jako loši
bio je nedavno članak o tome

2600

Citat: VeX  u 08 Ožujak 2016, 11:24:13

Ne znaš zašto bi prožvakao sve? No treba sagledati sve u pravom svjetlu.

Evo pogledaj 308 aktualni:

Što je to iz vanka toliko drugačije od Tipa? Isti pokušaj Golfizacije, a Golfizacija na 308 je pokazala da se nikada bolje ne prodaje i to svakom godinu na tržištu sve više, baš kao Golf.

Nadalje dizajn Brava npr. je razbacivanje sa prostorom. Veliki nagib 5. vrata nije dobro za prtljažnik, j e b e n o dug prednji prevjes. Sve toga se Tipo rjeÅ¡ava i daje ogroman prtljažnik i ogromnu unutraÅ¡njost. Pazi, Tipo ima skoro 4 cm duži meÄ'uosovinski od Brava, 9 cm stražnji prevjes, a samo 3 cm dužina, prtljažnik 440 vs 365 litara i to straga poželjnijih vrata Å¡to je bitno.

Pričamo o obiteljskom autu, a ne o modnom dodatku. Kome je do modnih dodataka ima 500X, neće ti biti ništa manje komodno u prošlom Bravu, dosta bolji ovjes, a i materijali unutra. Di je problem? Doduše onaj momak iz KT i to pljuje kao nekvalitetu, zato sam mu i dao onakvu opasku.

Ja ne znam što točno budućnost donosi. Ja znam da oni imaju praktično spremne jače verzije Tipa. Hoće li se odlučiti za njih i zbog čega da ili ne? Ja to ne zna. Znam samo da se kod jačih straga sprema bi-link, moguće i AWD za nekakav CrossWagon. Znam da se priča o 1.6 JTD-u sa 150 KS, a 1.3 GSE (Global Small Engine) sa Multiairom i direktnim ubrizgavanjem je gotova stvar i jedna verzija će imati 150 KS. Moguće da to čekaju jer taj motor i nije još spreman, a bome niti taj JTD.

Citat: DinoG  u 08 Ožujak 2016, 13:04:18

BMW.a je od nastanka rijetko radio aute koji su nešto. U pravilu je to bilo, dajte skopirajte doslovno onaj talijanski auto. Paf nastane ti odjednom BMW-ov tradicionalan Hoffmeister kink i sada to odjednom BMW-ovo iako je originalno talijansko, a bome ga imaju Tipo hatch i sedan.

Isto tako do 60-ih u BMW-u nisu znali gdje će, Å¡ta će, pred bankrotom bili. I sinula im ideja ajmo raditi sportske sedane, ajmo skopirati Alfu i postati njemačka Alfa. Danas izaÄ'e nova Giulia(a Giulia originalna je začetnik te klase u biti) i kažu vidi ovih kopiraju BMW.

BTW, ne znam koji je to njemački hatchback baš lijep osim nove Astre ali tu je pokraden stražnji kraj Giuliette što mi je dan danas najbolje dupe C-segmenta.

Citat: casual  u 08 Ožujak 2016, 15:38:18
talijanska policija se vraća na talijane jer su im se seati pokazali jako loši
bio je nedavno članak o tome

Daj link, moram to jednoj ekipi nabijat na nos. :to:

hrg

Meni novi Tipo izgleda odlično, pogotovo karavan i hatchback.

Za kvalitetu interijera isto ne vjerujem da je loÅ¡a kako se piÅ¡e, za Punta su govorili da je nekvalitetna, evo u mene nakon 16 godina izgleda kao nova, u Grande Puntu i  Stilu starima 10 godina takodjer,  a vidio sam Golfove i dosta drugih auta sa takozvanom kvalitetnom plastikom cijele izguljene iznutra.

skrooz

Prekjucer vidio u zg novog tipa u voznji. Vjerojatno od nekog zastupnika testno vozilo, nije imao nikakve reklame

abarthpz

Hm, sto je sd ovo?
Bas to mi je palo na pamet kad sam prvi put vidio slike novog tipa.
Vizualno auto je dosta , ajmo reci, konzervativniji od brava mk2, koji je barem meni, i dan danas jedan od najskladnijih i najljepsih kompakata u klasi.
Ovaj tipo je ponovni pokusaj germanizacije identiteta, sa stilom nije uspjelo.
Dakle tipo izgleda u najmanju ruku  kao direktni nasljednik stila, modela koji mi se kad je izasao nije nimalo svidao, a na kraju sam ga skoro kupio.
Mozda ce i sa ovim biti takav slucaj.
Mislim da ipak nece biti u istoj ligi sa golfom, 308, astrom....
Nisam ga jos isprobao, ali ovi mi drugi djeluju mrvicu doradeniji od tipa.
Kao da mu nedostaje rafiniranosti u dizajnu , izvana i iznutra....

DinoG

Germanizacija sa Stilom nije uspjela, ali zato 10 godina poslije sam VW kopira dizajn Stila.

Kad vec spominjes Golfa, Astru ili 308-icu. Ne znam jesi ih probao, ali po meni ta zavrsna obrada nije nesto puno bolja od Fiata, cak sta vise. Na vise VW modela sam primjetio i skriputave plastike unutra, cvrcke i tako te sitnice koje Fiatu svi uzimaju za zlo.
Mama mi ima 308-icu, auto nov iz salona i vec nakon 3,4 god je volan skroz izbljedio od sunca, tipke od podizaca se gule i auto izgleda kao da je presao parsto tisuca km, a ne 30 000. Moj Punto nakon 13 godina nije nigdje izbljedio unutra, sve plastike su utegnute, jedino mi se bocni tapacirung od sunca i starosti poceo odljepljivati.

nash

E vidiÅ¡, upravo taj tapacirung je ono Å¡to se na golfu, astri, 308-ici ne odljepljuje, a ostalo je jbg "potroÅ¡na roba".  :ruganje: :laughing-smiley-001:
Fiat Bravo 1,6mjt