Main Menu

Fiat Tipo

Autor Bokyyy, 22 Svibanj 2015, 06:38:03

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

AntonioK

mana mu je mala sjedeća površina

Linea104

Evo bio sam ja danas u PSC Primorju, oni su prvi koji su ga dobili. Hrvatska premijera ce biti na autoshowu u Toweru Centru ovaj četvrtak. Cijenik jos nemaju. Pa evo u nastavku moj dojam:
Uzivo auto izgleda odlicno, od iza bolje nego na slikama, guzica je visoka al je cijela bocna linija auta visoka pa to dosta dobro izgleda. Prednji krom gril super izgleda i dosta je kvalitetan. Kako sam bas neki dan sjedio u novom Meganu, na kojem se vrata otvaraju i zatvaraju bolje nego na nekim njemackim autima, ovdje sam ostao malo razocaran. Vrata malo bucnije zalupe, ali nista strasno. Unutrasnjost je za jedan Fiat na jako visokoj razini. Gornji dio je mekan i lijepo izgleda. Plastika oko radia nije kako je (barem meni) izgledala na slikama (jeftina i Å¡kripava), već je sasvim u redu, ne Å¡kripi na dodir. Volan je nesto manji, i ovako obložen kožom odlično izlgeda. Ventilacijski otvori su u odnosu na Grande Punta/Linee 3 razine iznad. Ispod kromirane lajsne unutra plastika je dosta tvrÄ'a. Ono sta su se žalili u Autoklubu da je plastika oÅ¡tra u pretincima na vratima, uopce nije slucaj. Daleko od toga da je mekana ili neznam sta, ali nije tolko losa da je to bilo potrebno naglasiti. Sicevi odlicni, ali treba vidjet kakvi ce biti na jeftinijoj opremi. Najvece razocaranje su prekidaci od klima uredjaja, koji su od jeftnije plastika i neke cudne gume, labavi. Na pandi, kao najjeftinijem Fiatovom modelu, su osjetno bolji. Svjetla unutra lijepo izgledaju, i konacno su se makli od onih sta su se jos pred 15 godina ugradjivali u Alfu 147.

Ja sam visok 190cm, i kad si namjestim sic u položaj voznje, iza jako komotno mogu sjedit, sta se tice mjesta za koljena. Ako kompletno uspravno sjednem iza, dotičem s glavom strop (iako je tapecirung udubljen na dijelovima gdje je glava), mada je osjetno vise mjesta za glavu nego u Linei.

Jedna stvar sta me jako ugodno iznenadila je sto se bunker otvara (kao na grande puntu) tipkom iznutra, ali ovdje kad se pretisne se bunker otvori skroz, kao na nekim puno skupljim autima. TakoÄ'er jedan lijep detalj je da pri dodavanju kontakta na ekranu kod brzinomjera se pojavi FIAT logo.

Bunker je velik, iako mi se cini nesto manji od Linee, iako linea navodno ima 500L, a Tipo 520L.

Uglavnom jako lijep auto i za cijenu od 100k kn iznad svih ocekivanja, i realno ako govorimo o tim novcima auto nema mana. Kada bi osnovni kostao npr. 130k kn, moglo bi su se zamjerit definitivno te tipke kod klime ili bučnija vrata, ali opet ima detalja koji se nemogu naći ni na puno skupljim autima kao sto je to otvaranje bunkera, ili sto su vodilice od prednjih siceva oblozene plastikom da nebi se zapinjalo nogama.
They can't find a way to be, one world in harmony.  Can't get no antidote for blues.

Linea104

They can't find a way to be, one world in harmony.  Can't get no antidote for blues.

2600

Daj mi reci koliko košta taj na slikama i koju točnu opremu ima? Jel ako nije problem.

Linea104

Prodavač kaže da nema jos cijenik, samo da zna da je osnovni benzinac 100k kn.
A kolko se meni čini ovaj auto je full oprema osim automatske klime, ima cak i grijana sjedala.

2600

Citat: Linea104  u 14 Ožujak 2016, 14:40:14
Prodavač kaže da nema jos cijenik, samo da zna da je osnovni benzinac 100k kn.
A kolko se meni čini ovaj auto je full oprema osim automatske klime, ima cak i grijana sjedala.

Grijana sjedala? Hmh, ne znam da to ima, znam za lumbarnu potporu i to se naravno podešava električno. Al meni se čini da je to isti kao na testu u AK što će reći da ima stvarno sve osim automatske klime.

gandi

Sent from the Middle Earth by carrier pigeon

--->>>    click here      <<<---

gandi

--->>>    click here      <<<---

Boxer

Čovječe mislio sam da je Fluence visok ko koza, ovo je ko kamion :joj: To se da spustit koliko? 14cm ko Nissan Almera valjda :)
Dijagnoza postavljena, lijek se još traži...

Niknejm

Po mjestu izmedju gume i blatobrana, tu je negdje sa 147icom :D
FirstInAllTrouble

Boxer

Sigurno nije, 147 ma kako visoka bila nemožeš ležat ispod auta ko ovdje, majke mi ko terenac neki. Pogle ovu sliku visina gornjeg ruba haube, na metar i trideset valjda

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160315/88717afee8ce3af40027fbe6a684ef24.jpg
Dijagnoza postavljena, lijek se još traži...

2600

147 je auto iz doba kada se još nisko sjedilo u njima... Za usporedbu sa Tipom gledajte Giuliettu i dodajte pa cca 3 cm, tako nešto bi trebalo biti.

2600

tun3

Citat: gandi  u 15 Ožujak 2016, 16:37:34

Valda će pustit sjest unutra na EAMS-u, moram ga vidjet uživo  :grin:

Linea104

Citat: 2600  u 14 Ožujak 2016, 14:56:27
Grijana sjedala? Hmh, ne znam da to ima, znam za lumbarnu potporu i to se naravno podešava električno. Al meni se čini da je to isti kao na testu u AK što će reći da ima stvarno sve osim automatske klime.

Dada, moja pogreška. To je za lumbarnu potporu, nema grijana sjedala.